Uloge Vijeća Europe za udruge mladih u Njemačkoj - Mladi u Njemačkoj zabrinuti za budućnost Europe?
U prostorijama veleposlanstva RH u SR Njemaökoj u Berlinu održan je okrugli stol na temu „Uloge Vijeća Europe za udruge mladih u Njemačkoj“ -  Europarat in der Krise –Welche Rolle hat der Europarat heute für die Jugendverbände in Deutschland?
Organizator susreta bio je Njemački nacionalni odbor za međunarodni rad mladih, Deutsches Nationalkomitee für internationale Jugendarbeit (DNK).
DNK je radna skupina njemačkih Saveznih udruga mladih, savez nejmačkih političkih i sportskih udruga mladih.
Ona povezuje interese mladih i predstavlja ih preko državnih granica na međunarodnom polju.
Povod susreta je priprema Vijeća Europe  za obilježavanje velike obljetnice, 70 godina osnivanja, koja se slavi 2019. godine. Veliki je to razlog za slavlje ali kako organizatori ovog okruglog stola navode, Vijeća Europe  nalazi se također u najvećoj krizi od početka djelovanaja a prvenstveno iz razloga čestih konflikata između zemalja članica Vijeća Europe .  
Početak sastanka i uvodni govor veleposlanika RH dr. Gordana Grlića Radmana

Uz političke krize Vijeća Europe  muku muči i s s financijskim problemima. Navode primjer da je po prvi put u povijesti ove organizaacije došlo do redukcije financijskih sredstava od strane Rusije i Turske. Također napominje se da je autoritet i legitimitet Međunarodnog kaznenog suda za ljudska prava doveden u pitanje opstojnosti od strane nekih zemalja članica Vijeća Europe .
Na sastanku u veleposlanstvu u Berlinu razgovaralo se na ove teme i Ulogu Vijeća Europe za udruge mladih u Njemačkoj, očekivanjima mladih u Njemačkoj od uloge Uloge Vijeća Europe te kakvu budućnost ima Uloge Vijeća Europe za udruge mladih u Njemačkoj.
Na sva ova pitanja i zadanu temu razgovaralo je oko 40 sudionika okruglog stola uz moderaciju Benjamina Günthera, DNK-Außenvertretungsteam.
Nazočne je na početku okruglog stola pozdravio veleposlanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić, prigodnim govorom.
U diskusijama na temu „Uloge Vijeća Europe za udruge mladih u Njemačkoj“ nazočnost su uzeli: Antje Rothemund Leiterin der Jugendabteilung des Europarates (putem  Skype javljanja), Dr. Lorenz Barth -Leiter der Arbeitseinheit Europarat, Auswärtiges Amt,  Frank Schwabe - MdB Mitglied der Parlamentarischen Versammlung des Europarates, stellv. Delegationsleiter, Josip Juratovic MdB Vorsitzender der Deutsch-Südosteuropäischen Parlamentariergruppe, stellv. Mitglied der Parlamentarischen Versammlung des Europarates, Sebastian Vogt
DNK-Vertreter im Advisory Council on Youth des Europarates i Clara Wengert - DNK-Generalsekretärin
Nakon dvosatnog sastanka čiji je tijek razgovora bio zatvoren za medije, veleposlanstvo RH priredilo je prijam za sudionike susreta a velepolsanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman zahvalio je sudionicima susreta na odabiru lokacije, da ovaj sastanak upriliče u prostorijama Veleposlanstva RH u Belinu.
Foto galerija - Uloge Vijeća Europe za udruge mladih u Njemačkoj - Mladi u Njemačkoj zabrinuti za budućnost Europe?

Video vijesti

Najave i termini