BerlinskiMagazin.Com

Berlinski Magazin - Prvi mjesečnik za Hrvate u Berlinu...

Berlin: Sastanka veleposlanika i predstavnika Hrvata u Njemačkoj

E-mail Ispis PDF

Sastanak veleposlanika RH u Njemačkoj dr. Gordana Grlić Radmana s predstavnicima Hrvata iz Njemačke.

Pozivnim pismom novi veleposlanika RH u Njemačkoj dr. Gordana Grlić Radmana, obratio se predstavnicima i članovima hrvatske zajednice u Njemačkoj, koji se nastavno na svoje stupanje na dužnost 16. listopada 2017., želio predstaviti predstavnicima, odnosno članovima hrvatske zajednice u Njemačkoj.

Učinio je to u subotu, 2. prosinca 2017. u veleposlanstvu RH u Berlinu. Sastanku se odazvao veliki broj Hrvata predstavnika hrvatskih udruga u Njemačkoj, predstavnika HKM u Njemačkoj i članova  Savjeta Vlade Republike Hrvatske, kao i brojni Hrvati iz sportskog, kulturnog, političkog, gospodarskog i društvenog života SR Njemačke.

Zahvalio je svima nazočnim na dolasku, svima koji su došli iz raznih gradova Njemačke pa do Švicarske odakle je nazočio Vinko Sabljo predsjednik Hrvatskog svjetkog kongesa.
Vašim dolaskom počastili ste mene i moje suradnike i moju obitelj. Moja supruga nije tu u zagrebu je i drugo dvoje djece ali je ovdje moj sin i njegova djevojka, tako da su oni došli evo mene malo ohrabriti ovdje,  kazao je veleposlanik dr. Grlić Radman.
Dr. Gordan Grlić Radman Veleposlanik RH u SR Njemačkoj, pred oko 200 nazočnih naglasio je kako mu je drago biti hrvatskim veleposlanikom. Osobito mi je čast, ovu funkciju obnašati u prijateljskoj Njemačkoj s kojom imamo visoko razvijene obostrane odnose, kazao je dr. Grlić Radman.

Pozdravio je posebnog gosta saborskog zastupnika Davora Ivu Stiera, koji je i moj kolega i prijatelj do nedavno ministra vanjskih i europskih poslova RH, čovjek koji je rođen i radio  u inozemstvu možda i s dužim korijenima nego neki od vas. Njegov dolazak u RH na početku hrvatske obrane bio je znakovit i ponosni smo jako da imamo mlade ljude koji su u to vrijeme prepoznali svoje korijene i domovinu svojih očeva, kazao je veleposlanik dr. Grlić Radman.  Dragi Davore Ivo Stier hvala ti. Isto tako hvala dragom Vinku Sablji predsjedniku Hrvatskog svjetkog kongesa što je isto tako došao čak iz Švicarske.
Državno i političko vodstvo RH povjerilo mi je časnu dužnost i veliku odgovornost predstavljati našu prelijepu domovinu u SR Njemačkoj. Ja zastupam RH ali imam dvije domovine budući da sam rođen u BiH. Ustavna obveza državnih tijela RH jest zastupati interese svih Hrvata i hrvatskih građana, tako da sam ponosan na tu činjenicu, što mogu biti veleposlanik svih Hrvata, koji žive u ovoj najvažnijoj i najmoćnijoj europskoj državi koja nam je eto i vama i meni dala gostoprimstvo. I ako sam običan i jednostavan čovjek koji voli svoju zemlju ipak imam iskustvo za obavljanje ove važne dužnsoti budući da sam se kao izvroni hrvatski diplomat 91. godine i odlučio diplomatskim zanatom u zastupanju interesa RH, kazao je u uvodnom govoru dr. Gordan Grlić Radman.
Jedna od najljepših pzitvnih emocija ako ne i naj ljepša jest ljubav prema domovini. To potvrđuju naši poginuli hrvatski branitelji, koji su vlastite živote utkali u temelje slobodne i neovisne države. A hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman moj su uzor i duhovni pokretač moga života a i povratka u Hrvatsku 1991.

Kada govorimo o Hrvatima u Njemačkoj govori se o broju od oko 500.000 Hrvata u SR Njemačkoj. Hrvatskoj nije u interesu raseljavati se. Hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu i pet konzulata diljem Njemačke vaš je dom. Mi smo vaši i u službi smo vašoj. Nije nam važno jeste član ove ili one udruge odnosno političke stranke, ako sve što radite to činite u hrvatskom interesu i imate vlastito zadovoljstvo. Neka svatko radi što misli da je dobro. Osvjedočio sam se kako je hrvatska zajednica u Berlinu i Njemačkoj vrlo aktivna. Nastojat ću obilaziti cijelu Njemačku.
Hrvatima u Njemačkoj želim čestitati na povijesnom radu od 1991. do danas. Dolazio sam i prije u Njemačku.  Pozdravljamo sve vaše inicijative koje toleriraju rad drugih i koje ne isključuju djelovanje drugih bilo da su to udruge ili sami pojedinci. Hrvati u Njemačkoj su istaknuti primjer savjesnih i odgovornih ljudi. Odličan primjer i za to je najnovije priznje Grada Frankfurta koji me je informirao da je nagradio novinara Stipu Puđu. To je priznanje svim Hrvatsima u Njemačkoj. Hrvati su priznati u Njemačkoj na svim poljima a mi smo na to ponosni. Želim se zahvaliti i svojim suradnicima koji su sudjelovali u pripremi ovoga susreta.

Postavili smo u zgradu veleposlanika prelijepi visoki bor koji smo okitili i postavili jaslice, što je dar vama koji ste došli a vi ste zapravo dar nama. Puno vam hvala i želim vam, vama i vašim obiteljima sretne blagoslovljene Božićne blagdane a u 2018. da nam bude još bolja i da nam bude dobro, kazao je na kraju govora veleposlanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman.
Saborski zastupnik Davor Ivo Stier pozdravio je nazočne Hrvate u Berlinu iz Njemačke i Švicarske. Važna je ovo poruka da je veleposlanik pozivajući Vas na ova sastanak želio započeti mandat susretom sa svima vama i otvoriti vam vrata veleposlanstva. Vaša uloga u Njemačkoj je izuzetno važna. Dolazak jednog od naših najboljih diplomata u Njemačku nije slučajni odabir nego svjesna odluka hrvatskog državnog vodstva i predsjednice i premijera, i meni je drago što sam u tome sudjelovao još kao ministar vanjskih poslova, jer prebitno nam je imati čovjeka profesionalca, domoljuba u glavnom gradu države koja ima tako važnu vodeću ulogu u Europi, te ako mogu priuštiti to da vas i ovdje i ovom prilikom zamolim za punu potporu tome radu. Jedinstvo svih Hrvatica  i Hrvata bitno nam je i potrebnije možda više nego i kada od trenutka proglašenja RH Hrvatske kao neovisne države. Vremena koja dolaze izazovna su. Imali smo 29. Studenog. Taj dan je za mene u argentinskoj našoj iseljeničkoj zajednici uvijek bio obilježen kao jedan crni dan a nažalost i u suvremenoj povijesti ostat će zabilježen u tim negativnim tonovima.
Poruku koju je svima nama a pogotovo nama u politici poslao general Praljak kod mene prvesntveno traži manje riječi a više rada. Puno više nego do sada moramo se početi svi mi ponašati državnički i ponašati kao država u svakom segmentu. I naglašvam „ponašati“ zbog toga što mislim da je to ta poruka. Manje govoriti a više poduzeti i raditi svatko na svome polju. Kako nam treba obnova partnerstva s Njemačkom tako trebamo i obnoviti vjeru u naše ideale, kazao je između ostaloga  saborski zastupnik Davor Ivo Stier u Berlinu, nakon čega je veleposlanik dr. Gordan Grlić Radman pozvao nazočne da kušaju specijalitete koji su pripremljeni u njihovu čast i nastave međusobne razgovore.
OVDJE POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS: Sastanak veleposlanika RH u SR Njemačkoj dr. Gordana Grlić Radmana s predstavnicima Hrvata u Njemačkoj
Bio je ovo još jedan uspješan susret veleposlanika RH u SR Njemačkoj i Hrvata u Njemačkoj, koji su u osobi veleposlanika dr. Gordan Grlić Radmana dobili odličnog promotora Hrvatske i hrvatskih interesa u SR Njemačkoj, te mogu biti ponosni na sedmog u nizu veleposlanika RH u SR Njemačkoj, od samostalnosti do danas, koji je odlično započeo četverogodišnji mandat u Berlinu.

Pogledajte foto galeriju: Berlin: Sastanak veleposlanika RH u SR Njemačkoj dr. Gordana Grlić Radmana s predstavnicima Hrvata u Njemačkoj

 

Berlinski Magazin

Berlinski magazin BM 179
Subota, 03 Lipanj 2017

Berlinski magazin BM 179

 

U novom broju Berlinskog magazina BM 179  pročitajte:

-Riječ urednika
-38 dječaka i 30 djevojčica primilo sakrament prve svete pričesti  u HKM Berlin
-Razgovor: Anica Krstanović - Novi koncept pripreme prvopričesnika
-Razgovor: Vido Kristić dipl. ing. građ. vlasnik Grand hotela Neum
-Branimir Penava glavni menadžer Herceg Etno sela u Međugorju općina Čitluk koje je u vlasništvu Union Foods d.o.o.
-Ante Milićević direktor hotela Brotnjo ugostiteljstvo i turizam d.d. i direktor Mališić grupe  iz Čitluka i Nikolina Šimović voditeljica prodaje hotela Brotnjo.
-Koncert u Berlinu: Mate Bulić i Željko Bebek pred 800 posjetitelja
-„Integrationspreises 2017“ - Nagrade za Integraciju 2017. - Časnoj sestri Ancilla Vukoja
-Dinamo U-14 osvojio je prestižni Nike Premier Cup 2017 održan u Berlinu
-Poetski kutak i recept BM 179
-Prezentacija putovanja HKM Berlin na SHKM u Vukovar 2017.
-Predstavljanje likovnog projekta u Berlinu: PUNKT ∙ TOČKA ∙ PUNTO  -  piše Renata R.
-Članovi društva Vladimir Fran Mažuranić posjetili  Mažuranićev berlinski grob
Održana prva  BiH - Njemačka gospodarska konferencija
-Odlazi župnik Fra Frano Čugura.  Novi župnik  HKm Berlin Fra Edvard Sokol.
-Mali oglasi BM…

 

Berlinski magazin BM 178
Srijeda, 03 Svibanj 2017

Novi Broj Berlinskog magazina BM 178

 

Sadržaj:

-Riječ urednika
-Ovogodišnji Uskrs u znak jedinstva svih kršćana
-„Mama, zašto onaj čovjek visi tamo gore?“
-Posjet sajmu knjiga u Leipzigu
-Razgovor: Ivan Penava, prof. gradonačelnik Grada Vukovara
-Razgovor Davor Bernardić novi predsjednik  SDP-a Hrvatske
-Biggs bar novootvoreni lokal u Berlinu. Berlinski magazin - reportaža
-„Pisanica od srca“ poklon Koprivničko-križevačke županije Berlinu
-Poetski kutak i recept BM 178
-5. Istočni forum u Berlinu - Budućnost europskog i euroazijskog partnerstva
-Međunarodni sajam o vodi – Berlin 2017.
-Vinkovci - Grad Josipa Runjanina     - piše Renata R.
-Male zanimljivosti
-„Hrvatski slikari“ i književni susret s Anđom Marić
-Mali oglasi BM

 

 Berlinski magazin BM 177
Subota, 01 Travanj 2017

Novi Broj Berlinskog magazina BM 177

 Mali oglasi

MALI OGLASI BERLINSKOG MAGAZINA

 


 MALI OGLASI BERLINSKOG MAGAZINA:
 ....................................
OVDJE JE MOGAO BITI I VAŠ  MALI OGLAS?
UGOSTITELJSTVO

UGOSTITELJSTVO

-Traži se pomoćna kuharica za rad u restoranu... Tel.: 0176 637 489 35 (BM).

-Traži se konobarica za rad u  kafiću.. Wedding. Poznavanje njemačkog jezika. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Restoran traži kuhara.

-Traži se kuharica za rad u restoranu... Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Restoran traži kuhara i pomoćnog kuhara/icu za rad u restoranu/Berlin.Tel: 0163 6034271

GRADITELJSTVO - POSLOVI

-Traži se više zidara za rad na baušteli. Berlin i terenski rad van Berlina. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Traži se više fasadera za rad na baušteli. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Traži se moler s iskustvom za rad na baušteli. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Iskusna frizerka nudi usluge friziranja u vašem domu. Berlin i okolica.  Kontakt tel. 016095218165

ČIŠĆENJE - ODRŽAVANJE

-Traži se osoba za čišćenje i održavanje Tel.: 0176 637 489 35 (BM)             

-Žena srednjih godina traži posao čišćenje, uređivanje vrtova ili čuvanje starijih i nemoćnih osoba

-Gospođa 46g.vrijedna poštena sa iskustvom njegovatelj po struci traži posao kod starijih osoba.Vedre sam naravi. Možete me nazvati na viber 0049 95 8632114.

POSLOVNI PROSTOR

-Traži se stomatolog – zubar nasljednik za preuzimanje stomatološke ordinacije u stomatološkoj praksi. Moguće brzo preuzimanje prakse bez financijskog ulaganja i samostalno djelovanje 

Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

IZNAJMLJIVANJE / KUPOVINA STANOVA

-Traži se dvosoban stan. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Kupujem trosoban stan u užem centru Berlina. Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-Traži se jednosoban stan.  Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

- Stan s balkonom na drugom katu, Vogošća -Sarajevo   Cijena je 85.000 KM, odnosno 43.000 eura.

Opis nekretnine

Prodaje se stan površine 70m2 na drugom katu stambene zgrade, u Vogošći.

Zgrada je izgrađena 1986.godine u ulici Braće Kršo, naselje Vogošća, Sarajevo.

Cijena je 85.000 KM, odnosno 43.000 eura.

Informacije na telefon  0049 176 63748935 

OSOBNI AUTOMOBILI

-Prodaja i kupnja polovnih automobila +49 176 28863000

DOMAĆI KOLAČI

-Za Vaše svečane trenutke pečem tradicionalne Hrvatske kolače po recepturi naših baka (orehnjača, makovnjača,zlijevka,štrudla od jabuka ili sira, sitni suhi i kremasti kolači, breskvice ) Tel.015756197235

RAZNO

-Fotografske usluge  za sve prigode. Krštenja, vjenčanja, rođendani, zabave...i druge prigode.  Tel.: 0176 637 489 35

-Traži se programer sa poznavanjem Joomla-e  Tel.: 0176 637 489 35 (BM)

-"Dajem instrukcije/privatne satove klavira za osnovnoškolski uzrast i početnike. Cijena: 20€ - jedan školski sat. Broj tel: 015145068708".

KONTAKT ZA VAŠE OGLASE

... mali oglasi  Berlinskog magazina.  E-mail pressberlin@yahoo.de   ili  

Tel.: SMS 0176 637 489 35 (BM) 

 

 Video

Brojač posjeta