Hvar i Korčula feštali s klapom Faria - Berlin ITB- 2018
150 godina turističke tradicije Hvara
Hvar, kolijevka hrvatskog turizma, slavi ove godine 150 godina bogate turističke tradicije. Njegov položaj, klima, čisto more i bogato kulturno nasljeđe utjecali su na začetak organiziranog turizma još davne 1868.g. kada je utemeljeno «Higijeničko društvo». Društvo je poticalo i pratilo razvoj turizma, utrlo mu put kao najvažnijoj gospodarskoj grani ovoga grada, sada svjetski poznatog turističkog odredišta, kojeg posjećuju najzahtjevniji posjetitelji iz cijelog svijeta.
Turistička zajednica grada Hvara, predstavnici Grada Hvara i Sunčani Hvar udružili su snage na najvećem svjetskom sajmu turizma u Berlinu ITb 2018.
Krajnji cilj je intenzivno i sinergijom svih ključnih nositelja turističke ponude, raditi na promociji grada Hvara kao destinaciji izvrsnosti, visoke kvalitete smještajnih kapaciteta, bogate kulturne i atraktivne zabavne ponude,  te na taj način ojačati njegovu međunarodnu prepoznatljivost i imidž vodeće otočne destinacije Mediterana.
Turistička zajednica grada Hvara, predstavnici Grada Hvara i Sunčani Hvar priredil isu za vrijeme sajma prijem uz prezentaciju ponude, gdje se okupilo nekoliko stotina posjetitelja uz glazbeni nastup klape Faria.
U Berlinu su nazočili i gradonačelnik grada Korčule  Andrija Fabris i gradonačelnik Geda Hvara Rikardo Novak, s velikim brojem turističkih predstavnika kao i predstavnika TZ Korčule i Hvara.

Gradonačelnik Andrija Fabris (na slici u sredini) od 2015. godine je gradonačelnik grada Korčule. Andrija Fabris je rođen 21. ožujka 1974. godine. Inženjer je zračnog prometa, a zajedno s ocem i bratom ima i kamenoklesarski obrt. Fabris je snažno uključen u društveni život grada Korčule. Član je bratovštine sv. Roka, pjevač u crkvenom zboru te bijeli kralj u viteškoj igri Moreška (HGD Sv. Cecilija). Gradonačelnik Korčule bio je iznimno talentirani vaterpolist (četiri je godine čak igrao za zagrebačku Mladost) i još uvijek se povremeno bavi tim sportom. Uz to, dopredsjednik je i Korčulanskog plivačkog kluba. Gradonačelnikom je postao 2015. godine te na redovnim lokalnim izborima 2017. godine pobjeđuje već u prvom krugu sa 54,70 posto dobivenih glasova.

Video vijesti

Najave i termini