Njemačka preuzima predsjedanje Vijećem EU - Bicikl vozi dalje – „Fahrrad fährt weiter“.
Na današnjem sastanku  u Berlinu veleposlanika RH u SR Njemačkoj Gordana Bakote i Andreasa Peschke generalnog direktora za europska pitanja pri Saveznom uredu za vanjske poslove SR Njemačke, veleposlanik RH Gordan Bakota svečano je predao popularni i poznati bicikl koji se za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem Europe nalazio u prostorijama veleposlanstva RH u SR Njemačkoj.
Bicikl se nalazi već devet godina u nizu, od 2011., te tradicionalno predaje zemlji predsjetateljici Vijećem EU odnosno, ukrašava prostorije veleposlanstva u Berlinu dotične zemlje predsjedateljice  Vijećem Europske unije.

Hrvatski veleposlanik i članovi diplomatske misije predajući bicikl Andreasu Peschke  generalnom direktora za europska pitanja pri Saveznom uredu za vanjske poslove SR Njemačke, odnosno Njemačkoj sljedećoj zemlji predsjedateljici, zaželjeli su puno uspijeh SR Njemačkoj u nastavku predsjedanja Vijećem EU.

Andreasa Peschke je pri izlasku iz veleposlanstva povezao bicikl simbolično nekih desetak metara te od srca zahvalio veleposlaniku Bakoti i članovima veleposlanstav u Berlinu te konzularnim predstavništvima u SR Njemačkoj, na trudu i zalaganju koji su dali za Hrvatsku, tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, koje završava 1.7. 2020.  Bicikl vozi dalje – „Fahrrad fährt weiter“.

FOTO GALERIJA: Bicikl vozi dalje – „Fahrrad fährt weiter“

Video vijesti

Najave i termini