Misa za branitelje Vukovara i Škabrnje u Berlinu.
U Berlinu  je pod okriljem Hrvatske katoličke misije Berlin u crkvi svetog Sebastiana služena misa za  za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.
Misno slavlje predvodilili su voditelj HKM Berlin, župnik fra Zvonko Tolić i svećenik fra Dejan Međugorac, koji je na početku misnog slavvlja nglasio nakane mise, za pokojne branitelje i braniteljice, za sve žrtve Vukovara i Škabrnje i za sve one koji su svoje živote žrtvovali za našu hrvatsku slobodu i našu domovinu, uz nakane za sve poginule branitelje Domovinskog rata. Fra Dejan je potom naglasio. Gospodine prinjeli smo žrtvu za tvoje pokojne sluge. Dao si im milost krštenja po velikom milosrđu uvedi ih u puninu vječne radosti, po Kristu Gospodinu našemu. Te je nagovjestio molitvu odriješenja.

AUDIO PRILOG: MISA ZA VUKOVAR I ŠKABRNJUOko 200 vjernika nazočilo je misi za pokojne branitelje Vukovara i Škabrnje u HKM Berlin a sveta misa je okončana pjesmom „Čuj nas Majko, nado naša“ stihovima Gospine pjesme koju poznaje svatko: i starac i dijete.

„Čuj nas Majko, nado naša“ stihovima Gospine pjesme zvršena je služena sveta misa za  za sve žrtve Vukovara i Škabrnje.

No, treba naglasiti i ne zaboraviti, kako je 1991. agresor krenuo na Vukovar s 30.000 vojnika, 1600 oklopnih vozila, 60 aviona i 350 topova.

Hrvatskih branitelja je tijekom bitke za Grad bilo samo 1800. Ti ljudi  čak su 87 dana odolijevali opsadi Vukovara. Oni su braneći Vukovar,obranili našu domovinu. Vječna im slava i hvala!


FOTO GALERIJA:

Video vijesti

Najave i termini