Članovi tamburaškog orkestra Wellebit za 1. Advent 2017.godine  nastupili su u berlinskoj evangelističkoj crkvi, koja je stara točno 115 godina koliko i orkestar Wellebit. U berlinskoj evangelističkoj crkvi „Evangelischen Kirchengemeinde Kapernaum“ održan je tradicionalni adventski božićni koncert najstarijega njemačkog tamburaškog orkestra koji nosi hrvatski naziv Wellebit.

Koncert je održan u crkvi Kapernaum-Kirche, na adresi Seestr. 35 u berlinskoj općini Wedding.

Video: Božićni koncert tamburaškog orkestra Wellebit 03.12.2017.  1.dio

Video: Božićni koncert tamburaškog orkestra Wellebit 03.12.2017.  2.dioNavedena berlinska crkva koju je sagradio Carl Siebhold (1854.–1937.), sagrađena je između 1901. i 1902. godine, prije 115 godina u vrijeme osnivanja tamburaškog orkestra Wellebit u današnjoj njemačkoj prijestolnici Berlinu.

Crkva je još jednom u međuvremenu posvećena nakon teških razaranja u 2. svjetskom ratu pa je današnje ruho dobila 1959. Crkva Kapernaum, koja nosi ime po malom ribarskom gradiću na obali Galilejskog mora, bila je pravi raj za ljubitelje glazbe, gdje je i ove godine u Božićno vrijeme, nastupio već odavno prepoznati orkestar Wellebit iz Berlina.

U pozdravnom govoru pred oko 500 posjetitelja koji su sudjelovali na koncertu nazočne je pozdravila Barbara Simon (Vorsitzende) predsjednica i članica župnog vijeća, te zahvalila tamburašima Wellebita koji su nastupili s vokalnom solisticom Milicom Kräft, na još jednom koncertu u njihovoj župi.

Pozdravljen je gost večeri dr. Gordan Grlić Radman veleposlanik RH u SR Njemačkoj ….. Opširnije u tiskanom izdanju Berlinskog magazina BM 184.

Pogledajte foto galeriju:Božićni koncert tamburaškog orkestra Wellebit 03.12.2017.

Video vijesti

Najave i termini