Slavonska večer u organizaciji Hrvatske zajednice iz Berlina.
Slavonskoj večeri 2019. tradicionalnoj veselici, koja se održava svake godine u organizaciji Hrvatske zajednice iz Berlina i ove godine odazvao se rekordan broj posjetitelja. Oko 200 nazočnih veselilo se, plesalo, zabavljalo i uživalo u kulturno zabavnom programu koji su priredili članovi Hrvatske zajednice.
Za ovogodišnju Slavonsku večer nazočne su zabavljali u prostorijama Hrvatske zajednice odlični glazbenici Boro i Kruno, članovi skupine Plamen iz Berlina.

Predstavljanje knjige “Die Biografie” - Claudia Stahl o blaženom Alojziju Stepincu.
“Blaženi kardinal Stepinac: Pastir u olujnim vremenima”.
Nakon prve promocije knjige “Die Biografie”autorice nijemice Claudie Stahl o blaženom Alojziju Stepincu  održane 2018. pod okriljem HKM Berlin u crkvi sv. Sebastiana u Berlinu, upriličena je i najnovija promocija knjige u prostorijama Katoličke akademije u Berlinu  „Katholische Akademie in Berlin“ e.V.
Promocija je upriličena na početnu inicijativu dr. Gordana Grlića Radmana, bivšeg veleposlanika RH u SR Njemačkoj, danas ninistra Vanjskih i europskih poslova RH, koji iz službenih razloga nije mogao nazočiti ove večeri u Berlinu.
Na samom početku predstavljanja nazočne je pozdravio direktor Joachim Hake teolog koji je od 2007. direktor „Katholische Akademie in Berlin“.

Fra Zvonko Tolić (župnik) i fra Dejan Međugorac (dušobrižnik) novi svećenici HKM Berlin.
27. nedjelju kroz crkvenu godinu Hrvatsku katoličku misiju u Berlinu (HKM Berlin) službeno su u vođenju preuzeli novi svećenici, župnik fra Zvonko Tolić i subrat fra Dejan Međugorac.
Odlaskom dosadašnjih svećenika HKM Berlin fra Edvarda Sokola, fra Mije Šabića i fra Tomislava Brekala, koji su službeno iz Berlina otišli završno s mjesecom rujnom, vjernicima su se u prvu nedjelju listopada predstavili novi svećenici HKM Berlin Fra Zvonko i fra Dejan.

Novi broj: Berlinski magazin BM - 201 mjesec listopad/oktober 2019.
U novom broju mjesečnika Berlinskog magazina za listopad /oktober 2019 pročitajte aktualne
teme iz društvenog, političkog, sportskog i kulturnog života, te niz drugih sadržaja i zanimljivosti iz Berlina, Njemačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine...Vaš Berlisnki magazin - Najstariji mejsečnik u Njemačkoj...

Hrvat – Krabat velikan i ponos njemačke savezne države Saske - Posjet gradu i crkvi u Wittichenau (Saska- SR Njemačka).
Njemačka savezna država Saska (Sachsen) slavi hrvatskog  plemića Janka Šajatovića (Krabat) - Johann von Schadowitz. Hrvatskog  plemić Janko Šajatovića Krabat - Johann von Schadowitz. Ponos njemačke Saske.

Promjene u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin –  Fra Zvonko Tolić novi župnik HKM Berlin.
Zadnje nedjelje u rujnu iz Hrvatske katoličke misije Berlin na nove redovničke dužnosti  službeno su raspoređeni dosadašnji svećenci HKM Berlin župnik fra Edvard Sokol i subraća fratri: fra Mijo Šabić i fra Tomislav Brekalo. Tri svećenika HKM Berlin odlaze na nove redovničke dužnosti u Hrvatsku i SR Njemačku.

Video vijesti

Najave i termini