Hrvatska delegacija na ITB-u 2018. predvođena je delegacijom na čelu s ministrom turizma Garijem Cappellijem te direktorom Glavnog ureda HTZ-a Kristjanom Staničićem i timom stručnih suradnika. Direktor Staničić je naglasio kako su svi ključni partneri prošlu godinu zaključili s odličnim rezultatima, a zbog čega najavljuju proširenje programa za 2018. godinu.
„Hrvatska je na njemačkom tržištu vrlo tražena destinacija, a sukladno prezentiranim planovima najvećih partnera na njemačkom tržištu očekujemo zadržavanje pozitivnih trendova u 2018. godini.
U tom kontekstu ključnu ulogu imaju aviolinije pa nas stoga posebice vesele najavljeni rasporedi letenja koji kod najvećih avioprijevoznika podrazumijevaju uvođenje novih linija te povećanje rotacija postojećih letova.
Upravo je najveći broj novih direktnih zračnih linija najavljen s tržišta Njemačke i to čak njih 13. Nove letove za Zadar, Rijeku, Pulu, Split i Dubrovnik najavljuju brojni avioprijevoznici kao što su easyJet, Eurowings, Ryanair, Lufthansa, Condor i drugi“, poručio je direktor Staničić te nadodao kako se brojni letovi odnose na periode pred i posezone.

Video vijesti

Najave i termini