(VIDEO) BERLIN: Čestitka nadbiskupa Eterovića povodom Božića 2019.
Nikola Eterović  hrvatski nadbiskup koji je od 21. rujna 2013. apostolski nuncij u SR Njemačkoj,  uputio je čestitku povodom Božića 2019. svećenicima, dušobrižnicima, Hrvatima  u Njemačkoj i Hrvatima u domovini i iseljeništvu. Apostolski nuncij u Njemačkoj Hrvat Nikola Eterović preuzeo je svoju novu dužnost u Njemačkoj 2013. te zbog uloge koju Njemačka Crkva ima u europskom i svjetskom katoličanstvu, postao prvi čovjek jednog od najvažnijih nuncijskih ureda Rimokatoličke Crkve. Nadbiskup Nikola Eterović je najviše pozicionirani Hrvat u Rimokatoličkoj Crkvi.

(VIDEO i FOTO)  BERLIN: Božićni domjenak Hrvatske zajednice e. V. Berlin.
Božićni domjenak 2019. i druženje članova i prijatelja Hrvatske kulturno umjetničke i športske zajednice e.V. Berlin započeo je svečanom pijesmom Ave Maria (Schubert) koju je  odlično izvela Lili Vlahov, članica HZ Berlin.

Fra Ivan Vuletić: Duhovna obnova u HKM Berlin „Kršćani, djelitelji iste nade“.
Ja sam fra Ivan Vuletić rodom iz Slivna kod Imotskog. Kao što me fra Zvonko predstavio ja studiram u Rimu i došao sam malo ovdje svojim fratrima pomoći, za Božić, pa me je fra Zvonko zamolio i da održim ovu Duhovnu obnovu, kazao je fra Ivan na početku susreta s vjernicima u Berlinu.
Tema duhovne obnove je: „Kršćani, djelitelji iste nade“. Zašto sam se odlučio za ovu temu? Zato što mi svaki put kada na sv. misi smo, mi ovo ispovjedamo. Prvi zadatak kršćana na ovoj zemlji jest da dijelimo nadu koju smo susreli.

(VIDEO) RAZGOVOR  Dr. Božo Ljubić predsjednik Glavnog vijeća HNS-a i Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Izaslanstvo Međuparlamentarne hrvatsko-njemačke skupine prijateljstva boravi u službenom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj i njezinu parlamentu Bundestagu. Ovo je uzvaratni posjet nakon ovogodišnjeg rujanskog susreta u Zagrebu 2019.

Razgovor Fra Zvonko Tolić – voditelj Hrvatske katoličke misije Berlin.
Fra Zvonko početkom listopada 2019.preuzeli ste vođenje HKM Berlin kao novi župnik. Nakon 9 godina provedenih u Stuttgartu koji Vam je kako  kažete ostao u srcu, došli ste u Berlin koji Vam nije nepoznat.

Božićna priredba učenika Hrvatske dopunske nastave u Berlinu.
U prostorijama Hrvatske katoličke misije u Berlinu održana je Božićna priredba učenika Hrvatske dopunske nastave u Berlinu (HDNB). Oko 250 nazočnih, nazočilo je priredbi koju su pripremili vrijedni učenici HDNB. Bili su to roditelji, bake i dijedovi te rodbina polaznika Hrvatske dopunske nastave, koji su pozorno pratili priredbu koju su njihova dijeca priredila na hrvatskom jeziku, zahvaljujući učiteljicama Magdaleni Došen i Snježani Klarić a sve pod kordinacijom Borisa Čolića voditelja Hrvatske dopunske nastave - koordinatora za Hamburg i Berlin. Priredbi je nazočila i Ivana Karanušić diplomatska savjetnica predstavnica veleposlanstva RH u SR Njemačkoj.

Video vijesti

Najave i termini