Nikoldan 2018. u HKM Berlin.
Prvog Adventa u prepunoj crkvi sv. Sebastiana, crkvi u okrilju Hrvatske katoličke misije u Berlinu, služena je obiteljska misa i proslavljen Nikoldan 2018.
Prvi je Advent. Kako je lijepo što slaviti Advent s našim anđelima bez krila, s našom dragom djecom, kazao je župnik HKM Berlin fra Edvard Sokol, u uvodnim riječima prije početka misnog slavlja, obraćajući se nazočnima u prepunoj crkvi među kojima je bio veliki broj najmlađih. Očekujemo i jednog posebnog gosta koji će stići pri kraju Mise. Danas na prvi Advent okupili smo se kako bi se i pripremili za jedan veliki blagdan i jedno veliko slavlje. A kako se najbolje pripremiti, nego zatražiti od Boga oproštenje, zatražiti od Boga da nam da snagu, hrabrost i milost, kako bi mogli krenuti naprijed, naglasio je fra Edvard.
Svečanoj svetoj Misi nazočio je veliki broj djece, roditelja, baka i djedova članova Hrvatske katoličke misije koji su poveli najmlađe da dočekaju sv. Nikolu u Berlin u 2018., omiljenog dječijeg sveca svetog Nikolu.
VIDEO NIKOLDAN  2018. U HKM BERLIN

Propovjed  prvog Adventa ili Došašća fra Edvard je prilagodio najmlađima, koje je pitao što slavimo poslije četvrtog Adventa. Zašto sada imamo jednu svijeću pa onda drugu, treću i četvrtu. Za koga se pripremamo? Za Isusov rođendan mi se pripremamo, odgovorili su najmlađi, čije su misli bile okrenute dolasku sv. Nikole, te je fra Edvard  naglasio kako se mi za vrijeme Došašća pripremamo za Božić.
Četiri svijeće nam govore da se malo i strpimo kako bi se na taj način i naša srca raspalila za sam Božić. Ja mislim da će vam to najbolje reći sv. Nikola, kako se treba ponašati, jer ste vi nestrpljivi, kazao je fra Edvard.

U nastavku misnog slavlja, molitvu Oče naš, molili su i najmlađi, okupljeni oko oltara u velikom krugu, koji su na glas molili Oče naš, kako bi ih čuo sv. Nikola.
Na kraju svetog misnog slavlja u crkvu je ušao sv. Nikola, koga je najavio župnik a župljani su ga pozdravili velikim pljeskom. Došao je ispred oltara, gdje se potom obratio najmlađima. Župnik je naglasio kako je mislio da je Nikola malo manji a Nikola je odgovorio kako je najmanji u njegovom selu. Potom je naglasio kako je došao u HKM Berlin malo ranije jer je čuo da je ovo najbolja župa i da su ga uputili u ovu župu jer ima puno djece i da su najbolji. U nastavku Nikola je pitao djecu, je li vas slušaju roditelji i je li vi slušate vaše roditelje. Kako učite, slušate li vaše svećenike. Ove godine donio sam vam i malo darova, kazao je Nikola. Uslijedila je podijela darova, a fra Edvard je kazao svetom Nikoli, kako su naša djeca u Berlinu najbolja u cijeloj Njemačkoj.

Misno slavlje za Nikoldan 2018. pjesmom i glazbom uveličao je Župni zbor. Molitvu vjernika čitali su također mladi HKM te svi skupa dočeku Nikoldana 2018. dali posebno ozračje.
FOTO GALERIJA Nikoldan 2018. u HKM Berlin

Video vijesti

Najave i termini