Dr. Grlić Radman - Hrvatski veleposlanik u SR Njemačkoj uputio zahvalnicu navijačima Hrvatske.
Dr. Godran Brlić Radman hrvatski veleposlanik u Saveznoj Republici Njemačkoj, sedmi u nizu od osamostaljenja RH, uputio je poslanicu i zahvalnicu Hrvatima u SR Njemačkoj u kojoj se naglašava da želi se svima zahvaliti na moralnoj podršci i dostojanstvenom bodrenju naših reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Dva dana prije finalne utakmice veleposlanik dr. Gordan Grlić Radman napisao je sljedeće. Dragi moji Hrvati u Njemačkoj,
Kao hrvatski veleposlanik u Njemačkoj, vrlo sam i sretan i ponosan na našu nogometnu momčad i dosad ostvarene rezultate hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Također pratim i Vašu radost i zdušno bodrenje naših srčanih nogometaša koji igraju i brane boje Lijepe naše. Vidio sam mnoge slike naših navijača po cijeloj Njemačkoj - od Stuttgarta do Hamburga, od Berlina i Münchena do Frankfurta ili Düsseldorfa - na licima kojih je radost, veselje, a na usnama pjesma. I sam sam bio u subotu u Ulmu, gdje sam s Hrvatima i predstavnicima Županije Vukovarsko-srijemske, kao i njemačkim prijateljima, gledao utakmicu, a u srijedu u Berlinu s mnogim stranim veleposlanicima i oko 700 Hrvata. Lijepi su ovo trenuci kada se spominje Hrvatska i kada dobivate čestitke sa svih strana, a sve zbog uspjeha naših nogometaša.
 
Uspjeh naših nogometaša visoko pridonosi afirmaciji pozitivnih ljudskih, profesionalnih i identitetskih patriotskih vrijednosti hrvatskih građana i naše zemlje Hrvatske. Kao najviši politički predstavnik Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj želim Vam svima zahvaliti na moralnoj podršci i dostojanstvenom bodrenju naših reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu. Vaša podrška je velika moralna snaga našim momcima. Oni su toga svjesni, budući da su slike hrvatskih navijača u Njemačkoj obišle ne samo Hrvatsku nego i cijeli svijet. Naša podrška daje smisao ostvarivanju konačnog cilja naših nogometaša, što će opet afirmirati ne samo šport nego i sve one vrijednosti o kojima sam prethodno govorio. Iako sam od mnogih Hrvata u Njemačkoj dobio poziv na zajedničko gledanje završnice, i ovoga ću puta ipak ostati u Berlinu, kako bih u jednom hrvatskom restoranu, zajedno s berlinskim Hrvatima i veleposlanicima gledao završnu utakmicu hrvatske reprezentacije.
 
S vjerom u dobar rezultat naših nogometaša, želim Vam da dostojanstveno i s puno pozitivnog duha bodrite hrvatsku nogometnu reprezentaciju.
 
Vaš veleposlanik Gordan Grlić Radman

Video vijesti

Najave i termini