2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Pismo Gordana Bakote velepolsanika RH u SR Njemačkoj Hrvatima i Hrvaticama u SR Njemačkoj

Datum:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske sa sjedištem u Berlinu proslijedilo je dana 20.03.2020.  pismo Gordana Bakote veleposlanika RH u SR Njemačkoj, upućeno Hrvaticama i Hrvatima u SR Njemačkoj, povodom aktualne situacije vezano uz pandemiju koronavirusa.
U dopisu iz Velepolsanstva RH u SR Njemačkoj naglašavaju i kako koriste priliku Vama i Vašim najbližima u ovim posebnim okolnostima zaželjeti očuvanje zdravlja, stoji u dopisu koji su odaslali e-mailom danas popodne.


Donosimo sadržaj  pisma veleposlanika RH u SR Njemačkoj Gordana Bakote upućenog Hrvaticama i Hrvatoma u SR Njemačkoj, povodom aktualne situacije vezano uz pandemiju koronavirusa.


Berlin, 20. ožujka 2020.
Poštovane Hrvatice i Hrvati u Njemačkoj,
dragi sunarodnjaci,

kao što Vam je dobro poznato, nalazimo se u iznimnim okolnostima u kojima Vlada Republike Hrvatske, poput nadležnih tijela u nizu europskih i drugih država, nastoji što kvalitetnije odgovoriti na izazove koje je pred nas postavila pandemija koronavirusa. Naši napori su prije svega usmjereni prema zaštiti zdravlja i života hrvatskih državljana, ali i prema pravovremenom suočavanju s gospodarskim i društvenim posljedicama koje će ova kriza prouzročiti.

U ovom zahtjevnom razdoblju s koronavirusom koji ne poznaje granice i koji je raširen na području cijelog svijeta, želio bih još jednom ukazati na važnost preporuka nadležnih njemačkih i hrvatskih tijela koje su Vam zasigurno već poznate: potpuno poštivanje i pridržavanja uputa za sprečavanje širenja koronavirusa predstavlja polaznu i temeljnu točka za očuvanje kako našeg, tako i zdravlja naših bližnjih. 

Ovim putem ujedno molim za Vaše razumijevanje zbog trenutno ograničenih mogućnosti pružanja konzularnih usluga od strane Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu i generalnih konzulata u Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburgu, Münchenu i Stuttgartu. S ciljem preventivnog djelovanja i zaštite zdravlja sviju nas, konzularni odjeli su trenutno otvoreni prema prethodno dogovorenom terminu za hitne konzularne slučajeve, ali Vam i dalje rado stojimo na raspolaganju za Vaše upite. Molimo za razumijevanje da u ovom trenutku poseban prioritet predstavljaju upiti hrvatskih državljanki i državljana koji su se zbog niza novonastalih situacija, poput uvođenja privremenih graničnih kontrola i svakodnevno rastućih ograničenja vezano uz mogućnost korištenja prekograničnih sredstava transporta, našli u nizu nezavidnih životnih situacija. 

U ovim specifičnim okolnostima već sam imao priliku čuti za hvalevrijedne akcije koje su od strane pripadnica i pripadnika hrvatske zajednice u Njemačkoj pokrenute s ciljem pomoći našim sunarodnjacima posebno pogođenim aktualnom situacijom – koristim priliku izraziti svoju iskrenu zahvalnost svima koji nam svojim primjerom pokazuju na koji način uzajamna solidarnost treba izgledati u zahtjevnim razdobljima, te potaknuti sve na daljnje slične akcije. Zajedno sa svojim suradnicama i suradnicima te kolegicama i kolegama iz generalnih konzulata stojim Vam rado na raspolaganju te Vas još jednom pozivam na strpljenje, razumijevanje, poštivanje uputa i snaženje solidarnosti, na čemu Vam se unaprijed zahvaljujem. Želim ponoviti – očuvanje zdravlja svih nas i naših najbližih u ovom je trenutku od prioritetnog značenja! 

Uz osobito poštovanje,
Vaš
veleposlanik Gordan Bakota

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...