TZ Ličko-senjske županije osvojila nagradu za promidžbeni film “Visit Lika” na ITB-U Berlin 2019.
Na vodećem svjetskom turističkom sajmu – ITB Berlin Turistička zajednica Ličko-senjske županije osvojila je prestižnu nagradu „The Golden City Gate“ za nedavno predstavljeni promo film. Nagrada je dodijeljena u kategoriji „regionalni film“ na multimedijskom filmskom festivalu koji se održava u sklopu sajma.
Novi promidžbeni film „Visit Lika“ nakon nominacije koja je sama po sebi veliki uspjeh, ovjenčan je velikim priznanjem među snažnom konkurencijom od čak 148 promotivnih filmova poznatih destinacija iz cijelog svijeta. Nagrada je u Berlinu primio Ivan Radošević direktor TZ Ličko senjske Županije na ITB-u 2019. Rijetke su regije koje zatvaraju sva osjetila i ispunjavaju jedno s mirom i snagom, kao i područje Ličko-senjske županije. Miris mora, stijena, kadulje, maslina i bure (sjeverni vjetar na obali) s jedne strane i miris trave, sijena, šuma, svježeg ljeta i oštrih zima s druge strane. Dio ovog mediteranskog i kontinentalnog mozaika koji je sve traženiji na tržištu dostupan je posjetiteljima kroz bogatu gastronomsku ponudu.
VIDEO: Razgovor Ivan Radošević direktor TZ Ličko senjske Županije na ITB-u 2019.

Lika postaje zanimljiva destinacija turistima koji čeznu za otkrivanjem novih staza i istražuju nova područja. Aktivni odmor se nudi kroz biciklizam koji se razvija u gotovo svim destinacijama u regiji, dok se ostale aktivnosti razlikuju ovisno o geografskom položaju i godišnjem dobu. Trekking i staze su sve popularnije, kao i avanturističke staze, planinarenje, penjanje, otkrivanje planine Velebit, obilazak špilja na tom području, itd. Lika je i dalje pravi izazov za sve one koji traže aktivno turizma iu njegovom zaleđu skriva savršen teren za takve odmore.

Brojne ljepote i destinacije Ličko-senjske županije godišnje posjete milijuni turista, a veliki turistički brendovi poput Plitvičkih jezera, otoka Paga, Nikole Tesle ili Senja prepoznati su diljem svijeta kao top turističke destinacije.

Upravo zato Turistička zajednica Ličko-senjske županije  ušla je u 2019. godinu uz lansiranje novog promo filma koji u četiri minute prikazuje sve ljepote ove prekrasne i raznolike županije. Od planina, rijeka i jezera do očaravajućih krajolika na obali.

Tako se u videu skladno isprepliću prirodne ljepote Plitvičkih jezera, impozantnog Velebita, čarobnih plaža otoka Paga, gastronomija, sport i rekreacija, zabava te kulturno-povijesna baština. Tu su i Brinje, Perušić, Otočac i Gacka, Smiljan, Gospić, Senj, Karlobag, Vrhovine, Zrće…

Promotivni film snimljen je u produkciji Balduči Filma iz Zagreba, pod redateljskom palicom  Bobbyja Grubića, trostrukog dobitnika prestižne nagrade Emmy i producentice Spomenke Saraga te gledatelje i potencijalne turiste vodi u avanturističku i zanimljivu šetnju Ličko-senjskom županijom. Koncept su zajedno osmislili Balduči film i Turistička zajednica  Ličko-senjske županije.

Video vijesti

Najave i termini