(Video – Foto) 8 godina od iznenadne smrti fra Stipe Čirko  - 2012.- 2020.
28.listopada 2012. vjernike, prijatelje, rodbinu i sve poznavatelje fra Stipe Čirko iznenadila je vijest o njegovoj tragičnoj smrti. Preminuo je u Kölnu, iznenada u nedjelju, 28. listopada 2012. godine, u 49. godini života, 24. godini redovništva i 21. godini svećeništva.

Ubijena 31.godišnja Hrvatica u Berlinu.
U berlisnkoj općini Mitte u dijelu općine Gesundbrunnen ubijena je žena. Radi se (kako saznajemo iz pouzdanih izvora, policija nije objavila podatke) o hrvatskoj državljanki inicjala M.Š. rodom iz Imotskog, staroj 31. godinu.

(Video + Foto) Razgovor: Ivan Pelivan - voditelj poslova SD  Croatia Berlin.
Gospodine Pelivan, i Vi ste ponikli u SD Croatia Berlin. Možete li nam prvo reći danas obnašate dužnost „Geschäftsführer-a“ odnosno voditelja poslova SD „Croatia“ Berlin, a to radite reći ćete nam kasnije i koliko, sigurno dugi niz godina? Ali možete li nam reći prvo kada ste došli u SD Croatia Berlin i koliko godina ste igrali kao igrač u SD Croatia Berlin, odnosno koliko se sjećam bili ste vratar?

Gospodine Čaktaš, Vi ste menadžer i dopredsjednik sportskog društva SD  Croatia Berlin. U kojoj ligi se aktualno natiječe SD  Croatia Berlin i kakvi su planovi za novu sezonu?
Trenutno se nalazimo u Berlin ligi kao  i zadnjih šest sezona i kao što većina ljudi zna koju su poznavatelji sporta i nogometa,  to je najveća Berlinska liga i najveća amaterska liga u Njemačkoj.

U Vukovaru obilježena 29. obljetnica pogibije generala Blage Zadre.
Podnaslov:  Ime i prezime Blage Zadre i hrabrost koju isto nosi, treba nam biti motiv u svakodnevnom životu i djelovanju, poruka je ministra Banožića.
Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Trpinjskoj cesti u Vukovaru je u petak, 16. listopada 2020. godine obilježena 29. obljetnica pogibije general-bojnika Blage Zadre.

Novi broj: Berlinski magazin  broj 212 za mjesec Listopad 10. - 2020.
U novom broju mjesečnika Berlinski magazin  broj  2012 za mjesec Listopad 10. - 2020. pročitajte aktualne teme iz društvenog, političkog, sportskog i kulturnog života Hrvata
u Berlinu i šire, te niz drugih sadržaja i zanimljivosti iz Berlina, Njemačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine...

Video vijesti

Najave i termini