Veleposlanstvo Republike Hrvatske ima čast i zadovoljstvo pozvati Vas na Adventski koncert.
Evelin Novak, sopran
Bernhard Hansky, bariton
Matthias Samuil, klavir
u utorak, 19. prosinca 2017., u 19:15 satiu crkvi Sv. Sebastiana, Gartenplatz, 13 355 Berlin (Wedding)


Evelin Novak stalna je članica berlinske državne opere u kojoj ju je angažirao svjetski poznati maestro Daniel Barenboim. Od travnja 2009. do lipnja 2011. bila je članica međunarodnog opernog studija koji stipendira Liz Mohn kulturno-glazbena udruga Bertelsmann.Već u opernom studiju sa samo 23 godine pjevala je niz glavnih uloga, a debitirala je u Donizzetijevoj komičnoj operi Viva la Mamma! u glavnoj ulozi Primadonne. Na Berlinskoj pozornici otpjevala je mnoge uloge kao sto su Berta u Il barbiere di Siviglia, Kate Pinkerton u Madama Butterfly , Prva Dama (Die Zauberflöte), Tebaldo (Don Carlo) , Povjerenica (Elektra). Kao Berta (Il barbiere di Siviglia) debitirala je u ožujku 2010. u Bavarskoj državnoj operi u Münchenu. U prosincu 2011. upriličuje Euridiku u Offenbachovom Orpheus in der Unterwelt i Paminu u Die Zauberflöte.

Glavna Uloga Jenny (Mahagonny), Kurta Weila, donosi sjajne kritike i ovacije publike. Tom ulogom debitira i u kazalištu Wiesbaden. Ujesen 2014. Evelin debitira u ulozi Violette Valery (La Traviata) u Unter den Linden Berlin. Surađuje s mnogim svjetskim dirigentima kao što su Zubin Mehta, Stefan Soltesz, Massimo Zanetti, Alfred Eschwe, Wayne Marshall i Daniel Barenboim. Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod priznatih glazbenih pedagoga kao što su Mirella Freni, Brigitte Fassbaender, Deborah Polaski, John Norris, Patricia Mccaffrey, Julia Varady i dr.

Sa 16 godina bila je najmlađi student na glazbenoj akademiji u Grazu, a sa 18 godina upoznaje Dunju Vejzović u čijoj je klasi i 2008. diplomirala na Akademiji za glazbu i dramsku umjetnost u Stuttgartu. Dvořákov Stabat Mater vodi je ujesen 2011. u kazalište Heidelberg. U ljeto 2011. Evelin Novak pjeva ulogu zahtjevne ciganke Saffi u Der Zigeunerbaron u režiji KS Prof. Brigitte Fassbaender na najvećem ljetnom operetnom festivalu u Mörbischu (uz televizijski prijenos na 3Sat, Arte i ORF). Ova je snimka na DVD-u u prodaji diljem svijeta.

U ljeto 2012. Evelin je Micaëla (Carmen) na ljetnom opernom festivalu St. Margarethen (DVD), slijedi debi u ulozi Mimì u La Bohème. U proljeće 2013. gostuje u novoj produkciji u opernoj kući u Grazu s ulogom Grofice Carlotte u opereti Gasparone. Beethovenovu Odu radosti izvodi u veljači 2015. s poznatim dirigentom Stefanom Solteszom. Godine 2015 debitirala je kao Micaëla u Gran Teatre del Liceu, Barcelona. Njezin repertoar obuhvaća djela od baroka do suvremene glazbe o čemu svjedoče brojni koncerti diljem Europe.

Koncert na ljetnom festivalu u Ljubljani sa Željkom Lučićem od posebne je važnosti, velika koncertna turneja po najvećim gradovima Kine kao i koncert u Berlinskoj filharmoniji s poznatom pijanisticom Marthom Argerich i dirigentom D. Barenboimomom u Verdijevom djelu Quattro pezzi sacri. Najzapaženiji koncerti u Hrvatskoj su Opera pod zvijezdama pod ravnanjem mo. I .Lipanovića, Mozartova Misa u c-molu pod ravnanjem mo I. Repušića, Mozartov Rekvijem u Dubrovniku te koncert u ciklusu Molto cantabile.

U listopadu 2015. u minhenskom Prinzenregententheatru nastupa u ulozi Lisette u Puccinijevoj operi La Rondine koja će biti ostvarena i na nosaču zvuka u produkciji Bayerische Rundfunk. Otvaranjem nove sezone u matičnoj kući 2016. debitira u ulozi Marzeline u operi Fidelio pod dirigentskom palicom mo D. Barenboima. Sljedeće gostovanje vodi je u Francusku u Operu Lyon gdje je debitirala u glavnoj ulozi Annine u opereti Eine Nacht in Venedig.

Video vijesti

Najave i termini