(Video – Foto) Hrvatska katolička misija Berlin (HKM) poslala 10 stambenih kontenjera za Sisačko - moslavačku županiju.
Još jedna akcija iz Berlina obradovat će Hrvate pogođene razornim potresom koji je 29.prosinca pogodio Sisačko – moslavačku županiju i kompletnu Banovinu.
Danas je iz Berlin put Hrvatske krenuo i posljednji od 5 špedicijskih kamiona koji su povezli transport iz Berlina u vrijednosti od 10 stambenih kontenjera, koje je Hrvatska
katolička misija Berlin na čelu s župnikom Fra Zvonkom Tolićem i članovima Župnog vijeća, a ovoga puta na terenu s Tomom Budimirom i članom HKM Berlin Mirkom Perkovićem Poky-em, pripremili logistitički te uredili potrebnu dokumentaciju za transport.

Nakon utovara u kome su pomogli vrijedni i stručni radnici tvrtke Mastiok Stipe Križić i Kristijan Tino Kutleša, koji su zatvorili cerade i posljednjem transporteru u konvoju, iz Berlina je odaslana pošiljka od 10  stambenih kontenejra put Hrvatske.

VIDEO:  HKM Berlin poslala 10 stambenih kontenjra za  Sisaško - moslovačku županiju


U Hrvatskoj se na potresom razrušenom području od jučer nalaze i župnik HKM Berlin  i Ivan Sučić predsjednik Župnog vijeća HKM Berlin.  Župnik Fra Zvonko Tolić javio se iz Domovine riječima sljedećeg sadržaja.

Jučer i danas smo imali vrlo kvalitetne razgovore ja i Ivan Sučić, predsjednik Župnog vijeća HKM Berlin, a tiče se operativne pomoći stradalima od potresa. Obišli smo stradale u Petrinji i Sisku, ljude koji su ostali bez doma i dostojanstva, pripremili brzu realizaciju pomoći potrebnima te, svojim dolaskom na lice mjesta, uštedjeli značajna sredstva koja ćemo upotrijebiti za smještaj još više obitelji.

Vodili smo zanimljive razgovore na raznim razinama u nastojanju da svaki cent završi tamo gdje je namijenjen. Suze zahvalnice samo su nam poticaj da smo na dobrom putu... Također smo bili na istovaru prvih od 10 stambenih kontejnera koji su stigli ili na putu iz Berlina. Danas smo jako dobre stvari ispregovarali... Jako sam zadovoljan.. Bogu hvala na današnjem sunčanom petrinjskom danu..., kazao je župnik Fra Zvonko Tolić.

VIDEO:  Tomo Budimir - HKM Berlin poslala 10 stambenih kontenjra za  Sisaško - moslovačku županiju


Tomo Budimir član Župnog vijeća HKM Berlin naglasio je da je organizator i ove akciej HKM Berlin. Nakon odjeće i hrane koju smo prikupili na red su došli i kontenjeri. Naš župnik se od jučer nalazi u Hrvatskoj  i organizira veće kontenjere za obitelji s više članova. Kontenjeri koje šaljemo iz Berlina imaju malu kuhinjicu, grijanje, hladnjak i kupaonu s toaletom. Kontenjeri su predviđeni za dvije odrasle osobe s dvoje djece. A za obitelji s više djece obezbjedit ć emo veće kontenjere, to u domovini dogovara fra Zvonko Tolić, naš župnik.

HKM Berlin skupila je do sada oko 380.000 Euro, na konto Pay Pala i na konto HKM Berlin. Akcija se odvijala pod pokroviteljstvom HKM Berlin.
Aktualni stambeni kontenjeri će biti proslijeđeni najpotrebitijim i neće biti iznimki.
Ja živim u Berlinu više od 30 godina i nesjećam se akcije i akcija ovih razmjera u Berlinu. Hvala svima koji su nam pomogli u svojim mogućnostima što mogu. Mirko Perković Poky odradio je odličan posao i hvala mu na tome.

Fra Zvonko će na licu mjesta  vidjeti, presuditi i donijeti prave odluke kome da se sredstva dostave i kome je najpotrebnije. Hvala svima koji su podržali i ovu akciju HKM iz Berlina kao i ove nedavne. Hvala fra Zvonku Toliću i Ivici Sučiću koji su u Domovini i prenose našu pomoć najpotrebitijim i ugovaraju daljnju skrb za naše Hrvate u domovini, koje je pogodio ovaj razorni potres, kazao nam je Tomo Budimir, koji je dosta doprinio realizaciji i organizaciji ove najnovije akcije HKM Berlin.  

VIDEO:  Mirko Perković Poky - HKM Berlin poslala 10 stambenih kontenjra za Sisaško - moslovačku županiju


Mirko Perković Poky kazao nam je da već dva puta bio u Petrini i Sisačko-moslovačkoj županiji. Nakon kontakta i uputa od strane župnika fra Zvonke Tolića stupio sam u kontakt  s špediterima iz Hrvatske te smo brzo ugovorili temin i svi su se beprijekorno odazvali za pomoć i prijevoz ukupno 10 stambenih kontenjera put Hrvatske.

Ovo je velika akcija i mislim da je fra Zvonko Tolić nazaslužnija osoba glede ove cijele organizacije a isto tako bi naglasio i doprinos Marije Knezović u nedavnoj akciji iz Berlina a uz nju je bila i Antonija Gruibišić. Također želim pohvaliti sve druge koji su doprinjeli realizaciji ovih akcija i bez njih nebi bilo ovoga svega. Hvala  veliko svima, kazao je Mirko Perković Poky. Hvala svim vozačima a posebno hvala vlasnicima špedicija a to su prjevoznici: Mil Trans  Široki Brijeg, Srećković Posušje, Marenčić promet Varaždin i Dusa comerc Slavonski Brod.

10 stambenih kontenjera koja je odaslala Hrvatska katolička misija iz Berlina  postat će privremeni nužni domovi 10 obitelji stradalnika od potresa u Sisačko – moslavačkoj županiji a to su aktualno najpotrebitije obitelji ili pojedinci, kojima je 10 srca iz Berlina poslala velika HKM Berlin
 
Foto galerija: HKM Berlin poslala 10 stambenih kontenjra za  Sisaško - moslovačku županiju 

Video vijesti

Najave i termini