HDZ je nadmoćni pobjednik izbora - HDZ osvojio 8 izbornih jedinca i glasove dijaspore.
Neslužbeni rezultati DIP-a objavljeni nakon obrađenih 96 posto biračkih mjesta, prema medijskim proračunima pokazuju da HDZ osvaja 66 mandata, a Restart koalicija okupljena oko SDP-a 41 mandat. Domovinski pokret je treći s osvojenih 16 mandata, Most osvaja 8 mandata, a koalicija okupljena oko platforme Možemo 7 mandata. Tri mandata osvaja koalicija SSIP-Pametno-Fokus, a u Sabor ulaze i Reformisti i HNS koji osvajaju po jedan mandat. Manjine osvajaju 8 mandata.

(Video-Foto)  Aktivisti Greenpeacea u Berlinu prekrili zgradu CDU-a velikim crnim platnom,
Aktivisti Greenpeacea u najnovijoj protesntnoj akciji u Berlinu popeli su se na krov sjedišta stranke CDU u Berlinu u znak protesta protiv planiranog zakona o emisiji ugljičnog dioksida kojeg predlaže njemačka Savezna Vlada, te su zgradu CDU-a u Berlinu prekrili s crnim platnom.

Ministar Grlić Radman u Berlinu simbolično predao hrvatsko predsjedanje EU ministru Massu i SR Nejmačkoj.
Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas zahvalio se u srijedu u Berlinu svom hrvatskom kolegi Gordanu Grliću-Radmanu na onome što je postignuto tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, koje je završeno 30. lipnja.

U subotu i nedjelju 4. i 5. srpnja održat će se parlamentarni izbori na kojima Hrvati biraju 10. saziv Hravtskog sabora.
Zastupnike u Hrvatski sabor biraju svi hrvatski državljani s navršenih 18 godina života.
U zaključenom popisu birača, na dan 26. lipnja 2020. godine, ukupno je upisan 3.859.481 birač i to

Njemački ZDF emitirao 24.06.2020 reportažu iz Hrvatske pod naslovom "Allein an der Adria" „Kroatiens Corona-Sommer“ u trajanju od 6 minuta.
„Kein Massentourismus in Corona-Zeiten - wie geht Kroatien, das wirtschaftlich vom Tourismus abhängt, mit den starken wirtschaftlichen Einbrüchen um“?, potpisan je podnaslov video priloga.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sutra u Berlinu u radnom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj, u prigodi primopredaje predsjedanja Vijećem Europske unije.

Posjet će započeti susretom s apostolskim nuncijem u SR Njemačkoj nadbiskupom mons. Nikolom Eterovićem.

Video vijesti

Najave i termini