Berlin: Nadbiskup Eterović duhovno i diplomatski obilježio 5 godina pontifikata pape Franje.
U rezidenciji apostolskog nuncija u SR Njemačkoj u nuncijaturi u Berlinu, hrvatski nadbiskup Nikola Eterović,  papin izaslanik u SR Njemačkoji doem diplomatskog zbora, priredio je svečani prijam povodom 5 godina od početka pontifikata pape Franje. Prijemu su odazvalo oko 300 uzvanika među kojima predstavnici katoličke crkve iz Berlina i Njemačke te drugi vjerski poglavari, predstavnici diplomatskog kora, političkih i društvenih organizacija i drugi uzvanici iz Berlina i Njemačke.
Među uzvanicima bio je i bivši njemački predsjednik Joachim Gauck  njemački političar i publicist, te bivši svećenik luteranske crkve u bivšem DDR-u, koji je obnašao ulogu predsjednika Njemačke od 19. ožujka 2012. – 19. ožujka 2017.godine.

Nazočan su bili i veleposlanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman sa suprugom, veleposlanik BiH Željko Janjetović i Josip Juratović zastupnik u bundestagu u 4. Mandatu., te opunomoćeni ministar Ante Cicvarić, i vojni izaslanik brigadir Klanac i brojni drugi uzvanici.  Opširnije u Berlinskom magazinu BM 187

Video vijesti

Najave i termini