Berlin: Prezentacija Grada Rijeke Europske prijestolnice kulture 2020.
U organizaciji Veleposlanstva RH u SR Njemačkoj i veleposlanika dr. Gordana Glića Radmana, Kluba turističkih novinara iz Berlina CTOUR Network i Hrvatske turističke zajednice predstavljene kroz ispostavu u Njemačkoj u Frakfurtu na čelu s  direktorom Romeo Draghicchiom, u Berlinu u prostorijam veleposlanstva RH održana je prezentacija Grada Rijeke - Europske prijestolnice kulture 2020. Prezentaciji je nazočilo oko 50 njemačkih novinara koji su se odazvali na tematski susret koji je održan pod nazivom „CTOUR-Medientreff: Reiseland Kroatien“ na kome je prestavljena kandidatura Rijeke i strateški djelovi programa Grada Rijeke koja je 2020. Europske prijestolnice kulture.
OVDJE POGLEDAJTE VIDEO 1 Berlin: Prezentacija Grada Rijeke Europske prijestolnice kulture 2020.

Nazočne na početku večeri je pozdravio Hans-Peter Gaul glasnogovornik upravnog odbora CTOUR Network Berlin, udruge turističkih novinara. Zahvalio se na domaćinstvu veleposlaniku dr. Gordanu Grliću Radmanu i Romeo Draghicchio direktoru Hrvatske centrale za turizam u SR Njemačkoj sa sjedištem u Frankfurtu.
Poželio je nazočnima ugodnu večer prezentacije Hrvatske koja sljedeće godine preuzima predsjedanje Europskom unijom a Grad Rijeka 2020. postaje europska prijestolnica kulture, kazao je Hans-Peter Gaul.  

Romeo Draghicchio direktor Hrvatske centrale za turizam u SR Njemačkoj zahvalio je nazočnim novinarima u pozdravnom govoru da su se odazvali na poziv prezentacije Grada Rijeke i hrvatskog turizma u veleposlanstvu RH u Berlinu.
Radujem se svakom susretu s vama i zahvaljujem se na podršci velepolsaniku RH dr. Gordanu Grliću Radmanu. Romeo Draghicchio je pozdravio i nazočne goste iz Rijeke koji su održali prezentaciju Rijeke europske prijestolnice kulture 2020.
OVDJE POGLEDAJTE VIDEO 2 Berlin: Prezentacija Grada Rijeke Europske prijestolnice kulture 2020.
Razgovor: Dominik Damiš, voditelj marketinga  iz Turističke zajednice grada Rijeke.
Razgovor:Irena Kregar Šegota direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva „Rijeka 2020 - Europski grad kulture
Razgvor: Veleposlanik RH u SR Njemačkoj dr. Gordan Grlić Radman

Veleposlanik dr. Gordan Grlić Radman u pozdravnom govoru zahvalio je nazočnima na odazivu na prezentaciju Rijeke 2020.
Rijeka je treći najveći grad Hrvatske i sljedeće godine europska prijestolnica kulture. Hrvatska 2020 preuzima i predsjedanje EU u prvoj polovici godine. Hrvatska je ispunila sve dosadašnje nacionalne ciljeve od članstva u NATO-u do ulaska u EU. Imamo još dosta aktualnih europskih tema i projekata koji su pred nama na kojima je Hrvatska angažirana, kazao je veleposlanik RH, između ostaloga u pozdravnom govoru.

U nastavku je  prvi govorio Romeo Draghicchio direktor Hrvatske centrale za turizam u SR Njemačkoj, koji je naglasio.
Godina 2020. je jedna vrlo intezivna godina za Hrvatsku općenito kao i za hrvatski turizam. To je godina kada završavaju naši strateški planovi i trebamo pripremiti nove. Hrvatska predsjeda EU, Rijeka je grad kulture, Hrvatska će biti partner na raznim manifestacijama. Očekuje nas jedna intezivna godina koju smo željeli ovom prilikom prezentirati njemačkim novinarima i partnerima, da mogu vidjeti što mi nudimo i da vide što mogu oni od nas očekivati, kazao je Draghicchio.   

Grad Rijeku Europsku prijestolnicu kulture 2020. prezentacijom u Berlinu predstavili su Dominik Damiš, voditelj marketinga  iz Turističke zajednice grada Rijeke i Irena Kregar Šegota direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva „Rijeka 2020 - Europski grad kulture“.

Dominik Damiš nakon održane prezentacije u Berlinu kazao nam je sljedeće: „U suradnji s HTZ i uredom u Frankfurtu s Romeom Draghicchiom dogovorili smo ovu prezentaciju grupi turističkih novinara u Berlinu. Prezentacija je bila o programima koji su na rasporedu 2020. Jako je bitno istaknuti da je cijela godina prepuna programa, imat ćemo preko 1000 programa i pokušavamo ih prezentirati po klasterima po grupama i naravno najvaiti bogata događanja koja će biti u 2020. i pozvati sve naše novinare, goste, turiste, naše drage prijatelje iz Njemačke da nam dođu 2020.godine u Rijeku na Kvarner na projekt europske prijestolnice kulture.

Jako nam je drago da smo ovaj susret održali u suradnji s HTZ i veleposlanikom i veleposlanstvom RH u SR Njemačkoj. Veseli nas dolazak velikog broja novinara na ovaj susret, jer je projekt Rijeka 2020 jedan važan projekt ne samo za Rijeku i Kvarner nego i za Hrvatsku. Tako da nas veseli činjenica da su novinari došli, da su poslušali, da su imali pitanja o projektu, o događanjima unutar projekta o samoj viziji projekta, koje kolegica Irena Kregar Šegota i ja osobno, koje smo prezentirali ovdje u Berlinu.

Svaka diskusija i svako pitanje nam je jako bitno za razvijanje ideja naravno i za najavu svih događanja koja nam dolaze 2020.“ Kazao je za Berlinski magazin Dominik Damiš, voditelj marketinga  iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Irena Kregar Šegota direktorica partnerstava i komunikacija u trgovačkom društvu „Rijeka 2020, zadužena  za međunarodnu promociju projekta i međunarodna partnerstva u Berlin za Berlinski magazin kazala je sljedeće: „Velika nam je bila čast i zadovoljstvo predstaviti i izniman projekt Rijeke 2020 koji će se dogoditi iduće godine a i Rijeku kao novu uzbudljivu kulturno turističku destinaciju u Hrvatskoj.

Rijeka je prvi hrvatski grad koji je ponio ovu laskavu titulu. Velika je to čast i velika odgovornost na nama. Pripremili smo sjajan program koji počinje 1. 2. 2020. s spektakularnim otvaranjem u riječkoj luci, nastavlja se s velikim Riječkim karnevalom koji će 2020. ugostiti brojne europske i međunarodne karnevalske skupine. Nakon toga slijedi preko 1000 programa u svim umjetničkim žanrovima. Od nekoliko festivala glazbenih i gastronomskih festivala, otvorit će mo brojne nove infrastrukturne projekte.

Bit će tu zaista programa za sve publike. Svatko tko dođe u Rijeku u bilo koje doba godine moći će posjetiti i doživjeti jedan uzbudljiv grad. Nama nije cilj samo postaviti Rijeku samo na tursitičku mapu već napraviti projekt koji jest za naše građane.“Nagalsila je između ostaloga Irena Kregar Šegota, za Berlinski magazin.

Prezentacija hrvatskog turizma i Grada Rijeke europske prijestolnice kulture 2020. uz nazočnost oko 50 njemačkih novinara i turoperatora završena je postavljanjem pitanja od strane nazočne a nakon toga je uslijedio zajednički domjenak uz hrvatske delicije i nastavak razgovora na temu hrvatske turističke ponude i prezentacije Hrvatske tijekom 2020., godine u kojoj je Grad Rijeka europska prijestolnica kulture, koja se u Berlinu prezentirala i promidžbenim materijalima, doličnim za najavu najvećih europskih kulturnih programa u 2020.
FOTO GALERIJA: Berlin: Prezentacija Grada Rijeke Europske prijestolnice kulture 2020.

Video vijesti

Najave i termini