Slavlje u Berlinu nakon pobjede nad Rusima - S hrvatskim navijačima navijala i tri zastupnika Hrvatskog Sabora.
Više tisuća Hrvata u Berlinu gledalo je utakmicu osmine finala između Hrvatske i Rusije. Utakmica se gledala u Berlinu u hrvatskim restoranima, kafićima, udrugama ili domovima. Više od 1000 Hrvata okupilo se na adresi Schönhauser Str. 1 u 12157 Steglitz, Berlin, gdje se bodrilo „kockaste“ u ugostiteljskom objektu Golden Brown Café vlasnika Jakova Kolaka iz Berlina. U predivnoj atmosferi Hrvati u Berlinu bodrili su hrvatske igrače od prvog sudačkog zvižduka do završnog Rakitićevog udarca, koji je donio pobjedu Hrvatskoj od 6:5, te koji je izazvao euforiju veselja i radosti među navijačima koji su bili odlično pripremljeni i spremni za vatrene i vatreno navijanje u Berlinu.

Stotine hrvatskih zastava, šalova, tisuće kockastih majica i drugih rekvizita, oslikavali su pravu „kockastu“  atmosferu u „Karlovačkom korner“ u Berlinu.
Video: Pogledajte kako je bilo u Golden Brown Café vlasnika Jakova Kolaka iz Berlina.

Hrvati u Berlinu su se dugo pripremali za ovu utakmicu Vatrenih protiv Rusije. Ništa manje veliki odaziv navijača nije iznenadio ni osoblje renomiranog ugostiteljskog objekta Golden Brown Café u Berlinu kao i vlasnika i menadžera Jakova Kolaka, koji su u „Karlovačkom korner“ u Berlinu ugostili navijače i dali sve od sebe da kroz sve dosadašnje protekle utakmice reprezentacije Hrvatske, na odličan način prezentiraju Hrvate i Hrvatsku u Saveznoj Republici Njemačkoj, kao što je bilo i ovaj put. Pilo se Kralovačko pivo a jela s roštilja bila su neizostavan dio navijačke „gastronomske“ atmosfere. 
Desetak tisuća ljubitelja nogometa do danas je u zoni „Karlovačko korner u Berlinu“ gledalo nogometna nadmetanja za vrijeme odigravanja ovogodišnjeg SP u nogometu 2018. u Rusiji. Rame uz rame uz Hrvate svaki put je i veliki broj Nijemaca, koji navijaju za Hrvatsku.

Među navijačima u Golden Brown Café u Berlinu utakmicu Hrvatska - Rusija gledala su i tri saborska zastupnika iz 9. saziva Hrvatskoga sabora, koji borave u Berlinu, kao članovi  izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a (OSCE Parliamentary Assembly). Tako su ovu povijesnu utakmicu reprezentacije Hrvatske u Berlin s hrvatskim navijačima u iseljništvu gledali, vatreno doživjeli i navijali hrvatski zastupnici u Hrvatskom Saboru: Petar Škorić (HDZ), Ante Babić (HDZ) i Robert Podolnjak (Most).

Nogometna karavana se nastavlja dalje. U Berlinu će opet sve „gorjeti“. Sve oči su u prte u srijedu navečer. Odlazak auto korzom na legendarni berlinski Kudamm, znak je prestiža, ponosa i uspjeha, tako je bilo u noći sa subote na nedjelju u Berlinu. U srijedu bi moglo na Kudammu u Berlinu biti i do 10.000 hrvatskih navijača, koji će proslaviti ulazak reprezentacije Hrvatske u finale SP u Rusiji 2018.
U srijedu  se igra povijesna utakmica. Igra se 90 minuta možda i 120 a možda vidimo još jednom i jedanaesterce. Potpora „kockastima“ neće izostati ni u utakmici polufinala protiv Engleske u srijedu. Očekuje se veliki dolazak hrvatskih navijača. na sva odredišta diljem Berlina, gdje će se u Berlinu gledati polufinalna utamica Hrvatska – Engleska.

Domaćini u „Karlovačkom korner u Berlinu“ Jakov Kolak i osoblje pozivaju Hrvate u Berlinu na bodrenje reprezentacije Hrvatske u ostvarenju željenog povijesnog cilja hrvatskih navijača, povratak kući s medaljom sa SP 2018. iz Rusije.
Jedno je već danas sigurno da je nogomet ujedinio sve Hrvate diljem Svijeta, kao u najslavnijim danima stvaranja Republike Hrvatske.

Foto galerija: Hrvatska - Rusija 6:5   Berlin: 07.07.2018.

Video vijesti

Najave i termini