Gari Cappelli razgovarao s predsjednikom Odbora za turizam njemačkog Bundestaga.
Predsjednik Odbora za turizam njemačkog Bundestaga Sebastian Münzenmaier i ministar turizma Gari Cappelli tijekom sastanka na turističkoj burzi ITB 2018. u Berlinu, razgovarali su o nizu zajedničkih tema a nakon sastanka dali su izjave za novinare. Inicijativa za osnivanje EU-ova fonda za turizam nailazi na sve veći interes među zemljama članicama te je već podržana iz Bugarske, Malte, Italije, Austrije i Njemačke, izvijestio je na turističkoj burzi ITB u Berlinu ministar turizma Gari Cappelli, koji je tu inicijativu pokrenuo.
"O toj smo inicijativi na ITB-u razgovarali s predsjednikom Odbora za turizam njemačkog Bundestaga Sebastian Münzenmaier, koji je najavio da će o tome u sklopu odbora i u okviru svojih mogućnosti pokrenuti raspravu. Ideja mu se svidjela, jer je dobra za turizam, s obzirom da bi se određena sredstva iz tog fonda izdvajala za programe i investicije u turizmu, pogotovo u slučaju, primjerice, poplava ili nekih drugih izvanrednih okolnosti", objasnio je Cappelli.
Dodao je da bi to turizmu na razini EU-a donijelo siguran fond iz kojeg bi se mogla nadoknaditi sredstva i za druge projekte u turizmu članica Europske unije.

Sebastian Münzenmaier, predsjednikom Odbora za turizam u njemačkom Bundestagu, obišao je hrvatski štand i pritom pohvalio novi dizajn i koncept nastupa Hrvatke turističke zajednice, ali i Hrvatsku kao vrlo popularnu i traženu destinaciju među njemačkim turistima.
Sastanku je nazočio i Veleposlanik Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj Gordan Grlić Radman.

Video vijesti

Najave i termini