Razgovor: Filip Mravelj 3D umjetnik – Street art umjetnik s berlinskom adresom.
Anamorfno slikarstvo teže je od klasičnog slikanja jer ovdje radite nešto što se protivi vašem osjećaju perspektive. Budući da je sve izobličeno, zahtijeva veću koncentraciju, pojašnjava slikar Filip Mravelj koji je prezentirao radove u mnogim zemljama svijeta a danas je stanovnik Berlina.

RAZGOVOR   Darko Đurić - voditelj odjela „Recruiting für Auszubildrnde der Gesundheitsberufe“, odijela za zapošljavanje naučnika (šegrta) za zdravstvena (medicinska) zanimanja u berlinsnkoj bolnici Charité.
Kako je krenula Vaša poslovna karijera. 29 godina radite u berlinskoj bolnici Charitéu?
Od 1991. živim u Njemačkoj u Berlinu. Počeo sam raditi 1992.godine. Došao sam s završenom srednjom medicinskom školom u Berlin. U Charitéu sam dobio posao 1992.godine i dan danas sam u toj bolnici, 29 godina.

Poštovane hrvatske građanke i građani, dragi članovi hrvatske zajednice u Njemačkoj,
 
već drugu godinu zaredom Uskrs dočekujemo u nesvakidašnjim, specifičnim okolnostima.

Novi broj: Berlinski magazin – Broj 218
Berlinski magazin – Broj 218   Travanj   04 - 2021.

Preminula književnica Irena Vrkljan – Životni vijek provela u Berlinu u sjeni s nepoznatim i anonimnim ljudima,  kao što su bili naši «gastarbeiteri».
U zagrebačkoj bolnici Sveti Duh u 91. Godini života preminula je književnica Irena Vrkljan. Rođena je u Beogradu 21. kolovoza 1930. Godine, odakle je u djetinjstvu s obitelji odselila za Zagreb.
Proslavio ju je roman Svila, škare iz 1984., a godinama je sa suprugom Bennom Meyerom-Wehlackom živjela na relaciji Berlin - Zagreb.

In Memoriam: Zlatko Kranjčar - Cico.      Otišao je veliki gospodin koji je neizmjerno volio Hrvatsku i život.
Dinamo i hrvatski nogomet ostali su bez još jednog velikana. U 65. godini preminuo je Zlatko Kranjčar.

Video vijesti

Najave i termini