Hvarani organizirali Večer Hvara u Berlinu u hrvatskom restoranu Spalato.
Nakon što je ideja zajedničkog udruživanja turističkih zajednica otoka Hvara u jedinstvenu „Destination management company – DMO otok Hvar predstavljena 07.03.2019 na ITB sajmu u Berlinu, otok Hvara priredio je i „Večer otoka Hvara“ koja je održana u Berlinu u hrvatskom restoranu Spalato u Bismarkstrasse 64 b, gdje se odazvalo oko 100 uzvanika na poziv koji su uputili: Rikardo Novak gradonačelnika Grada Hvara, Antonio Škarpa gradonačelnika Staroga Grada, Nikša Peronja gradonačelnik Jelse i Ivan Slavić Ivan Slavić, načelnik Općine Sućuraj. Domaćini s otoka Hvara u srdačnim razgovorima informirali su uzvanike o zajedničkom udruživanja turističkih zajednica otoka Hvara (Stari Grad,Hvar, Jelsa i Sućuraj) u jednu jedinstvenu TZ otoka Hvar.
VIDEO-Hvarani organizirali Večer Hvara u Berlinu u hrvatskom restoranu Spalato

Proslavljeno je udruživanje TZ otoka Hvara u zajedničku TZ otoka Hvara. Večer je uveličana i nastupom klape Pharia koja je veličanstveno uveličala „Večer Hvara u Berlinu“, kako ovom prigodom tako i samim nastupima za vrijeme trajanja sajma ITB-2019. U Berlinu.

Hvarani su za „Večer Hvarau Berlinu“ priredili niz hvarskih specijaliteta a sve je zaslađeno s odličnim hvarskim vinima, te u nastavku večeri hvarskom feštom koja je potrajala do kasnih sati a sve je uspješno kordinirao  Petar Razović direktor TZ Grada Hvara, dok je s novinarima ugodno razgovarao i objasnio im aktualnost TZ Hvara, Georges Buj novi kordinator između TZ otoka Hvara.
Večeri Hvara u Berlinu nazočili su: Nikša Peronja načelnik Jelse, direktorica Tz Jelsa Marija Marijan, gradonačelnik Korčule Andrija Fabris, Antonio Škarpa gradonačelnika Staroga Grada, Nikša Peronja gradonačelnik Jelse, Ivan Slavić Ivan Slavić, načelnik Općine Sućuraj, Rikardo Novak gradonačelnika Grada Hvara, Renata Lichtberger - direktorica prodaje i marketinga Sunčanog Hvara, Kristina Križanec gradonačelnica Grada Sinja, brojni njemački novinari, te veleposlanik RH u SRNjemačkoj dr. Gordan Grlić Radman, papin veleposlanik u SR Njemačkoj nadbiskup dr. Nikola Eterović i državni tajnik ministarstva turizma Tonći Glavina.

Domaćin s otoka Hrvara uručili su i prigodan dar  nadbiskupu Nikoli Etroviću papinom veleposlaniku u SR Njemačkoj te mu se osobno zahvalili da je uveličao Večer Hvara u Berlinu 2019. Posebno su se zahvalili vlasnicima restorana Spalato obitelji Škaro, Ivani i Stipi koji su bili odlični domaćini večeri.
FOTO GALERIJA- Hvarani organizirali Večer Hvara u Berlinu u hrvatskom restoranu Spalato

Video vijesti

Najave i termini