Putnički filmski festival u Berlinu otvoren hrvatskim filmom  „Sve najbolje“ i hrvatskim gastronomskim specijalitetima.
U Berlinu je u tijeku „Putnički filmski festival“ - „Travelling Film Festival“ koji se održava od 28.11.do 02.12. 2018 u prostorijama IL Kino, na adresi Nansenstraße 22 u Berlinu. Organizator ovog zanimljivog putničkog filmskog festivala je „Berlin Italian Communication UG“.  Talijanska medijska tvrtka sa sjedištem u Berlinu usmjerena je na PR, društvene medije i organizaciju događaja. Naš cilj je promovirati kulturu i tradiciju zemalja sudionica i dati vam inspiraciju za vaša sljedeći putovanja. Kino i kuhinja tako će biti jezici za zajedničko gastronomsko i kinematografsko putovanje, kazali su organizatori na početku festivala.

Traveling Film Festival Berlin  petodnevna serija gastronomskih i kinematografskih događaja, svakog dana je usmjeren na jednu zemlju: film i gastronomska ponuda se smatraju da pružaju posebno putovanje u zajedništvu sa slikom, zvukom i okusom.

Kroz filmske predstave i kulinarske specijaliteti tako će se tijekom ovog festivala predstaviti: Hrvatska, Arapski Emirati, Moldavija, Srbija i Sardinija.  Cijena ulaznice je 15 Euro.

Berlin Travelling Film Festival je 5-dnevni filmski i kulinarski festival koji će omogućiti nazočnim posjetiteljima da dožive put kroz različite države i kulture kroz vlastite filmove i tradicionalnu hranu bez napuštanja Berlina.

Svaki dan bit će posvećen različitom odredištu s naglaskom na lokalna jela (zemlje koja se predstavlja) i kinematografskim remek-djelima.
Prvog dana festivala priređen je Hrvatski dan, „Croatian Day“.

U uvodnim pozdravnim govorima nazočne su pozdravili predstavnici organizatora „Berlin Travelling Film Festival“ i veleposlanstva RH u SRNjemačkoj. Nazočnima se kratkim pozdravnim govorom obratio dr. Gordan Grlić Radman, velepolsanik RH u SR Njemačkoj, koji se zahvalio domaćinima organizatorima, te Hrvatskoj turističkoj zajednici i direktoru Romeo Draghicchio, kao i Hrvatskom audiovizualnom centru (HAVC), hrvatskoj javnoj ustanovi koja se bavi poticanjem proizvodnje audiovizualne djelatnosti i promicanjem audiovizualne kulture.  

Prikazan je hrvatski film scenaristice i redateljice Snježane Tribuson „Sve najbolje“ „ALL THE BEST“ u trajanju od 100 minuta.
Film „Sve najbolje“ je hrvatski igrani film,  dugometražna romantična komedija koja prikazuje sudbine nekoliko osamljenih ljudi, koje se isprepleću nekoliko tjedana prije Božića. Usamljena slastičarka baca oko na naočitog soboslikara, a svjetski uspješna operna pjevačica, razočarana u ljubav, zagleda se u svog kolegu, karizmatičnog baritona iz Španjolske koji se oporavlja od bračnog brodoloma….
Nakon projekcije filma uslijedio je gastronomski dio festivala gdje su se nazočni posjetitelji mogli upoznati s hrvatskim specijalitetima koje je za ovu priliku sponzorirala Hrvatska turistička zajednica, odnosno centrala HTZ-a iz Frankfurta na čijem čelu je direktor Romeo Draghicchio.
Hrvatske specijelitete pripremilo je osoblje restorana Split, najstarijeg hrvatskog restorana u Berlinu koji radi od 1966. godine a nalazi se u berlinskoj općini Kreuzberg na adresi: Restaurant Split - Blücherplatz 2,10961 Berlin, čiji je vlasnik Zeljko Zarko.

Veleposlanstvo RH pripremilo je u suradnji s HTZ i promidžbene materijale a kušana su i odlična hrvatska vina među kojima se našla i Graševina iz Kutjevačkog vinogorja, odnjegovana i punjena u podrumima Ante Grlić – Radmana iz Stubičkih Toplica, koju je za ovu priliku sponzorirao veleposlanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman.

PROGRAM: „Putnički filmski festival“ - „Travelling Film Festival“ koji se održava od 28.11.do 02.12. 2018 u prostorijama IL Kino, na adresi Nansenstraße 22 u Berlinu.
• 28. studenoga: HRVATSKI DAN
SVI NAJBOLJI (2016) + večera
• 29. studenoga: DAN EMIRATES
NA IZVRŠENO VRIJEME (2018) + večera
• 30. studenoga: DAN MOLDOVA
WEDDING IN BESSARABIA (2009) + večera
• 1. prosinca: DAN SRBIJA
IZ DRUGE (2017) + večera
2. prosinca: SARDINSKI DAN
CABRAS, GDJE VRIJEME NAPRAVITE (2015.) + večera

Traveling Film Festival Berlin  petodnevna serija gastronomskih i kinematografskih događaja podržan je od strane:
Veleposlanstvo RH u Berlinu, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatski audiovizualni centar
Veleposlanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata u Berlinu,
Veleposlanstvo Republike Moldavije u Berlinu,
Veleposlanstvo Republike Srbije u Berlinu,
Circolo Sardo Berlin / Sardisches Kulturzentrum Berlin

Video vijesti

Najave i termini