(Video-Foto) Oproštajni prijem za šefa predstavništva EK u Njemačkoj Richarda Kühnela
Drugog dana boravka u službenom posjetu SR Njemačkoj hrvatski šef diplomacije dr. Gordan Grlić Radman nazočio je u prostorijama veleposlanstva RH uSR Njemačkoj u Berlinu, oproštajnom  prijemu za šefa predstavništva Europske Komisije u SR Njemačkoj Richarda Kühnela. Uz nazočnost veleposlanika akreditiranih u Berlinu i drugih uzvanika u veleposlanstvu RH u Berlinu na početku prijema nazočne je prvo pozdravio otpravnik poslova RH u SR Njemačkoj Ivan Bojanić a potom je za šefa predstavništva Europske Komisije u SR Njemačkoj Richarda Kühnela prigodne riječi uputio ministar vanjskih i europskih poslova RH dr. Gordan Grlić Radman.
OVDJE POGLEDAJTE VIDEO  Berlin:Oproštajni prijem za šefa predstavništva EK u Njemačkoj Richarda Kühnela


U nastavku večeri domaćinima i hrvatskom ministru zahvalio je šef predstavništva Europske Komisije u SR Njemačkoj Richard Kühnel. Kazao je kako mu je bila čast surađivati i raditi s dr. Gordanom Grlićem Radmanom na europskim projektima s bivšim hrvatskim veleposlanikom u SR Njemačkoj a danas ministrom vanjskih poslova RH. Imali smo dosta planova za budućnost ali evo ja odlazim na novu dužnost u Brüssel a dr. Gordan – Grlić Radman je novi ministar vanjskih polsova RH i vratio se u Zagreb, naglasio je šef predstavništva Europske Komisije u SR Njemačkoj Richard Kühnel.

Richardu Kühnelu je na kraju službenog dijela programa ministar dr. Grlić-Radman uručio prigodan dar hrvatsku kravatu te mu zaželio puno uspjeha u budućem radu na novom radnom mjestu u Brüsselu. Tijekom večeri i prigodnog domjenka razmjenjena su mnoga dosadašnja iskustva i s drugim nazočnima koji su se družili uz hrvatske specijalitete te uz glazbene note koje je na gitari odolično svirao mladi glazbenik Benjamin Ivić.

Tijekom dana i drugog dana službenog  posjeta Njemačkoj prvog službenog ministarskog putovanja van granica Hrvatske ministar vanjskih i europskih poslova RH dr. Gordan Grlić Radman imao je i sastanke s predsjednikom odbora za vanjske poslove njemačkog Bundestaga, Norbertom Röttgenom, te Guntherom Krichbaumom, predsjednikom Odbora za europske poslove.
OVDJE POGLEDAJTE GALERIJU SLIKA -  Berlin:Oproštajni prijem za šefa predstavništva EK u Njemačkoj Richarda Kühnela

Video vijesti

Najave i termini