"Šapice" u Berlinu u izvedbi Gradskog kazališta mladih Split.  Hrvatska nastava u Berlinu organizirala je kazališnu predstavu "Šapice" u izvedbi Gradskog kazališta mladih Split. Predstava je održana u Berlinu, u misijskoj dvorani na Weddingu (Feldstr. 4, 13355 Berlin). „Šapice“ su predstava za najmlađe u kojoj će se naći i svaki roditelj koji nije zaboravio na dijete u sebi. Kroz poučnu i toplu priču o prijateljstvu, ljubavi i dijeljenju, smještenu pred sami Božić, vode nas Dona i Mrš, dva psa koji to možda i nisu. 

Kroz priču, pjesmu i ples naučit će nas kako je ljubav jedina stvar na svijetu koju kad dijeliš s drugima, ostane ti je još više, pisalo je u pozivu za ovu predstavu koji je kordinatorica i učitelji Hrvatske nastave u Berlinu s učiteljima odaslala učenicima i nijihovim roditeljima u Berlinu.

Predstava “Šapice” Gradskog kazališta mladih gostovala je u Berlinu pred oko 200 posjetitelja. Nakon pozdravnog govora kordinatorice Kešine i veleposlanika RH uSR Njemačkoj dr. Gordana Grlića Radmana, uslijedila je zanimljiva predstava za djecu.

Tekst kojeg je napisao Slavko Sobin, a igrali su Ana Gruica i Ivo Perkušić u adventsko je vrijeme izvrsno primljen u Berlinu, pogotovo ako naglasimo da je nakon duže vremena za berlinske mlade Hrvate bila ovo prilika da vide u živo jednu hrvatsku predstavu u Berlinu.

Video: "Šapice" u Berlinu u izvedbi Gradskog kazališta mladih Split


Gordana Kešina, profesorica hrvatskog jezika i književnosti te učiteljica Ela Tončić i učitelj Danijel Zrno zaslužni su za promicanje našeg jezika i važnosti da djeca koja žive izvan Domovine sa svojim obiteljima, konkretno u Berlinu, budu u izravnom doticaju s materinjim jezikom. Predstava "Šapice" bila je prava poslastica za mlade a i one malo starije.

Ravnatelj GKM-a (Gradskog kazališta mladih) Belmondo Miliša je na prijedlog iz Berlina potvrdio gostovanje glumaca Ane Gruica i Ive Perkušića s predstavom "Šapice"  u Berlinu, a rezultat su presretna djeca i roditelji, predstavnici veleposlanstva, na čelu s veleposlanikom Goranom Grlićem Radmanom  i svi nazočni koji su u Hrvatskom katoličkom domu u Berlinu ispratili predstavu "Šapice" velikim ovacijama.

Pogledajte foto galeriju: Predstava "Šapice" u Berlinu u izvedbi Gradskog kazališta mladih Split

Video vijesti

Najave i termini