65 mladih krizmanika primilo Sakrament Svete Potvrde u Berlinu 2018.

65. mladih krizmanika svečano je krizmano 2018. godine u crkvi Svetog Sebastiana u HKM Berlin. Misno slavlje predvodio je berlinski Nadbiskup dr. Heiner Koch u koncebleraciji s župnikom fra Edvardom Sokolom, svećenicima Radoslavom Tolićem, Tomislavom Brekalom te stalnim đakonom Nikolom Kaya. Nadbiskup dr. Heiner Koch započeo je misno slavlje. Fra Edvard, župnik HKM Berlin na početku misnog slavlja pozdravio je nadbiskupa, krizmanike, kumove i nazočne. Slijedio je pokajnički čin i zborna molitva koju je predvodio nadbiskup dr. Heiner Koch. Čitanja iz Evanđelja čitali su krizmanici a potom je nadbiskup dr. Heiner Koch održao propovijed.  Uslijedile su molitve zaziva Duha Svetoga i obnova krsnih obećanja.  Uslijedio je obred Krizme. Krizmanici su zajedno s kumovima pojedinčano pristupali nadbiskupu koji im je dijelio sakramenat svte Potvrde.
POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS KRIZMA U BERLINU 2018

Krizmanici su potom čitali molitve vjernika, nakon čega je uslijedila Euhristijska služba: Prinos darova i Pričest. Potom je uslijedila zahvala krizmanika i župnika.  Župnik se zahvalio svima koj isu doprinjeli organizaciji i pripremi realizacije ovogodišnje krizme u Berlinu 2018. NAdbiskupu dr. Kochu urečena je zahvala prigodan dar i potpisi ovogodišnjih krizmanika. Svi suradnici u kathezi, organizacijski tim i stručnjaci, projekti grupacije mladih te suradnici za različite zadatke navedeni su u prigodnoj brošuri za ovogodišnju krizmu, te im se zahvalilo na nesebičnom zalaganju i trudu, kazao je na kraju misnog slavlja župnik Fra Edvard.

Uslijedila je zajednička fotografija s nadbiskupom dr. Heiner Koch i fotografirnje za privatne albume. Potom su mladi nastavili sa slavljima u okružjima obitelji u domaćinstvima, prigodnim dvoranama ili ugostiteljskim objektima diljem Berlina, slaveći s njihovim roditeljima, rodbinom i prijateljima na prikladan način.
POGLEDAJTE FOTO ALBUM KRIZMA U BERLINU 2018

Video vijesti

Najave i termini