×

Error

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but www_praljak is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.
Vjernici Hrvatske katoličke misije Berlin, u ovim teškim trenutcima današnje presude i smrti generala Praljka u Den Haagu, pronašli su i našli utjehu u Bogu. U Berlinu, na večernjoj svetoj misi u 18.30 sati u crkvi St Bonifatius (berlinska općina Kreuzberg) molilo se za pokoj duše hrvatskog generala Slobodana Praljka, te se molilo za naše uznike u Den Haagu i njihove obitelji.

U crkvi svetog Bonifatius-a okupio se veliki broj vjernika a svetu misu predvodio je župnik HKM Berlin fra Edvard Sokol sa subraćom fra Radoslavom Tolić i  fra Tomislavom Brekalo. Svetoj misi nazočio je i veleposlanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman.

Video: Misa za generala Slobodana Praljka u Hrvatskoj katoličkoj misiji BerlinNa večernjoj svetoj misi u Berlinu, Hrvati su ispred oltara molili uz sliku generala Praljka, ispred su zapalili svjeću, te zajedničkom molitvom molili sa sva tri svećenika HKM Berlin i Anicom Krstanović predsjednicom župnog vijeća HKM u Berlinu.

Slobodan Praljak bio je prvo predstavnik MORH-a u Herceg-Bosni, a kasnije načelnik Glavnog stožera HVO-a.

Hrvati u Berlinu iznenađeni su tragičnom smrću generala Praljka, jednoglasni su u ocjenama da se radi o činu časnog čovjeka, heroja Domovinskog rata, koji nije mogao podnijeti sramotnu presudu  i veliku nepravdu te je isto tako i reagirao  i odgovorio na nepravdu,  koja je nanesena njemu i Domovinskom ratu.

Nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo Praljkovu prvostupanjsku kaznu od 20 godina zatvora on im je kazao:"General Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu" i popio sadržaj iz bočice.

Pogledajte foto galeriju: Berlin - Misa za generala Slobodana Praljka

{gallery}www_praljak{/gallery}

Video vijesti

Najave i termini