×

Greška

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but podravka_veleposlanici_gw2020 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.
Zeleni tjedan 2020. U Berlinu. Podravka domaćin veleposlanicima EU koji su posjetili Hrvatsku na Zelenom tjednu 2020. u Berlinu.
Podravkina pašticada i Lino Lada torta veliki hit sajma u Berlinu-Lino Lada torta oduševila i njemačku ministricu.
Hrvatski paviljon na sajmu Zeleni tjedan 2020. u Berlinu posjetila je i njemačka savezna ministrica za hranu i poljoprivredu Julia Klöckner u pratnji veleposlanika zemalja Europske unije. Domaćini njihovog posjeta bili su veleposlanik RH u Saveznoj Republici Njemačkoj Gordan Bakota, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede RH Tugomir Majdak te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. Tom prilikom ugostila ih je i Podravka u svom nacionalnom restoranu gdje posjetitelji sajma svakodnevno uživaju u specijalitetima hrvatske kuhinje koje pripremaju Podravkini promotori kulinarstva.


VIDEO: Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović pozdravlja njemačku ministricu Julia Klöckner


Na meniju Podravkinog restorana bogat je izbor tradicionalnih hrvatskih mesnih i ribljih jela te slastica, a kao pravi hit među gostima potvrdile su se ukusna pašticada te Lino Lada torta koje nisu ostavile ravnodušnima niti visoke uzvanike.
VIDEO: Razgovor s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Lukom Burilović o prvim rezultatima predstavljanja Hrvatske na 85. Zelenom tjednu u Berlin u 2020.


Nezaboravan okus pašticadi, uz vrhunsku kvalitetu mesa, daje karakterističan umak koji je u ovom slučaju obogaćen nezamjenjivom Vegetom i drugim Podravkinim začinima, dok ljubitelji čokoladnih slastica rado kušaju tortu u kojoj je upravo Lino Lada tajna bogate čokoladne kreme. Ne čudi stoga kako je već u prvim danima sajma u Berlinu „planulo“ više stotina Lino Lada torti.

Promocija tradicionalnih specijaliteta hrvatske gastronomije važan je dio Podravkinog predstavljanja na jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova poljoprivrede i prehrambene industrije, čime Podravka uvelike doprinosi jačanju prepoznatljivosti Hrvatske i kao turističke i gastro destinacije.

Zeleni tjedan 2020. održava se od 17. do 26. siječnja 2020. godine na prostoru Berlinskog sajma, a Hrvatska je ove godine zemlja partner. Na sajmu sudjeluje čak 1.800 izlagača iz 72 držav2 svijeta koji predstavljaju više od 100.000 poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
FOTO GALERIJA: Zeleni tjedan 2020. U Berlinu. Podravka bila domaćin veleposlanicima EU koji su posjetili Hrvatku na Zelenom tjednu 2020.
{gallery}podravka_veleposlanici_gw2020{/gallery}

Video vijesti

Najave i termini