Hrvatski veleposlanik i francuska velepolsanica u Berlinu s šalovima reprezentacija prije finala SP u Rusiji 2018.
Francuska je danas  na pariškoj aveniji Champs-Elysee tradicionalnom vojnom paradom slavila svoj nacionalni praznik, poznat i kao Dan Bastilje. Sjećanje je to na “14 Juillet 1789” – Pad Bastilje. Taj događaj Francuzi obilježavaju kao državni blagdan sjećajući se 14. srpnja 1789. kada je jurišem revolucionarnih snaga osvojena zloglasna tvrđava Bastille, tamnica u pariškom predgrađu Saint Antoine. Svečano je bilo i u centru Berlina gdje je veleposlanica Francuske Anne-Marie Descôtes na Brandemburškim vratima gdje je smješteno velepolsanstvo Francuske, primila oko 2000 uzvanika među kojima su bili i desetci veleposlanika stranih država. Nazočan je bio i hrvatski veleposlanik dr. Gordan Grlić Radman te hrvatski nadbiskup Nikola Eterović veleposlanik Vatikana u SR Njemačkoj.

VELEPOSLANIK DR. GORDAN GRLIĆ RADMAN I VELEPOSLANICA FRANCUSKE SLIKALI SE S ŠALOVIMA REPREZENTACIJA
Nakon pozdravnih govora veleposlanice Feansuske u SR Njemačkoj i njemačkog državnog ministra Michaela Roth, veleposlanica Francuske Anne-Marie Descôtes je srdačno pozdravila veleposlanika RH dr. Gordana Grlića Radmana, te ga je pozvala na svečanu binu gdje je držala govor, gdje su se fotografirali s šalovima reprezentacija Francuske i Hrvatske. Anne-Marie Descôtes velepolsanice Francuske u SR Njemačkoj zaželjela je veleposlnaiku dr. Grliću Radmanu puno uspjeha u finalu te su pozdravljeni velikim aplauzom od oko 2000 nazočnih uzvanika u Berlinu koji su se okupili da uveličaju i proslave najveći francuski blagdan. Bila je ovo lijepa promidžba "velike" Hrvatske a veleposlaniku dr. Grliću Radmanu mnogi su osobno poželjeli pobjedu u Hrvatske u finalu.

Hrvatski veleposlanik je na kraju prijema poklonio na dar hrvatski šal veleposlanici Francuske, koja je polufinalnu utakmicu protiv Engleske gledala skupa s veleposlanikom dr. Grlićem Radmanom. Bila je ovo još jedna lijepa promidžba Hrvatske u Njemačkoj i Berlinu.

Video vijesti

Najave i termini