2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(VIDEO) Božićna i novogodišnja čestitka NJ.E. Gordana Bakote veleposlanika Republike Hrvatske u SR Njemačkoj.

Datum:

(VIDEO)  Božićna i novogodišnja čestitka NJ.E. Gordana Bakote veleposlanika Republike Hrvatske u SR Njemačkoj.
Poštovane hrvatske građanke i poštovani hrvatski građani, dragi hrvatski iseljenici u Berlinu i Saveznoj Republici Njemačkoj!
Na kraju smo jedne vrlo teške, komplicirane, turbolentne godine, u kojoj smo vjerujem svi mi, kako u Domovini našoj Hrvatskoj tako i u SR Njemačkoj, ali u cijeloj Europi i Svijetu doživjeli zaista do sada joše ne viđene razmjere pandemije Covida-19, korone.

Pandemija  Covida-19 zaista je u 2020. godini značajno utijecala na sve naše živote kako u Domovini tako i u Njemačkoj i Europi. Gotovo da nema niti jednog pojedinca, gotovo da nema niti jedne obitelji, koja nije imala nažalost negativan doticaj iskustva s ovom nezapamćenom pandemijom, kako u zdrastvenom smislu, tako i u gospodarskom smislu ali i u socijalnom – kurtološkom, reako bih u svim segmentima društva. Prošli smo zaista i prolazimo iznimno komplicirane zahtjevne izazove. U svemu tome naši životi sigurno su ostali i jesu promijenjeni.

(VIDEO)  Božićna i novogodišnja čestitka NJ.E. Gordana Bakote veleposlanika Republike Hrvatske u SR Njemačkoj

Ja ovom prilikom želim podsjetiti Vas da su i sve naše zajedničke, kulturne, socijalne, društvene i humanitarne aktivnosti unutra hrvatskog iseljeništva  zaista bile podosta smanjene, ali usprkos toga svjedoci smo i to sam osjetio kao hrvatski veleposlanik ovdje, da je među hrvatskim iseljeništvom u Njemačkoj i Berlinu, zaista opstao i dodatno se razvio duh solidarnosti, duh empatije, jedan duh pomoći onima kojima je najpotrebnije bilo u 2020. godini.

Putem udruga, udruženja, putem Hrvatskih katoličkih misija, a i u pojedničanom smislu, pojedinci, udruge i Misije, davale su i daju podršku napaćenim ljudima u SR Njemačkoj u domovini Hrvatskoj a također i posebno želim istaknuti i Gradu Zagrebu i okolici Zagreba, koja je pretrpjela snažan potres.

Pokazali ste da usprkos otežanim uvjetima u hrvatskom iseljeništvu postoji i dalje duh zajedništva i ljubav prema Domovini. To je nešto što će biti poticaj i za 2021. godinu, u kojoj se nadam da ćemo pronaći načina svi zajedno u svijetu, Europi, u Njemačkoj, u Hrvatskoj, da izađemo iz nečega što je u dobroj mjeri promjenilo naša društva i naše živote.

Ovom prilikom uz riječi zahvale, za pomoć najbitnijima i pomoć Republici Hrvatskoj, želim Vas pozvati da u ovome pred božićnom razdoblju, za vrijeme novogodišnjih blagdana ostanete odgovorni, čuvate svoje zdravlje, čuvajte zdravlje svojih najbližnjih i nadam se da će uskoro doći vrijeme da imamo kontakte s Domovinom. Nadam  se da ćete sigurno na ovaj lili onaj način biti u kontaktu sa svojim najbližnjima u Republici Hrvatskoj. To neće biti jednostavno ili lako ali u ovom trenutku bitno je da ostanemo odgovorni. Jer godina pred nama i godina koja je u tijeku zaista nisu jednostavne.

S tim u vezi želim Vam u 2021. godini da prebrodimo svi ove zahtjevne izazove pandemije Covida – 19, da i nadalje pokažete solidarnost empatiju prema bližnjima da pomažete RH, da pomažete i sebi upravo kroz ono što je najbitnije a to je čuvanje vlastitoga zdravlja.

Zbog toga ostajte zdravi, to je moja najveća želja.
Kao veleposlanik RH u moje osobno ime u ime svih mojih djelatnica i djelatnika veleposlanstva RH, svih Generalnih konzulata i kolega i kolegica diljem Njemačke, želim Vam puno zdravlja, čestit Božić i sve najbolje u 2021. godini. Ostanite zdravi!

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...