10. HRVATSKA NOĆ U FRANKFURTU – 11 PJEVAČA i 12.000 POSJETITELJA.
Prepuna dvorana Fraportove Arene u Frankfurtu  dočekala je 10 hrvatskih glazbenih zvijezda i gosta iznenađenja na glazbenom spektaklu koji je okupio 12.000 posjetitelja.
Najveći glazbeni spektakl van granica Hrvatske koji s uspjehom organizira poznata glazbena agencija Rokaro Numen iz Neussa, vlasnika obitelji Martinović, oborio je sve dosadašnje rekorde po broju posjetitelja.
Deseta "Hrvatska noć u Frankfurtu" – najveće okupljanja hrvatskih iseljenika u inozemstvu okupilo je brojne hrvatske zvijezde koje su nastupima oduševile mnogobrojnu publiku.
Ove godine u Frankfurtu nastupili su: grupa Vigor, Mate Bulić, Miroslav Škoro, Crvena jabuka, Maja Šuput, Jelena Rozga, Prljavo kazalište, Lidije Bačić, Mate Mišo Kovač, Mladen Grdoviću i gost večeri Tiho Orlić.
Ukupno 11 izvođaća u Fraport Areni zabavljalo je posjetitelje do ranih jutarnjih sati.
Domaće zvijezde koje su dovele atmosferu do usijanja prisjetile su se i preminule glazbene legende Olivera Dragojevića koji se uvijek rado odazivao na koncert u Frankfurtu i koji je bio rado viđen gost na Hrvatskim noćima u Frankfurtu.
VIDEO - 10.HRVATSKA NOĆ U FRANKFURTU 2018.

Hrvatska Noć proslavila je deseti rođendan a organizatori su održali riječ i pripremili najbolju i nezaboravnu zabavu za desetljeću održavanja ove velike manifestacije.
Robert Marinović naglasio je da su on i njegov tim kao organizatori ponosni što je Hrvatska Noć prepoznata u cijelom svijetu i etablirala se kao najznačajniji događaj Hrvata izvan domovine. Od Austalije i Amerike do Europe, nije bilo države i grada iz koje nije bilo nazočnih predstavnika među posjetiteljima večeri.
U uvodnom govoru voditelj fra Marinko Vukman, dušobrižnik iz Hrvatske katoličke misije München koji je uz Dalibora Petka bio voditelj Hrvatske noć u Frankfurtu, naglasio je kako se na poseban način želimo sjetiti našege nezaboravnoga i proslavljenog pjevača, morskoga vuka i barda hrvatske estrade Olivera Dragojevića. On je obilježio naša djetinjstva, odrastanja i starenja i mnoge naše trenutke učinio nezaboravnim. Bio je aktivni sudionik naših Hrvatskih noći sve do prošle godine. I ova Hrvatska noć neka bude i za Olivera i za Vukovara i za nas.
Neka govori  pjesmom, srcem duše naše, kako mi ovdje u drugoj Domovini cijenimo svoje velikane, promičemo i čuvamo svoje korijene, svoj jezični i kulturni indentitet u duhu svih pozitivnih univerzalnih vrijednota naše vjere, crkve i tradije našega naroda. Dijelimo večera radost, utjehu, mir, ljubav i dobrotu, glasovima i zvukovima, pjesmom koja nam donosi ova tradicionalna Hrvatska 10. noć. Budimo kao pojedinci i narod uvijek vjerni nositelji, vjere, nade i veselja ma gdje bili i živjeli. Sestre i braćo budimo kao naši Vatreni, kao vice prvaci Svijeta u nogometu. Kazao je između ostaloga  voditelj večeri fra Marinko Vukman. 
Voditelj Dalibor Petko i domaćin fra Marinko Vukman zajedno s publikom prisjetili su se u srpnju preminulog velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića, redovitog sudionika Hrvatske noći u Frankfurtu. Odana je počast stradanjima i patnji Vukovara, te ispisana posveta Oliveru Dragojeviću koja je krasila veliki video zid Fraport Arene. Nakon posljednjeg pozdrava koji su izrekli voditelji večeri Fraport Arenom prolomio se gromki pljesak u čast nezaboravnog glazbenika.
Hrvatska noć 2018. započela je nastupom osječke grupe Vigor. Uslijedio je nastup Miroslava Škore, Crvene jabuke, Prljavog kazališta, Jelene Rozge, Mate Bulića i tako dalje su se nizom predstavljali glazbeni sudionici večeri.

Tijekom 10. Hrvatske noći na pozornicu se nakon četiri premosnice (teške operacije) vratio i Miroslav Škoro.
Publika u dvorani s nestrpljenjem je očekivala Mišu Kovača, kralja hrvatske zabavne glazbe. Oduševio je sve nazočne koji su imali čast vidjeti velikog Mišu u Frankfurtu. Matu Mišu Kovača i njegovu uvijek vjernu publiku rastavit može samo neka jaka onozemaljska sila. Bilo je velika čast slušati velikana hrvatske glazbe koji ima više od 60 godina karijere i milijune prodanih ploča, te nepregledni niz primljenih nagrada.
Gost večei bio je trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević koji u pozdravnom govoru nazočnima kazao kako se odlično zabavlja i kako je pun emocija. Kazao je akko je ovaj jubilej 10 godina Hrvatske noći uistinu za svaku pohvalu. Ja sam u stanovitim godinama kada se malo brinem za našu Hravtsku jer baš ne ide sve kako treba. A onda vidim vas i svejedno mi je. Znam da ne možemo prospasti dok je vas. Potom je Ćiro Blažević najavio Matu Bulića, koji je odličnu atmosferu podigao do usijanja.

Gosti večeri bili su i veleposlanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman i veleposlanica BiH u SR Njemačkoj Ankica Gudeljević. Koncertu su nazočili i brojni ugledni Hravti iz Njemačke i Europe, koji su se ugodno zabavljali u dvorani i VIP prostoru gdje su odličan štimung priredili tamburaši Dukati iz Širokog Brijega.
Tijekom 10. Hrvatske noći u Frankfurtu predstavljena je i humanitarna akcije Prijenosni inkubator za Zagorje, koju organizira udruga Ponos domovine. Postav udruge u Frankfurtu posjetili su i velepolsanik dr. Gordan Grlić Radman i Ćiro Blažević. Humanitarnom akcijom žele se prikupiti sredstva za nabavku prijenosnog inkubatora za Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana.
Voditelj Odjela ginekologije i porodništva dr. Rajko Fureš iz Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, zahvalio je svima koji su donirali pomoć za inkubator tijekom ovog glazbenog spektakla u Frankfurtu. U cilju prikupljana sredstava prodavane su umjetničke slike a jednu je kupio i hrvatski velepolsanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman, koji je tako podržao akciju prikupljanja novčanih sredstava ove Udruge. 
Prijenosni inkubator će itekako pomoći i samoj kvaliteti transporta djece kojima je potreban neki dodatan pregled u klinici  ili kojima njihovo stanje ne dozvoljava da ostanu u bolnici u Zaboku.
FOTO GALERIJA 10. HRVATSKA NOĆ U FRANKFURT 2018.

Video vijesti

Najave i termini