ITB Berlin 2019. – Najveći svjetski sajam turizma – Put oko svijeta za jedan dan.
Sve je spremno za početak ITB-a 2019. Više od 180 zemalja i regija, brojni scenski nastupi i kulture predstavit će se na ITB-u 2019. u Berlinu, koji se održava od 6.-10-03.2019. Hrvatska će se predstaviti u dvorani 1.2. u kojoj će svoju turističku ponudu prezentirati i Kosovo, Bisna i Hercegovina, Malta, Crna Gora i pod novim imenom prvi put Sjeverna Makedonija. U petak 08. ožujka u dvorani 4.1. na rasporedu je već tradicionalni “Dan biciklističkog turizma” (#CyclingTourismITB) u organizaciji ECF – Europske biciklističke federacije i ADFC – Allgeimeiner Deutscher Fahrrad-Club.
Program na glavnoj pozornici dvorane 4.1. planiran je u vremenu od 11:30 – 12:30 sati, a u panel diskusiji od 11:50 – 12:15 sati s temom “Razvoja pejsažno lijepih biciklističkih ruta kroz prirodne i kulturno-povijesne krajolike” sudjelovati će i predstavnica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Lucijana Natalija Jerković, a moderator panela je Adam Bodor iz ECF-a.

Istraživanje destinacija iz snova, osvajanje putovanja iz snova na najvećem svjetskom sajmu, putovanja za stručnu i privatnu publiku, informacije o zemljama širom svijeta, brojne atrakcije, zabavne aktivnosti, kulturna događanja i kulinarske degustacije pozivaju posjetitelje i svijet da uživaju sa svim svojim osjetilima i da dobiju inspiraciju za sljedeći izlet. To su samo neke od inačica pod kojim geslom mnoge države svijeta žele prigrabiti turistički dio kolača za narednu i sljedeće turističke žetve.

U središtu pozornosti stoji zemlja partner ITB Berlin, Malezija. Kulturni centar zemlje u srcu jugoistočne Azije nalazi se u Malezijskom paviljonu (dvorana 26). U raskošnim kostimima plesne i kulturne grupe nastojat će da očaraju publiku. Sembanke pričaju o kulturnoj baštini Malezije i prikazuju drevni nakit i pokrivala za glavu iz Bornea. Osim toga, Malezija u subotu i nedjelju u 15 sati za "TehTarik", časti posjetitelje nacionalnim pićem zemlje i kolačem malezijskim specijalitetom.

Široku publiku očekuju uzbudljivi scenski nastupi, avanture i razne emocije.
Posjetitelji iz južnog ulaza na jednodnevno putovanje oko svijeta bit će dočekani u dvorani 2.1 prema španjolskom temperamentu. Na štandu Andaluzije strastveni plesovi flamenka učinit će sve da zaželite posjetiti najjužniju regiju najpopularnijeg turističkog odredišta Nijemaca.
Za nogometne navijače na štandu Španjolskoj u subotu je pravo uzbuđenje doživjeti trenutak ili postati vlasnikom dresa potpisanog vlastoručno od jednog igrača Atletico Madrid iz prve španjolske nogometne lige.

Arapski zvukovi ispunjavati će dvoranu 4.2. Na štandu Palestine plesna skupina Dabkeh izvesti će šarenu Dabku, jednu od najpoznatijih narodnih plesova u zemlji. U dvorani 18, istočnoeuropska narodna glazba opčinjavat će posjetitelje: latvijsku limenu glazbu "Strops" i etnička skupina s otoka Kihnu s estonskim pjesmama.

Na štandu Visit Estonia posjetitelji mogu pogledati i obrtnike otoka Kihnu. Karibske rukotvorine i prave twisters cigare. Moći će se diviti na štandu Dominikanske Republike u dvorani 22a. U isto vrijeme, vrući merengue ritmovi zagrijavat će posjetitelje. Ples će također odlično dočarati dio kulture Ekvadora na njihovom postavu.

Na postavu latinoameričkih zemalja, u susjednoj dvorani 23, može se vidjeti narodne plesove i slušati glazbenike iz Anda s tradicionalnim instrumentima.

Njemačka savezna država Saksonija pokazati će kako se industrijska kultura može glazbeno provesti. Na izložbenom štandu (dvorana 11.2), koji će se pretvoriti u industrijsku radionicu s parnom i tiskarskom strojem, ručni razboj, tokarski stroj i DKW motor, Universal Dresdenski simfonijski orkestar i "Bam Bam - Mehanički sekvencer" donijet će domaće glazbene strojeve.

Norveška (dvorana 18), Bugarska (dvorana 15) Slovačka (dvorana 7.2b) i Švicarska (dvorana 17) imaju razloga za slavlje. Sva četiri odredišta ove će godine po 50. put biti predstavljena u ITB-u u Berlinu, a godišnjicu će obilježiti mnogim iznenađenjima na javnom vikendu.

Magnet za velike i male istraživače, turiste i pustolove je dvorana 4.1. Organizatori ekspedicijskih, avanturističkih i avanturističkih putovanja informiraju o svojim najnovijim ponudama i ekološkim putovanjima.

Šaren kulturni program odvijat će se na pozornici. Između ostalog, putnici koji putuju, govorit će o svojim iskustvima iz cijelog svijeta. Madagaskar predstavlja zvukove glazbe određene afričke otočne države.

U salonu YIG (Youth Incoming Germany) vikend se bavi održivim putovanjima djece i mladih. Studenti sa Sveučilišta u Bremenu na zabavan način objašnjavaju kako veliki i mali putnici putuju po cijeloj Njemačkoj sa samo nekoliko koraka dok štede CO₂. Oni također uče koliko je CO produced zapravo proizvedeno tijekom odmora. Posljednje, ali ne i najmanje važno, posjetitelji mogu pokazati koliko su spremni za plesno natjecanje. Tu se uvijek nešto događa u Waddenskom moru svjetske baštine UNESCO-a. Između ostalog, posjetitelji "Oyster King of Fanø" mogu naučiti prave ostrige, sudjelovati u istočnoj frizijskoj ceremoniji čaja i uživati u mnogim drugim okusima jedinstvenog nacionalnog parka.

Najbolje dolazi na kraju sajma ITB 2019.
Na kraju ITB-a u Berlinu ponovno će biti jako živo, šareno, veselo, glazbeno i egzotično. Izlagači, gosti i posjetitelji proslavit će zabavu u nedjelju, 10. ožujka, od 15:30 do 17:00 sati, zajedno s raznim kulturama, uključujući ruske zborove glazbene škole Schostakowitsch Berlin-Lichtenberg i Berliner Schloss Schönhausen. S "Colors of Malaysia" ITB-u reći zbogom.

Berlin Partnerland 2019  donosi vatromet glazbe, plesova i borilačkih vještina na pozornici. Kao veliko finale, Oman, službena zemlja partner ITB Berlin 2020, održat će tradicionalne predstave sa željom za uspješnim nastupom na najvećem svjetskom sajamu putovanja sljedeće godine.
Foto galerija- Presse konferencija  Malezija zemlja partner ITB 2019.

Video vijesti

Najave i termini