(VIDEO + FOTO) Gradonačelnik Grada Zagreba Tomašević na sastanku u Berlinu s gradonačelnicom Berlina Giffey. Nastavljen proces uspostave partnerstva gradova Zagreba i Berlina.
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u Berlinu je, gdje je sudjelovao na konferenciji „Što je zeleni narativ?“, razgovarao s gradonačelnicom Franziskom Giffey i pozvao je u posjet glavnom gradu Hrvatske.

(VIDEO + FOTO) Berlin: 38. godišnjica Hrvatske zajednice e.V. Berlin uveličana promocijom knjige Lidije Kovarik iz Praga.

U Berlinu je obilježena 38. godišnjica Hrvatske zajednice e.V. Berlin druge najstarije osnovane Hrvatske zajednice u Europi uz promociju knjige Lidije Kovarik. Svečano slavlje i promocija knjige održano je u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske uSR Njemačkoj, koje je pravo mjesto za obilježavanja, promocije i kulturna druženja, povodom raznih prigoda u su organizaciji Hrvata iz Berlina, Njemačke i Domovine.

VIDEO + FOTO) Berlin: Ministar Radman na neformalnom dvodnevnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica NATO-a.
Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman koji je boravio na dvodnevnom neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica NATO-a prvog dana u Berlinu rekao je kako vjeruje da će se na ministarskom sastanku NATO-a otkloniti dvojbe Turske koja se protivi ulasku Švedske i Finske u Savez.

(FOTO) Berlin: 2. turnir u balotama u Schillerpark-u Berlin – Wedding 2022.
U Berlinu je održan 2. turnir Hrvata u balotama, na kojem je u dva dana sudjelovalo 8  momčadi. Prvog dana turnira, koji je održan u berlinskom parku Schillerpark nastupilo je 8 momčadi, u parku koji je smješten u četvrti Wedding.

(Video+Foto) Berlin: Predavanje o svetom Jeronimu Dalmatincu - Predavač Stjepan Škorić.
Najstarije hrvatsko društvo u Berlinu, Hrvatsko kulturno društvo Vladimir Fran Mažuranić  bilo je domaćin predavanje o svetom Jeronimu Dalmatincu, koje je održao Stjepan Škorić predsjednik društva HKD V.F. Mažuranić.

(VIDEO + FOTO) Berlin: Izložba prof. Viktora Popovića profesora na Umjetničkoj Akademiji u Splitu od 1997. godine, na odsjeku Slikarstva u Berlin.
U Berlinu je u tijeku izložba pod nazivom „Dolazak-Odlazak“ na kojoj se prikazuju radovi splitskog profesora likovnog umjetnika Viktora Popovića i poljske umjetnice Martyne Poznańske. Izložba je otvorena od 26. travnja i traje do 1. srpnja. Izložba je postavljena  u berlinskoj galeriji A:D: Kustos na adresi Kurfürstenstraße 142, 10785 Berlin.

Video vijesti

Najave i termini