Održavanje izbora za zastupnike u Hrvatski sabor u uvjetima provođenja pojačanih higijenskih mjera radi zaštite od zaraze korona-virusom.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u SR Njemačkoj objavilo je priopćenje povodom održavanja izbora za zastupnike u Hrvatski sabor u uvjetima provođenja pojačanih higijenskih mjera radi zaštite od zaraze korona-virusom. Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor održat će se na biračkim mjestima u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu i u konzularnim uredima Republike Hrvatske u Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburgu, Münchenu i Stuttgartu, u subotu, 4. srpnja 2020. i u nedjelju, 5. srpnja 2020. u vremenu od 7,00 do 19,00 sati.
Tijekom provođenja izbora postoji obveza pridržavanja higijenskih mjera propisanih od strane Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke, što se posebno odnosi na:
-              održavanje propisanog fizičkog razmaka od najmanje 1,5 m
-              nošenje zaštite za nos i usta prilikom ulaska u zgradu biračkog mjesta
-              po mogućnosti nošenje vlastite kemijske olovke za ispunjavanje glasačkog listića.
Radi smanjenja mogućnosti prenošenja zaraze, ulazak u zgradu biračkog mjesta bit će reguliran na način da će na jednom biračkom mjestu istovremeno moći biti prisutno najviše dva birača.
Molimo birače za strpljenje i razumijevanje, kako bi izbori bili provedeni neometano i u skladu s propisima.

Video vijesti

Najave i termini