2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Konferencija za medije „Ponosna i suverena Hrvatska – Hrvati u BiH i iseljeništvo“.

Datum:

Konferencija za medije „Ponosna i suverena Hrvatska – Hrvati u BiH i iseljeništvo“.
Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved i potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić održali su konferenciju za medije na temu “Ponosna i suverena Hrvatska, Hrvati u BiH i iseljeništvo“.


Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved:

Pokazali smo kako se štite ljudski životi, radna mjesta, dignitet Domovinskog rata & nacionalni interesi! Zato i možemo tražiti novi mandat! Tvrdili su da je to nemoguće, no donijeli smo jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja, među njima i pripadnika HVO-a, i ispravili nepravdu kojoj su bili izloženi! Vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar, u Pulu, Sinj, Ploče, Udbinu, Varaždin, vratili smo je među svoj narod! Donijeli smo, prvi put u povijesti, i Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu, istražili 175 lokacija i rasvijetlili sudbinu 122 osoba – žrtava velikosrpske agresije.
Ovdje pogledajte video s konferencije

Organizirali smo sistematske preglede za 63.000 naših branitelja, stambeno zbrinuli njih 3.500. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog proglasili smo blagdanom, vukovarsku županijsku bolnicu uzdigli u rang Nacionalne memorijalne bolnice. Nema tog obećanja Gradu Heroju & ?? braniteljima koje nismo ispunili! Tako ćemo nastaviti i iduće 4 godine. Između ostalog, što su važne točke i HDZ-ova Programa Sigurna Hrvatska, donijet ćemo sveobuhvatni Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata i sredstvima iz Fondova EU otvoriti, nakon onog u Pakracu, ratne veteranske centre u Sinju, Daruvaru, Petrinji i Šibeniku!

Potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić:
Kao nositeljica liste u XI. izbornoj jedinici s ponosom mogu reći da je borba za stvarnu ravnopravnost Hrvata u BiH bila, jest i bit će jedan od vanjskopolitičkih prioriteta naše Vlade RH!
Predsjednik Andrej Plenković u ovom je mandatu posjetio BiH više od 10 puta, nema toga međunarodnog sastanka ili skupa na kojem nije, ustrajno i dosljedno, otvarao pitanje položaja i izborne diskriminacije naših sunarodnjaka! Isto je napravio i na nedavnom Zagreb Summitu, na kojem je „hrvatsko pitanje“ u BiH vratio na EU razinu! Uvišestručili smo financijsku potporu ne samo za Hrvate u BiH – za bolnice, vrtiće, škole, kazališta, muzeje, katoličke centre – nego i za našu nacionalnu manjinu u 12 europskih država i za hrvatsko iseljeništvo diljem svijeta. Jedan je hrvatski narod!

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb,...

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na konferenciji „Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji“ (BETD)

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na 10. konferenciji „Berlinski dijalog...

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2024 – Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača

Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača Predsjednik Republike Hrvatske...

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina pontifikata pape Franje

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina...