2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Berlin: Berlinski Senat odredio kazne između 10 i 10.000 eura za nepoštovanje mjera donešenih u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa.

Datum:

Berlin: Berlinski Senat odredio kazne između 10 i 10.000 eura za nepoštovanje mjera donešenih u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa.
Senat grada Berlina objavio je katolog  novčanih kazni za stanovnike njemačkog glavnog grada Berlina, koje će se naplaćivati glede kršenja ograničenja propisanih uslijed pandemije koronavirusa. Istodobno su propisane mjere koje su na snazi do 19. travnja. U skladu s tim, novčane kazne u Berlinu kreću se u iznosu od 25 do 10 000 eura  i bit će plaćene u slučaju kršenja navedenih mjera.


Svatko tko ne drži minimalnu udaljenost od 1,5 metra izvan vlastitog doma može biti kažnjen od 25 do 500 eura.
Za organizaciju događaja može se očekivati novčana kazna između 500 i 2500 eura, a oni koji omogućuju smještaj turistima mogu biti novčano kažnjeni do 10 000 eura. Isto se odnosi i na restorane, kafiće i gostionice koji se otvaraju unatoč zabrani. U međuvremenu odobreno je da se mogu ponovno otvoriti kemijske čistionice.
KAZNE IZMEĐU 10  i 10.000 EURA
Konkretno, katalog novčanih kazni, koji je berlinski Senat dogovorio u četvrtak, navodi i sljedeće kazne:
Svi koji se na otvorenom ne drže propisanu minimalnu udaljenost od 1,50 metra mogu se suočiti s novčanim kaznama u iznosu od 25 do 500 eura.
Svatko tko prekrši zahtjev za ostanak u vlastitom stanu, može biti kažnjen između 10 i 100 eura ako izlazak iz stana ili kuće ne opravdava odlaskom u kupovinu, radi, posjećuje liječnika ili se kreće na svježem zraku.
Svi koji putuju u skupinama od tri ili više osoba, koje ne pripadaju obitelji, moraju platiti između 25 i 250 eura.

Nepoštivanje naručene domaće karantene rezultirat će novčanim kaznama u iznosu od 250 do 2500 eura.
Svatko tko organizira događanja može očekivati kaznu od 500 do 2500 eura, sudionike događaja također se kažnjava – s novčanim kaznama od 25 do 500 eura.
Svatko tko vodi tvrtku koja nije izričito navedena da može raditi ili ima dozvolu za obavljanje djelatnosti može očekivati kaznu u iznosu od 1.000 do 10.000 eura. To se odnosi i na ugostiteljske objekte koji ne isporučuju hranu ili gdje se hrana ne može osobno preuzeti, bazene i saune.

OGRANIČENJE IZLAZA PRODULJENO DO 19. TRAVNJA
Berlinski Senat sastavljen od crveno-crveno-zelene koalicije produžio  i početnu karantenu do 19. travnja do kada svi berlinčani moraju “boraviti u svom domu ili redovnom smještaju”.
No, još uvijek postoje brojne iznimke, poput odlaska na posao, odlaska liječniku ili odlaska na sastanak. Također su dozvoljeni sportovi i šetnje. No, razmišlja se kako bi također u budućnosti trebalo zabraniti “zadržavanje” na otvorenom i piknik u parku, na primjer. “Naravno da se možete opustiti  nakon sporta, na klupi ili na livadi”, rekao je berlisnki gradonačelnik Müller. Ali ništa više.

Ograničenje izlaska glede pandemije virusa  korone odnosi se i na putnike koji diolaze u berlisnke
zračne luke koji naklon slijetanja produžuju direktno u karantenu.
Na aerodromima postoji novi propis: od danas putnici moraju u karantenu kod kuće 14 dana. Moraju se prijaviti i svom nadležnom zdravstvenom odjelu, naglasio je gradonačelnik Berlina Müller.

Katalog novčanih kazni na snazi je i u susjednoj Berlinu Saveznoj državi Brandenburgu također od četvrtka,  gdje je većina građana Brandenburga prepoznala da su jasna ograničenja u javnom životu potrebna kako bi se usporilo širenje opasnog virusa corone, rekao je ministar  Nonnemacher. Katalog s kaznama je na snazi  također u Brandenmburgu a tko prekrši propise može očekivati da će se suočiti s strogim kaznama do 25.000 eura.

Od 23. ožujka stanovnicima Brandenburga dopušteno je da vani budu samo sami, s rođacima iz vlastitog domaćinstva ili s nekim izvan kućanstva na udaljenosti od 1,50 metra. U javne ulice i trgove smije se ulaziti samo u iznimnim slučajevima, primjerice, kada se radi, kupuje ili posjećuje liječnika. Kao i u Berlinu, ograničenja se za sada primjenjuju do 19. travnja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb,...

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na konferenciji „Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji“ (BETD)

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na 10. konferenciji „Berlinski dijalog...

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2024 – Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača

Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača Predsjednik Republike Hrvatske...

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina pontifikata pape Franje

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina...