Srednja Dalmacija uspješno se prezentirala na sajmu turizma u Berlinu ITB-u 2019.
Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije u suradnji s turističkim klasterima na području Županije nastupila je kao samostalni izlagač na sajmu  ITB 2019. u Berlinu na štandu br. 218 u hali 1.2a na površini od 52 m². Turistička zajednica Splitsko - dalmatinske županije u suradnji s turističkim klasterima, ove godine, po prvi put  je nastupila samostalno na sajmu ITB Berlin od 06. do 10. Ožujka 2019.
Na vodećem sajmu svjetske turističke industrije Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije predstavila se po prvi put na samostalnom štandu na kojem su se uz Split, Makarsku rivijeru i Dalmatinsku zagoru predstavili i otoci Hvar, Brač i Vis. Uz veliko zanimanje posjetitelja i kolega po struci, osobito na predstavljanju gastro-enoloških specijaliteta Dalmacije, Dalmatince je srdačno pozdravio i ministar turizma Gari Cappelli a na sajmu je nazočio i žušan Blaženko Boban. Na 53. izdanju berlinskog sajma ove godine nazočilo je 180 zemalja svijeta, a sajam je posjetilo 160 tisuća posjetitelja.
Ovdje pogledajte VIDEO

Splitsko – dalmatinska županija smještena je u središnjem dijelu regije Dalmacije. Ukupna površina joj je 14 045 km2, od toga kopno 4 572 km2. Prema administrativno – teritorijalnom ustrojstvu ima 16 gradova i 39 općina. Glavno sjedište je Split, drugi po veličini grad u Hrvatskoj (175.140 stanovnika).
Split je važno prometno raskrižje, a ujedno i najveća trajektna luka na hrvatskoj obali Jadrana. Međunarodna zračna luka Split druga je po veličini i prometnom značenju u Hrvatskoj, dok je zračna luka na otoku Braču izgrađena za prihvat manjih zrakoplova i to prvenstveno u turističke svrhe.

Mala zemlja velikoga bogatstva. Bez ikakve se sumnje to može reći za Hrvatsku i njena prirodna, kulturna i povijesna bogatstva, a tome u prilog govori i činjenica kako je dosad sedam hrvatskih lokaliteta uvršteno na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske baštine. Od njih sedam, tri lokaliteta su na području Splitsko-dalmatinske županije: Dioklecijanova palača i srednjovjekovni Split, povijesna jezgra Trogira i Starogradsko polje na Hvaru.

U uskoj vezi s geografskim bogatstvom Splitsko-dalmatinska županije je i bogatstvo njene gastronomije. Na nevelikom području susreću se suprotnosti prožimajući okuse prošlih vremena i kreativne kuhinje današnjice; arome netaknute prirode s dva zrna soli, koju je preko brda nabacilo jugo, ili miris komaštra i komina donesen burom.
FOTO GALERIJA Srednja Dalmacija uspješno se prezentirala na sajmu turizma u Berlinu ITB-u 2019.

Video vijesti

Najave i termini