2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Sanja Vlaisavljević gostovala u emisiji Kompas Radio televizije Herceg Bosna: Iako mi prijete nije me strah, a potporu dobivam od ljudi.

Datum:

Sanja Vlaisavljević gostovala u emisiji Kompas Radio televizije Herceg Bosna: Iako mi prijete nije me strah, a potporu dobivam od ljudi.
 
„Najprljaviji načini prijetnja su komentari i tekstovi o mom obiteljskom životu. Prijetnje su dobivali i moji sinovi. Nije me strah. Ne bojim se“, kazala je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne docentica na Studiju politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Sanja Vlaisavljević i dodala kako dobiva punu potporu od brojnih ljudi.


„Kada govorite i propitujete istinu pod njom podrazumijevate istinu o ljudima i u Mostaru i u Stocu i u Širokom Brijegu i u Grudama onda zaista nema mjesta strahu. Kada ne bih ni u jedan od ovih gradova mogla ući čistog obraza tada bih se nesigurno osjećala“, objasnila je dr. Vlaisavljević. Kaže kako oni koji nju kritiziraju i koji pozivaju na njezino smaknuće, protjerivanje i slično ne smiju, a niti su kročili u te gradove.

https://www.youtube.com/watch?v=v=JJdr5mIx4vw

Dr. Vlaisavljević želi vjerovati da će doći trenutak u kojem će deliberacija zauzeti mjesto u javnom prostoru u kojem će neistomišljenici morati sjediti jedni preko puta drugih i razgovarati. „Bez toga uistinu nema Bosne i Hercegovine. Ne može opstati kao višenacionalna zajednica ukoliko se ne postigne konsenzus o svim pitanjima, a u tome mora skupiti hrabrost, snagu i prednjačiti političko i medijsko Sarajevo.“

Novinarka i književna kritičarka Gloria Lujanović je kazala kako se protiv dr. Sanje Vlaisavljević i njenih članova obitelji vodi kampanja koja traje dosta dugo. „Žalosti me da se još jednom pokazalo kako kod nas ne postoji mogućnost civiliziranog razgovora. Voljela bih da joj je netko nekim argumentima nešto odgovorio, a ne da se kroz govor mržnje, uvrede, prijetnje i nasilje pokušava kontrirati njenim tvrdnjama kada su same činjenice, ne na strani dr. Vlaisavljević, nego na strani istine.“

Komentirajući sastanak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u Dubrovniku dr. Vlaisavljević je izrazila nadu da će se postići konsenzus kako bi Federacija BiH počela funkcionirati. „Ovo je moja domovina“, poručila je dr. Vlaisavljević. Više o svemu u videoprilogu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...