U prostorijama Hrvatske katoličke misije u misijskoj dvorani održana je  završnu priredba učenika Hrvatske nastave na adresi u Weddingu (Feldstr. 4). Svečanosti je nazočilo oko 250 posjetitelja učenika, roditelja, rodbine i uzvanika. Program su najavile voditeljice Terzija i Maria koje su najvljivale učenike i njihove uradke koje su pripremili za ovogodišnju završnu priredbu. Prije početka najavile su Ivana Bojanića prvog tajnika VRH u SR Njemačkoj, izaslanika veleposlanika dr. Gordana Grlić Radmana, kojega su srdačno pozdravile i pozvale da pozdravi prigodnim govorom nazočne posjetitelje.
U pozdravnom govoru Bojanić je kazao. Dragi posjetitelji, gosti i uzvanici pozdravljam vas sve u ime veleposlanika dr. Gordana Grlić Radmana. Sve vas pozdravlja i zamolio je mene da vam se s nekoliko riječi obratim. Želio bih čestitati učenicima na završenoj uspješnoj još jednoj godini. Puno toga ste naučili, puno toga saznali, učili ste hrvatski jezik, hrvatsku kulturu, povijest, to je važno ne samo za hrvatski indentitet, za ono što nas čini Hrvatima. Hrvatski jezik je jedan od službenih jezika EU. To znači da ste naučili jednu sposobnost koja će vam i u životu i u karijeri u EU pomoći. Čestitam vam i želim vam puno uspijeha u idućoj školskoj godini. Kao roditelj dvoje djece želim posebno zahvaliti roditeljima jer znam da ponekad nije lako organizirati sve aktivnosti u Berlinu i dovesti djecu na hrvatsku nastavu, vi ste u tome uspjeli i posebna zahvala vama i čestitke i nadam se da će te biti isto tako predani i iduće godine, naglasio je Ivan Bojanić prvi tajnik veleposlanstva RH u SR Njemačkoj u pozdravnom govoru.

Potom su Terzija i Maria voditeljice programa zahvalile fratrima HKM, društvu prijatelja Hrvatske nastave i Veleposlanstvu RH u SR Njemačkoj na podršci i potpori.
Uslijedio je zanimljivi program a prva točka je bila recitacija strofa iz pjesme „Horvatska domovina“ koje su recitirali: Doris, Andrea, Paula, Anja, Ana, Erika i Anita.

U programskim točkama nastupio je veliki broj učenika koji su zaradili velike aplauze za svoje „umjetničke“ izražaje a sve je programski završilo zborskom pjesmom Maestal.

Kordinatorica Gordana Kešina posebno je čestitala učenicima: Josipu Baranu, Anti Čaranu i Luki Blaževiću. To su učenici koji ove godine završavaju 12 razred. Na tome im treba posebno i od srca čestitati, kazala je kordinatorica Hrvatske nastave u Berlinu Gordana Kešina. Josip Baran je kazao u ime trojice spomenutih učenika kako mu je drago da završava 12 razred i da se zahvaljuje svim učiteljima koji su nas vodili tim putem ali drago mi je da smo to uspjeli, naglasio je Baran.

Učenici su potom predali i prigodan poklon kordinatorici Kešini koja se zahvalila u svoje ime i u ime učitelja. Zahvalila se svim roditeljima, udruzi roditelja na lijepoj suranji predhodnih godina i ove godine te naglasila da se nada da će se tako nastaviti i u buduće. Hvala još jednom svima, kazala je kordinatorica Kešina.

Nakon toga uslijedila je dodijela učeničkih knjižica i novog broja časopisaa Zvončić. Ivana Pocrnja, Ivana Čagan, Lucija Baran, Matej Vlašić, Leona Wegener, Maja Mikulić, Ana Laura Čubela, Fran Bajić, Ivan Klišanin, Luka Glavurdić….čitana su imena učenika koji su redom primali učeničke knjižice, (zahvalnice neki od njih) i svi su ponijeli domovima novi broj časopisa Zvončić. Voditeljice programa na kraju zaželjele su svima nazočnima radosno ljeto, puno dobrog raspoloženja, zabave i odmora, te ze zahvalile na pažnji nazočnima sudionicima završne priredbe učenika Hrvatske nastave u Berlinu.
FOTO GALERIJA - ZAVRŠNA PRIREDBA UČENIKA HRVATSKE NASTAVE BERLIN 2018.

Video vijesti

Najave i termini