(VIDEO) Uskršnja poruka za Uskrs 2020. nadbiskupa Nikole Eterovića veleposlanika pape Franje u SR Njemačkoj.
U ekskluzivnom razgovoru za Berlinski magazin hrvatski nadbiskup Nikola Eterović veleposlanik pape Franje u SR Njemačkoj uputio je Hrvatima čestitku za Uskrs 2020. „To bi bila poruka Isusovim riječima „Ne bojte se, ja sam pobijedio svijet“. I uz Božju pomoć nadamo se da ćemo i ove poteškoće sadašnjeg trenutka pobjediti i da će Crkva obnovljena nakon krize koju ona doživljava, biti još jače svjedočanstvo, još jače svijetlo, ovom svijetu, na njegovom putu prema boljoj budućnosti“.


VIDEO: ČESTITKA ZA USKRS 2020. NADBISKUPA NIKOLE ETEROVIĆA VELEPOSLANIKA PAPE FRANJE U SR NJEMAČKOJ


Na pitanje o  tome što misli papa Franjo o Hrvatima i hrvatskoj katoličkoj crkvi u prvom redu o Hrvatima u Njemačkoj kojih ima blizu pola milijuna, nadbiskup Eterović, papin velepolsanik u SR Nejmačkoj je odgovorio:

„Papi je poznato da su Hrvati katolici, da su dobri katolici, da nastoje biti vjerni katoličkoj crkvi i rimskome papi i on zahvaljuje i potiče da tako bude i dalje i u ovim novim vremenima sekularizacije i globalizacije.
Novi su izazovi ali mi ih moramo živjeti sa starim provjerenim vrijednostima i oni su garancija naše budućnosti i našeg identiteta, koji onda ugrađujemo u identitet zemalja gdje živimo, ovdje u Njemačkoj, u Europi i u cijelome svijetu. Sve najbolje.  Sretan Uskrs!“

Video vijesti

Najave i termini