Ministar turizma RH Gari Cappelli posjetio postav  Ujedinjenih Arapskih Emirata na ITB-u 2018. u Berlinu na poziv veleposlanika  S. E. Herr Ali Abdulla Mohamed Saeed Al Ahmeda.
Ministar turizma RH Gari Cappelli na sajmu ITB 2018. u Berlinu se sastao s veleposlanikom Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Njemačkoj S. E. Herr Ali Abdulla Mohamed Saeed Al Ahmedom s kojim je razgovarao o mogućnostima što bržeg otvaranja hrvatskog diplomatskog predstavništva u Dubaiju. Uz ministra Capellia susretu je nazočio i veleposlanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman. Između ostaloga zadržali su se i na postavu Ajman-a jedan je od sedam emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate. S površinom od svega 260 km2, Ajman je površinom najmanji emirat koji graniči na sjeveru, jugu i istoku s emiratom Sharjah. Glavni grad emirata je istoimeni grad - Ajman. Približno 95% stanovništva ovog emirata živi u gradu Ajmanu. Ajmanom vlada šeik Humaid bin Rashid Al Nuaimi.
S. E. Herr Ali Abdulla Mohamed Saeed Al Ahmed veleposlanik Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sjedištem u Njemačkoj naglasio je interes UAE za turističkom hrvatskom ponudom. UAE imaju 9, 2 milijuna stanovnika na površini od 77.700 qkm od kojih 1.500.000 žive u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata Abu Dhabi.

Video vijesti

Najave i termini