Članovi NK Bugojno iz Berlina održali ljetnu feštu za članove i prijatelje kluba.
Nogometaši sportskog društva NK Bugojno iz Berlina održali su tradicionalnu ljetnu veselicu na sportskim terenima gdje igraju domaće utakmice, uz nazočnost više od 300 posjetitelja.
Uz  nazočnost igrača, članova društva, sponzora, obitelji, rodbine i prijatelja NK Bugojna iz Berlina, obilježena je još jedna godina djelovanja koja je potpisana 12 godinom rada i djelovanja NK Bugojno iz Berlina. NK Bugojno natječe se 12. sezonu u Slobodnoj ligi Berlina u općinskoj natjecateljskoj klasi (Freizeitliga des Berliner Fußball Verbandes in der Bezirksliga),  aktualno igraju u Freizeit Bezirksliga Staffel 2.
Ovogodišnja ljetna fešta, kojom su organizatori obilježili kraj sportske sezone 2019., održana je je pod motom „Bugojno u srcu po suncu, po kiši i po snijegu“ a započela je prijateljskom utakmicom u kojoj su se ogledali mladi igrači protiv nešto starijih igrača.

Na sportskom terenu bio je i kutak za najmlađe koji su se mogli družiti i igrati na „Hüpfburg-u“ za djecu. Članice društva, žene i djevojke i ove godine organizirale su prigodna natjecanja a ove godine natjecale su se u potezanju konopca i trčanju s jajetom u žlici. Druženje je realizirano uz ukusno pripremljene delicije s roštilj  kao i raznovrsna kupovna i domaća pića te veliki izbor kolača koje su vrijedne članice društva pripremile za ovu prigodu.
OVDJE POGLEDAJTE VIDEO - NK BUGOJNO BERLIN  LJETNA FEŠTA 2019.

Od prvih dana osnivanja NK Bugojno Berlin, iz danas već daleke 2006. godine, od prije 12 godina od kada Berlinski magazin je izvjestio exkluzivno o osnivanju nogometnog kluba NK Bugojno, ništa se nije veliko promjenilo a dosta toga je ostalo povijesno zapisano.

NK Bugojno nastavilo je sve do danas uspješno u kontinuitetu raditi i djelovati, te svojim uzornim radom mogu biti primjer i drugim društvima Hrvata u Berlinu. 
Prvi predsjednik kluba bio je Vedran Pranjić koji je danas i počasni predsjednik te kapetan momčadi. Boris Nikolić je trener NK Bugojno.
NK Bugojno danas vodi predsjednik Ivan Pocrnnja-Mrki s članovima upravnog odbora te uz podršku svih članova i prijatelja kluba.

Ivan Pocrnja nam je rakao da je ponosan što je kao predsjednik na čelu kluba u kome je od prvih dana osnivanja. To je puno posla i to radim zbog članova koje odlično poznajem. Potrebno je puno vremena za ovaj volonterski rad ali kada smo skupa onda nam je to dodatni motiv za daljnje druženje i djelovanje.

Nogometaše NK Bugojna na njihovoj tradicionalnoj ljetnoj zabavi 2019. posjetio je i veleposlanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman koji se odozvao pozivu vodstva društva, da bude njihov rado viđen gost. Dr. Gordan Grlić Radman prihvatio je poziv sa zadovoljstvom te se pobliže upoznao s radom i djelovanjem društva, razgovarao je s velikim brojem članova, zaželio im puno uspjeha u daljenjem radu a prigodu je iskorsitio da uplati i potpornu članarinu društvu, te tako postane potporni član NK Bugojno Berlin.

Nakon višesatnog druženja s hrvatskim veleposlanikom Dr. Grlić Radman domaćini su napravili i zajedničku sliku s hrvatskim velepolsanikom, čiji korijeni po ocu također dosežu do Bugojna u BiH, odakle dolazi i najveći broj članova NK Bugojno Berlin, berlinskog sportskog  društva Hrvata koji nose s ponosom ime rodnog grada.

Logo kluba NK Bugojno koji je otisnut na sportskim majicama igrača od prvog dana osnivanja NK Bugojno, idejno je riješenje Igora Pocrnje koje je realizirao Tomislav Marić. Na amblemu kluba je crkva Svetog Ante u Bugojnu uz motive crveno-bjelih kockica, hrvatskog obilježja.

NK Bugojno Berlin osnovan je 2006. godine a prvu Upravu društva sačinjavali su: Vedran Pranjić, Marijo Pocrnja, Igor Pocrnja, Josip Marić, Ivan Kunkić, Perica Mišura i Nikica Marković, koji su bili dio utemeljitelji nogometnog kluba NK Bugojno iz Berlina.
OVDJE POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA - NK BUGOJNO BERLIN  LJETNA FEŠTA 2019.

Video vijesti

Najave i termini