Poštovane hrvatske građanke i građani, dragi članovi hrvatske zajednice u Njemačkoj,
 
već drugu godinu zaredom Uskrs dočekujemo u nesvakidašnjim, specifičnim okolnostima. S novim valovima pandemije koronavirusa nastavlja se i naše suočavanje s brojnim problemima, izazovima i posljedicama koje su pandemija koronavirusa i promjena životnih okolnosti donijele svijetu, Europi, Njemačkoj i Hrvatskoj. Našu domovinu dodatno su pogodili razorni potresi na području Sisačko-moslavačke županije, grada Zagreba i njegove okolice. Štete koju su pretrpjeli naši građani ogromnih su razmjera.
 
I hrvatski iseljenici u Njemačkoj našli su se u nezavidnim životnim situacijama, koje uključuju  i neizvjesnost zbog brige što njihovim obiteljima može donijeti sutra. I u ovim okolnostima, pokazali su iznimnu solidarnost u pružanju pomoći posebno pogođenim stanovnicima Hrvatske nakon potresa. Nadam se da će nas to zajedništvo i nadalje krasiti. Na tome se svesrdno zahvaljujem!
 
Uskršnji blagdani tradicionalno su vrijeme preispitivanja, ali i podsjećanja na važnost mira, nade i obiteljskog zajedništva. Vjerujem da ćemo svi smoći snage upravo ovih dana ugraditi te vrijednosti u naše živote.  
 
U nadi dolaska boljih vremena Vama i Vašim najbližima želim sretan i blagoslovljen Uskrs!
Vaš veleposlanik
Gordan Bakota

Video vijesti

Najave i termini