BerlinskiMagazin.Com

Berlinski Magazin - Prvi mjesečnik za Hrvate u Berlinu...

10.Internacionalna krunica HKM Berlin

E-mail Ispis PDF

10.Internacionalna krunica za djecu u crkvu sv. Sebastiana – HKM Berlin.
Prije 13 godina Hrvatska katolička misija (HKM) Berlin započela je organizaciju godišnjih susreta pod imenom "Internacionalna krunicu za djecu". Na molitvu krunice, na raznim jezicima svake godine okupi se veliki broj djece različitih katoličkih misija iz berlinske biskupije.

Ovogodišnja krunica 2017. organizirana je pod župnim vodstvom fra Edvarda Sokola, svećenika fra Radoslava Tolića, Đakona Fra Nikole, te župnog vijeća HKM Berlin na čelu s Anicom Krstanović i drugim članovima vijeća i misije.

Voditelj HKM Berlin fra Edvard Sokol na početku zajedničke molitve pozdravio je sve nazočne u crkvi Svetog Sebastiana. Nadbiskupu dr. Heiner Kochu je zahvalio na nazočnosti a najveću zahvalu i najveći pozdrav odaslao je nazočnoj djeci. Naglasio je kako su djeca perle naše današnje molitve. Dobro došli i lijepo vas je ovdje vidjeti, kazao je župnik fra Edvard.
Nadbiskup dr. Heiner Koch u pozdravnom govoru je naglasio da je sretan da ponovno s mladima može moliti Internacionalnu krunicu. Nadbiskup je za ovogodišnji susret donio ikonu Gospe s Isusom, iz njegove radne sobe.

Upitao je mlade koga vide na Ikoni. Odgovorili su Mariju i Isusa. Nadbiskup je upitao tko je važniji za nas Gospa ili Isus. Marija je donijela Isusa nama kao mlada majka, nosila je Isusa kada se rodio, nosila je Isusa kada je umro i kada su ga skinuli s križa.
Marija je Isusa donijela k nama. Na ovoj Ikoni vidimo da je Marija napravila ono što bi svi trebali napraviti, dovesti Isusa ljudima, svim ljudima, koji su raznobojni  kao naša krunica. Zahvaljujemo se Mariji da je Isusa donijela do nas i molimo je da nam pomogne, da mi uvijek nosimo Isusa drugim ljudima, kazao je nadbiskup Koch, te naglasio da u ove svrhe želimo danas moliti.

Na početku krunice je križ koji nas podsjeća da je Isus najveći i najvažniji, kazao je nadbiskup Koch prije molitve „Vjerovanja“.
Zbor mladih Hrvatske katoličke misije pod ravnanjem Suzane Smolković uz glazbu Ane Lovrić i Dominika, animiro je scu djecu i sve nazočne na pjevanje.
Organizatori su kao i svake godine poklonila svakom djetetu jednu misijsku krunicu i pregršt crvenih ruža a i roditelji su u većem broju otišli s krunicama  koje je darovala HKM Berlin.
 
Prije molitve krunice održana je radionica za djecu pod nazivom "Mi imamo jednu majku" na koju su bila posebno pozvana i djeca drugih berlinskih župa i misija. Moto ovogodišnje radionice bio je posvećen 100. obljetnici Gospinih ukazanja u Fatimi.

Radionicu su vodili i pastoralni suradnici susjednih njemačkih župa pod vodstvom đakona  Nikole Kaya i svećenika Mareka, koji su mladima živopisno dočarali molitvu krunice uz mnoštvo detalja s kojima su se upoznali mladi, držeći krunice u rukama i vježbajući prvu molitvu krunice.
 
Molitve krunice do danas su predvodili nunciji, kardinali, biskupi te prelati iz berlinske biskupije. Internacionalna krunica proizašla je iz mjesečne dječje krunice, koju je na početku predvodio fra Radoslav Tolić, a koja je potaknuta sa strane vodstva Marijine legije.
 
Ukupno je do danas djeci i roditeljima koji ih prate podijeljeno više od 5.000 misijskih krunica, bezbroj knjižica i letaka s uputama molitve krunice, s ciljem potaknuti molitvu u obitelji.

Projekt Internacionalne krunice dokaz je dobre i plodonosne suradnje svećenika i laika na dobrobit katoličke crkve, buđenju vjere i molitve u obiteljima te svjedočanstvu "žive" crkve. 2014. godine izdana je monografija koja prikazuje kako je jedna cijela generacija djece "odrastala" uz krunicu, kako je zajedničko ulaganje dovelo do ostvarenja jednog uspješnog projekta za vjeru i crkvu.

U monografiji je zabilježeno i kako Hrvatska katolička misija daje, i na ovaj način, već godinama veliki doprinos jačanju vjere u berlinskoj biskupiji.
OVDJE POSLUŠAJETE AUDIO ZAPIS: 10.Internacionalna krunica 2017.

Posebne zahvale ili pohvale za ovogodišnju 10. Internacionalnu krunicu idu za uspješnu organizaciju i ovoga puta predsjednici Župnog vijeća Anici Krstanović, koja je na kraju molitve krunice kazala.
Draga djeco uspjeli smo uspješno organizirati i ovu 10. Internacionalnu krunicu. Nadam se da se danas Isus i Marija raduju kada čuju da je ovdje danas sudjelovao veliki broj djece koji su molili na različitim jezicima.

To je naša Crkva. Želim vam se posebno zahvaliti i u ime Savjeta maternjih zajednica, od kojih su ovoga puta nazočili predstavnici hrvatske, poljske, koreanske, španjolske, portugalske, francuske, maronitske crkva (Maroniti danas predstavljaju jednu od glavnih vjerskih grupa u Libanonu, OP.A) i kaldejske zajednice (Kaldejska katolička Crkva je jedna od istočnih katoličkih crkava istočnog obreda, raširena po Iraku, Iranu, Libanonu, Siriji i Turskoj, trajno ujedinjena s Katoličkom Crkvom od 1830., a povremeno još od 1552. godine. Crkva ima oko 500.000 vjernika, a to su ponajviše ljudi kaldejskog podrijetla, a sjedište joj je u Bagdadu.). iz Iraka, govore arapski i aramejski jezik. Op.A.).

Krstanović se potom zahvalila nadbiskupu dr. Heiner Kochu i svećeniku Mareku. Nadbiskupu dr. Heiner Kochu  je odgovorio Krstanović da se on zahvaljuje na ovom susretu i pozivu.
OVDJE POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS: Berlin: 10.Internacionalna krunica 2017.
OVDJE POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS: Radionica za djecu - 10.Internacionalna krunica 2017.

Nadbiskupu dr. Heiner Kochu uručen je dar raspelo ranjenog Isusa iz Vukovara.
Na kraju 10. Internacionalne krunice župnik HKM Berlin fra Edvard Sokol je zahvalio nadbiskupu, zboru mladih na čelu s Suzanom Smolković, Anici Krstanović predsjednici župnog Vjeća koja je dala veliki doprinos u pripremi krunice (nagrađena velikik aplauzom).

Potom je fra Edvard pzvao predstavnike stranih misija koji su sudjelovali na molitvi krunice. Uručeni su prigodni darovi domaćina, koje su uručili župnik fra Edvard Sokol i predsjednica Župnog vijeća Anica Krstanović.

U ovogodišnjoj pripremi jubilarne 10. Internacionalne krunice koja je ove godine okupila oko 300 sudionika sudjelovali su članovi HKM Berlin: Ivana i Nevenka Kalajica, Stefanija Antolović Crnec i djeca, Draška Perić, Mijo i Dijana Marić, Janja Kovačević, Tanja Kasalo, Josipa i Irena Žuljevic i mnogi drugi.

Susret je završen zajedničkim druženjem u prostorijama HKM Berlin gdje su odlični domaćini priredili mali domjenak za sve nazočene sudionike 10.Internacionalne krunice 2017., koji su pripremile vrijedne majke misije.
Pogledajte foto galeriju:Berlin: 10.Internacionalna krunica 2017.

 

Berlinski Magazin

Berlinski magazin BM 179
Subota, 03 Lipanj 2017

Berlinski magazin BM 179

 

U novom broju Berlinskog magazina BM 179  pročitajte:

-Riječ urednika
-38 dječaka i 30 djevojčica primilo sakrament prve svete pričesti  u HKM Berlin
-Razgovor: Anica Krstanović - Novi koncept pripreme prvopričesnika
-Razgovor: Vido Kristić dipl. ing. građ. vlasnik Grand hotela Neum
-Branimir Penava glavni menadžer Herceg Etno sela u Međugorju općina Čitluk koje je u vlasništvu Union Foods d.o.o.
-Ante Milićević direktor hotela Brotnjo ugostiteljstvo i turizam d.d. i direktor Mališić grupe  iz Čitluka i Nikolina Šimović voditeljica prodaje hotela Brotnjo.
-Koncert u Berlinu: Mate Bulić i Željko Bebek pred 800 posjetitelja
-„Integrationspreises 2017“ - Nagrade za Integraciju 2017. - Časnoj sestri Ancilla Vukoja
-Dinamo U-14 osvojio je prestižni Nike Premier Cup 2017 održan u Berlinu
-Poetski kutak i recept BM 179
-Prezentacija putovanja HKM Berlin na SHKM u Vukovar 2017.
-Predstavljanje likovnog projekta u Berlinu: PUNKT ∙ TOČKA ∙ PUNTO  -  piše Renata R.
-Članovi društva Vladimir Fran Mažuranić posjetili  Mažuranićev berlinski grob
Održana prva  BiH - Njemačka gospodarska konferencija
-Odlazi župnik Fra Frano Čugura.  Novi župnik  HKm Berlin Fra Edvard Sokol.
-Mali oglasi BM…

 

Berlinski magazin BM 178
Srijeda, 03 Svibanj 2017

Novi Broj Berlinskog magazina BM 178

 

Sadržaj:

-Riječ urednika
-Ovogodišnji Uskrs u znak jedinstva svih kršćana
-„Mama, zašto onaj čovjek visi tamo gore?“
-Posjet sajmu knjiga u Leipzigu
-Razgovor: Ivan Penava, prof. gradonačelnik Grada Vukovara
-Razgovor Davor Bernardić novi predsjednik  SDP-a Hrvatske
-Biggs bar novootvoreni lokal u Berlinu. Berlinski magazin - reportaža
-„Pisanica od srca“ poklon Koprivničko-križevačke županije Berlinu
-Poetski kutak i recept BM 178
-5. Istočni forum u Berlinu - Budućnost europskog i euroazijskog partnerstva
-Međunarodni sajam o vodi – Berlin 2017.
-Vinkovci - Grad Josipa Runjanina     - piše Renata R.
-Male zanimljivosti
-„Hrvatski slikari“ i književni susret s Anđom Marić
-Mali oglasi BM

 

 Berlinski magazin BM 177
Subota, 01 Travanj 2017

Novi Broj Berlinskog magazina BM 177

 Mali oglasi

MALI OGLASI BERLINSKOG MAGAZINA

 


 MALI OGLASI BERLINSKOG MAGAZINA:
 ....................................
OVDJE JE MOGAO BITI I VAŠ  MALI OGLAS?
UGOSTITELJSTVO

UGOSTITELJSTVO

-Traži se pomoćna kuharica za rad u restoranu... Tel.: 0176 637 489 35 (BM).

-Traži se konobarica za rad u  kafiću.. Wedding. Poznavanje njemačkog jezika. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Restoran traži kuhara.

-Traži se kuharica za rad u restoranu... Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Restoran traži kuhara i pomoćnog kuhara/icu za rad u restoranu/Berlin.Tel: 0163 6034271

GRADITELJSTVO - POSLOVI

-Traži se više zidara za rad na baušteli. Berlin i terenski rad van Berlina. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Traži se više fasadera za rad na baušteli. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Traži se moler s iskustvom za rad na baušteli. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Iskusna frizerka nudi usluge friziranja u vašem domu. Berlin i okolica.  Kontakt tel. 016095218165

ČIŠĆENJE - ODRŽAVANJE

-Traži se osoba za čišćenje i održavanje Tel.: 0176 637 489 35 (BM)             

-Žena srednjih godina traži posao čišćenje, uređivanje vrtova ili čuvanje starijih i nemoćnih osoba

-Gospođa 46g.vrijedna poštena sa iskustvom njegovatelj po struci traži posao kod starijih osoba.Vedre sam naravi. Možete me nazvati na viber 0049 95 8632114.

POSLOVNI PROSTOR

-Traži se stomatolog – zubar nasljednik za preuzimanje stomatološke ordinacije u stomatološkoj praksi. Moguće brzo preuzimanje prakse bez financijskog ulaganja i samostalno djelovanje 

Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

IZNAJMLJIVANJE / KUPOVINA STANOVA

-Traži se dvosoban stan. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Kupujem trosoban stan u užem centru Berlina. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Traži se jednosoban stan.  Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

- Stan s balkonom na drugom katu, Vogošća -Sarajevo   Cijena je 85.000 KM, odnosno 43.000 eura.

Opis nekretnine

Prodaje se stan površine 70m2 na drugom katu stambene zgrade, u Vogošći.

Zgrada je izgrađena 1986.godine u ulici Braće Kršo, naselje Vogošća, Sarajevo.

Cijena je 85.000 KM, odnosno 43.000 eura.

Informacije na telefon  0049 176 63748935 

OSOBNI AUTOMOBILI

-Prodaja i kupnja polovnih automobila +49 176 28863000

DOMAĆI KOLAČI

-Za Vaše svečane trenutke pečem tradicionalne Hrvatske kolače po recepturi naših baka (orehnjača, makovnjača,zlijevka,štrudla od jabuka ili sira, sitni suhi i kremasti kolači, breskvice ) Tel.015756197235

RAZNO

-Fotografske usluge  za sve prigode. Krštenja, vjenčanja, rođendani, zabave...i druge prigode.  Tel.: 0176 637 489 35

-Traži se programer sa poznavanjem Joomla-e  Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-"Dajem instrukcije/privatne satove klavira za osnovnoškolski uzrast i početnike. Cijena: 20€ - jedan školski sat. Broj tel: 015145068708".

KONTAKT ZA VAŠE OGLASE

... mali oglasi  Berlinskog magazina.  E-mail pressberlin@yahoo.de   ili  

Tel.: SMS 0176 637 489 35 (BM) 

 

 Video

Brojač posjeta