MOGUĆNOST GLASOVANJA BIRAČA KOJI NEMAJU PRIJAVLJENO PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ.
Izbori za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske održat će se i u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu te Generalnim konzulatima Republike Hrvatske u Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburgu, Münchenu i Stuttgartu u nedjelju 26. svibnja 2019. od 7.00 do 19.00 sati.

35 godina Hrvatske zajednice u Berlinu – Svečani jubilej uz nazočnost 150 uzvanika.
Povodom obilježavanja 35-te godišnjice osnutka Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin e.V., (Hravtske zajednice Berlin), priređen je svečani prijam u prostorijama Hrvatske zajednice Berlin na kojem je nazočilo oko 150 uzvanika i posjetitelja.

Sveta Pričest u HKM Berlin 2019.
U subotu, 04. svibnja 2019., 60 dječaka i djevojčica po prvi put primili su svetu Pričest, tj. primili svete Hostije. Slavlje je započelo ulaznom pjesmom „Uđite s hvalama“, uz ovogodišnji moto „Isus dobri pastir“. Sveta Pričest je jedan od sedam svetih sakramenata, te zajedno s krštenjem i potvrdom čini tzv. sakramente kršćanske inicijacije.

SADRŽAJ Berlinski Magazin broj 198 - Svibanj (05)-2019.
Strana    SADRŽAJ
4    Sadržaj
5    Kratke njemačke vijesti
6-7    Izložba učenika Hrvatske nastave iz Berlina – „Prirodne ljepote Hrvatske“
8    Poznati Hrvati – David Schwarz
10-11    Razgovor Hildegard Bentele kandidatkinja CDU Berlin za Europski parlament

Najveći kršćanski blagdan Uskrs 2019. dočekan Vazmenim bdijenjima u okrilju HKM Berlin.
Hrvati katolici u Berlinu, članovi Hrvatske hrvatske katoličke misije Berlin (HKM) blagdan Uskrsa 2019. dočekali su kroz Veliki tjedan od Cvijetnice prisjećanja na muku Gospodnju, Velikog četvrtka (mise večere Gospodnje), Velikog petka kršćanskog spomendana Isusove muke i smrti, do subotnjeg Vazmenog bdijenja koje je održano u  crkvama sv. Sebastiana i sv. Bonifatiusa, do samog dana Uskrsa i uskrsnog ponedjeljka.

Radni logor Jasenovac – Igor Vukić predstavio knjigu u Berlinu.
U organizaciji Hrvatskog foruma dobre volje u prostorijama Hrvatske kulturno umjetničke i sportske zajednice e.V. Berlin, održano je predstavljanje knjige autora Igora Vukića koji je napisao kanjigu Radni logor Jasenovac.
Nazočne je na početku predstavljanja knjige pozdravio Zdravko Lozar ispred organizatora udruge Hrvatskog foruma dobre volje.

Video vijesti

Najave i termini