Premijer Plenković U Berlinu uručio odličje Red Ante Starčevića, Christianu Schmidtu njemačkom zastupniku.
Uoči susreta s kancelarkom Merkel u Berlinu, premijer Plenković uručio je odličje reda Ante Starčevića Christianu Schmidtu, zastupniku u njemačkom Budestagu na prigodnoj svečanosti u hrvatskom veleposlanstvu u znak zahvale za zauzimanje za međunarodno priznanje Hrvatske i njen europski put kao i jačanje odnosa.

(VIDEO-FOTO) Premijer Plenković, ministrica Vučković i hrvatski izlagači odlično prezentiraju Hravtsku zemlju partner Zelenog tjedna 2020. Susret s Hrvatima iz Berlina i Njemačke.
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković otvorio je Zeleni tjedan u Berlinu, vodeću desetodnevnu međunarodnu poljoprivrednu manifestaciju, a kojoj je ovogodišnja zemlja partner upravo Hrvatska.

(AUDIO-VIDEO-FOTO) Ženska klapa Cesarice premijerno nastupile u Berlinu u čast hrvatskog predsjedanja Vijećem Europe.
Na poziv veleposlanika RH u SR Njemačkoj Gordan Bakota, u okrilju Hrvatske katoličke misije u Berlinu u crkvi „St. Sebastiankirche” održan je koncert  ženske klape Cesarice, ženskog vokalnog sastava iz Zagreba.

(VIDEO-FOTO) Podravka pripremila domjenak na Svjetskom sajmu u Berlinu za 3500 uglednih uzvanika.
U svakodnevnoj ponudi Podravkinog nacionalnog restorana na sajmu u Berlinu, u suradnji s partnerima - domaćim proizvođačima,nalazi se bogat meni s odabranim jelima iz svih hrvatskih regija; izbor vrhunskih sireva, pršuta, kulena, fuži s tartufima, purica s mlincima, pašticada, čobanac, izbor ribljih jela, štrukli te slatke delicije poput kremšnita i štrudli.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe  na sajmu u Berlinu pohvalio hrvatsku Vladu i Plenkovića a Ivicu Todorića prozvao kao čovjeka bez morala i obraza.

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić održao je ovih dana konferenciju za novinare o, kako je naveo ranije, novim dokazima vezanim za aferu Agrokor i otkrićima o djelovanju skupine "Borg". Novinarima je podijelio prezentacije o dokumentaciji koju je skupio u zadnje tri godine.
Todorić  je ubrzo nako toga o aferi Agrokor, bivša ministrica Dalić poručila da se suoči s greškama.

Hrvatska se uspješno predstavlja na 85.Zelenom tjednu u Berlinu. Plenković danas posjetio hrvatske izlagače.
Veličanstvenom ceremonijom u Berlinu otvoren je 85. jubilarni Zelenom tjednu u Berlinu – Grüne Woche 2020.
Nastupili su hrvatski tenor svjetskog glasa Ðani Stipanicev te istaknuta kazališna glumica i pjevačica Renata Sabljak. Za predstavljanje hrvatskog kulturnog naslijeđa u punom sjaju pobrinula se „Folklorelektro“, mlada plesno – pjevačka skupina koja spaja elektronsku glazbu i hrvatsku narodnu glazbu, uz tradicionalne plesačke pokrete i živopisne narodne nošnje. Nagrađeni su velikim aplauzima 3600 uzvanika na svečanoj ceremoniji otvaranja sajma sinoć u Berlinu.

Video vijesti

Najave i termini