2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

VIDEO Berlin: Pomoć u potresu stradalima u Hrvatskoj – Akcija prikupljanja pomoći za Glinu i okolna sela.

Datum:

Berlin: Pomoć u potresu stradalima u Hrvatskoj – Akcija prikupljanja pomoći za Glinu i okolna sela.
PRVA AKCIJA POMOĆI – Prikupljeno je aktualno više od 277.764,1 EUR.
„Uza sve nevolje, ova nesretna 2020.-ta posljednjim trzajima se okomila na Petrinju, Sisak… Nikad kraju patnjama našeg naroda… Ne dajmo se! Budimo braća i sestre u nevolji i pomozimo unesrećenima.
Naknadno ćemo vidjeti gdje je pomoć najpotrebnija i to s Vama podijeliti! Pomozimo zaustaviti suze, porušene kuće izgraditi, unesrećenima pomoći. Ne budimo jaki na riječima, nego na djelu! Zato svaki Euro, svaka sitnica, proslijeđeni link, status na mom profilu… Sve vraća osmijeh i toplinu. Mi to možemo i hoćemo!
Jedan od načina pomoći je i da to možete učiniti ovdje.
https://paypal.me/pools/c/8vAO9BHo2b  napisao je fra Zvonko Tolić.

Ako netko nema paypal, može uplatiti na naš misijski konto: Kroatische Katholische Mission Berlin, IBAN: DE09370601936004615016, BIC: GENODED1PAX, Verwendungszweck: Spende Erdbeben Petrinja und Sisak ili novac osobno predati svećenicima u Berlinu. Napisao je u nastavku fra Zvonko Tolić župnik HKM Berlin, te u nastavku istu poruku preveo i na njemačkom jeziku.
Akcija uplate pomoći traje još uvijek. Prikupljeno je aktualno više od 277.764,1 EUR.  

(VIDEO) RAZGOVOR S MARIJOM KNEZOVIĆ i Akcija prikupljanja pomoći za Glinu i okolna sela

DRUGA AKCIJA POMOĆI –  Akcija prikupljanja pomoći za Glinu i okolna sela.

U subotu donesite samo hranu – robe ima dovoljno poručuju organizatori.

Paralelno prvoj akciji, prikupljanaj novčane pomoći, u Berlinu traje i akcija prikupljanja pomoć za Glinu i okolnih sela. Voditeljice akcije Marija Maša Knezović i Antonija Grubišić na početku su napisale da imaju  2 manja busa za prijevoz na raspolaganju od gospodina Marijana Marinčića, koji je inicijator akcije.  No u međuvremenu je i ova akcija „uzela maha“ pa su se javila još dva prijevoznika s busevima a možda bude trebalo i još više, vidjet će se do subote kada završava akcija.  

Donacije svi zainteresirani mogu donijeti u prostorije HKM Berlin, Feldstrasse 4, 13355 Berlin, posljednjeg dana u subotu 02.01.2020 od 09.00 – 16.00 sati. Transport polazi u subotu navečer za Glinu. Za bilo kakve dodatne informacije do subote na usluzi su voditeljice akcije Marija Maša Knezović ili Antonija Grubišić, koje naglašavaju da u subotu mole sve koji žele da donesu hranu, kažu da robe ima dovoljno prikupljeno za ovu akciju. Hvala vam svima od srca, poručile su u ime organizatora i volontera koji su pomogli u tehničkom dijelu ove akcije.

Marija Maša Knezović i Antonija Grubišić kazale su nam da je do danas prikupljeno prilično sredstava koja će biti poslana u subotu večer za pomoć stradalima u Glini i okolnim selima. U velikom broju ljudi su donijeli: pokrivače, grijalice, šibice, svijeće, toplu garderobu, cipele, čarape, pulovere, razne higijenske potrbštine: sapun, maramice vlažne i suhe, toalet papir, pelene za djecu, higijenske uloške za žene, dječju hranu, trajnu hranu, konzerven,šećer, ulje, sol, vreće za spavanje, jastuke i druge artikle. Prikupljen je određeni broj sanitetskog materijala, rukavica , medikamenata, dezificijenasa i drugoga.
Građevinske tvrtke su dostavile i određene količine materijala za kućne radinosti i potrebe kao što je najlon, grijalice i drugo.

Lijepo je bilo vidjeti u Berlinu, članove Hrvatske katoličke misije Berlin, zadnjeg dana u ovoj nesretnoj 2020. godini kako svi skupa i s kojom lakoćom rade, pripremaju, sortiraju, pakiraju i kombiniraju obiteljske pakate koji će se kako nam rekoše voditeljice projekta uručivati osobno od kuće do kuće.

Želimo biti sigurni da će sve završiti u pravim rukama. Ne sumnjamo u nikoga ali želimo da naša pomoć dođe u prave ruke i to će mo tako i kontrolirati do momenta urudžbe, kazale su nam voditeljice akcije Marija Maša Knezović ili Antonija Grubišić, te dvadesetak volontera koji su samo nekoliko sati prije prelaska u Novu 2021. godinu kompletirali pakete pomoći iz Berlina, koji će biti odaslani za  za Glinu i okolna sela u subotu navečer.

Hrvati u Berlinu, članovi HKM Berlin, i tijekom ove akcije imaju potpunu pomoć župnika i voditelja HKM Berlin fra Zvonka Tolića koji ih je također posjetio tijekom akcije i podržao u ovoj akciji, te se samo prikupljanje stvari odvija u popratnim misijskim prostorijama.
DRUGA AKCIJA POMOĆI HRVATAU BERLINU –  Akcija prikupljanja pomoći za Glinu i okolna sela.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH u Berlinu 2024.

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH...

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup Nikola Eteroviće veleposlanik pape Franje u SR Njemačkoj

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup...

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu. Predstavništvo Hrvatske...