2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Njemački ZDF emitirao 24.06.2020 reportažu iz Hrvatske “Allein an der Adria” „Kroatiens Corona-Sommer“ u trajanju od 6 minuta.

Datum:

Njemački ZDF emitirao 24.06.2020 reportažu iz Hrvatske pod naslovom “Allein an der Adria” „Kroatiens Corona-Sommer“ u trajanju od 6 minuta.
„Kein Massentourismus in Corona-Zeiten – wie geht Kroatien, das wirtschaftlich vom Tourismus abhängt, mit den starken wirtschaftlichen Einbrüchen um“?, potpisan je podnaslov video priloga.

Autorica priloga Britta Hilpert u priči iz Hrvatske pojašnjava kako izgleda kriza u Hrvatskoj uslijed korona virusa. Priču započinje scenama više od sto jahti za iznajmljivanje i čarter plovidbu koje su usidrene uz obalu i čekaju neka bolja vremena. Nedostaju i putnici.
VIDEO: Allein an der Adria
https://www.zdf.de/politik/auslandsjournal/allein-an-der-adria-102.html

U  razgovarau s Ivanom Rakuljićem, kapetanom jedne od tih jahti, koji kaže da već tri mjeseca pokušava smisliti način kako da njegova jahta opet bude profitabilna. Teško je, kaže i priča o tome kako ga svaki dan zove njegova posada i žali se da više nemaju od čega živjeti pa se nadaju da će jahta s gostima uskoro isploviti.

U nastavku priloga slijede prizori za ovo doba godine nekarakteristično prazne splitske Rive i starog grada, a u prilogu se kaže da ove godine u luci ne pristaju kruzeri. Voze samo trajekti. Masovni turizam izostaje. To je katastrofa za cijelu zemlju, navodi se u prilogu, podsjećajući da oko 20 posto hrvatskog BDP-a dolazi od turizma. U Splitu se osjeća atmosfera očaja, kaže se u prilogu.

S druge strane, ZDF je našao i neke njemačke turiste u Splitu, kojima se sviđa što nema gužve i što je sve jeftinije. Sada je svugdje happy hour, kaže jedan, dok drugi ističe da mu je žao Hrvata jer se vidi da ništa ne zarađuju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH u Berlinu 2024.

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH...

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup Nikola Eteroviće veleposlanik pape Franje u SR Njemačkoj

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup...

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu. Predstavništvo Hrvatske...