2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Video/Foto: NK Bugojno iz Berlina organizirali ljetnu feštu 2024 s igračima, navijačima i prijateljima kluba.

Datum:

NK Bugojno iz Berlina organizirali ljetnu feštu 2024 s igračima, navijačima i prijateljima kluba.

Nakon odigrane posljednje sezonske utakmice u natjecanju 2023/2024 u Berlinskoj ligi slobodnog nogometa – Landesliga Freizeit/Betrieb / Landesliga St.1 FZ, momčad NK Bugojno iz Berlina odmjerila je snage s momčadi T.C. Glimmer rezultatom 1:1, te okončali još jednu nogometnu sezonu u Berlinu.

Po starom dobrom običaju, Uprava i nogometaši uzornog sportskog kluba NK Bugojno iz Berlina priredili su i ove godine tradicionalnu ljetnu veselicu na sportskom terenu gdje igraju domaće utakmice, uz nazočnost oko 300 posjetitelja.

Uz nazočnost igrača, članova društva, sponzora, obitelji, rodbine i prijatelja NK Bugojna iz Berlina, obilježena je još jedna godina djelovanja koja je potpisana s 18. godinom rada i djelovanja NK Bugojno iz Berlina.

NK Bugojno natječe se 18. sezonu u nizu u Slobodnoj ligi Berlina u općinskoj natjecateljskoj klasi (Freizeitliga des Berliner Fußball Verbandes in der Bezirksliga), gdje aktualno igraju u Freizeit Bezirksliga Staffel 2.

VIDEO – Ljetna fešta NK Bugojno Berlin 2024.

Ovogodišnja ljetna fešta održana je i ove godine uz promjenjive vremenske uvjete ali to nije omelo Upravu, vrijedne članove, prijatelje i volontere NK Bugojna da ponovno se razvesele, sjete svoga zavičaja i svih veza koji ih spajaju i povezuju s domovinom odakle potječu, dok aktualno žive i rade u njemačkoj metropoli Berlinu, te na sportskim terenima promiču ime svoga kluba NK Bugojno.

Foto galerija:Ljetna fešta NK Bugojno Berlin 2024.

I ove godine organizatori su priredili na sportskom terenu kutak za najmlađe koji su se mogli družiti i igrati na „Hüpfburg-u“ za djecu. Druženje je realizirano uz ukusno pripremljene delicije s roštilj kao i raznovrsna pića te veliki izbor kolača koje su vrijedne članice društva pripremile za ovu prigodu.

Uprava NK Bugojno je ovom prilikom uručila i prigodna priznanja članovima klub: Ivanu Pocrnji, MAriju Mijatoviću i Igoru Pocrnji za nesebičan doprinos u radu i afirmaciji N.K. Bugojno, te razvoju sporta.

Od prvih dana osnivanja NK Bugojno Berlin, iz danas već davne 2006. godine, od prije 18 godina, od kada Berlinski magazin je izvjestio ekskluzivno o osnivanju nogometnog kluba NK Bugojno, ništa se nije veliko promjenilo a dosta toga je ostalo povijesno zapisano i zabilježeno o uspjesima ovog društva koje okuplja sportaše i prijatelja grada Bugojna i danas možemo reći i puno šire.

Kroz klub je u ovih 18 godina prodefilirao veliki broj igrača rodom iz Bigojna, BiH i RH kao i drugih prijatelja kluba koji su rado zaigrali za klupske boje NK Bugojna.

NK Bugojno nastavilo je sve do danas uspješno u kontinuitetu raditi i djelovati, te svojim uzornim radom mogu biti primjer i drugim društvima Hrvata u Berlinu.

Prvi predsjednik kluba bio je Vedran Pranjić koji je danas i počasni predsjednik a ujedno i aktivni igrač i kapetan momčadi NK Bugojno, koji je do danas odigrao blizu 350 utakmica za klub.

Igrački kadar vodi i trenira trener Nikica Marković. Josip Miljak je Predsjednik Upravnog odbora NK Bugojno Berlin.

Nogometaše NK Bugojna na njihovoj tradicionalnoj ljetnoj zabavi 2024. posjetio je i župnik HKM Berlin fra Zvonko Tolić, kojega su domaćini srdačno dočekali i s kojim su prigodno razgovarali o klubu, sportu i životu u Berlinu, te poveznici s domovinom odakle potječu. Fra Zvonko je članovima društva zaželio puno uspjeha u daljenjem radu NK Bugojno Berlin.

Logo kluba NK Bugojno koji je otisnut na sportskim majicama igrača od prvog dana osnivanja NK Bugojno, idejno je riješenje Igora Pocrnje koje je realizirao Tomislav Marić. Na amblemu kluba je crkva Svetog Ante u Bugojnu uz motive crveno-bjelih kockica, hrvatskog obilježja.

NK Bugojno Berlin osnovan je 2006. godine a prvu Upravu društva sačinjavali su: Vedran Pranjić, Marijo Pocrnja, Igor Pocrnja, Josip Marić, Ivan Kunkić, Perica Mišura i Nikica Marković, koji su bili dio utemeljitelja nogometnog kluba NK Bugojno iz Berlina.

Ovo je klub koji nama znači sve. Ovaj klub se financira od članova i članarina te ove ljetne fešte. Tako da smo sretni i ponosni. NK Bugojno je osnovano davne 2006. osnovao nas je naš kapetan Vedran Pranjić i od tada opstajemo časno i ponosno, naglasio nam je Josip Delač koji je član kluba od 2015. godine, u razgovoru za Berlinski magazin,

Imamo i sponzore koji su naši prijatelji i pomažu nas. Tu su i vjerni članovi. Mogu da kažem da sam izrazito ponosan na naš klub NK Bugojno.
NK Bugojno sve što radi, radi s ponosom i iz ljubavi prema nogometu i domovini i tako žive, rade i djeluju. Nose na prsima u grbu crkvu sv. Ante iz Bugojna, i ponosni su na svoj rodni kraj.

Očekuju i nova igračka pojačanja za sljedeću sezonu.
Navijači su naša najveća potpora, voljeli bi da ih dolazi još više. Kazao nam je između ostaloga Josip Delač.

NK Bugojno osnovan je prije 18. godina 2006. Godine, a prvu Upravu društva sačinjavali su: Vedran Pranjić, Marijo Pocrnja, Igor Pocrnja, Josip Marić, Ivan Kunkić, Perica Mišura i Nikica Marković, koji su bili dio utemeljitelja nogometnog kluba NK Bugojno iz Berlina.

Grb nogometnog kluba NK Bugojno izrađen je po zamisli Igora Pocrnja a ideju je realizirao Tomislav Marić. NK Bugojno na dresovima ima grb koji simbolizira crkvu Svetog Ante u Bugojnu i kockice hrvatske trobojnice.

Berlinski magazin je 2006. godine izvjestio exkluzivno o osnivanju nogometnog kluba NK Bugojno, te prvim danima djelovanja NK Bugojno. Bilo je to u Berlinskom magazinu broj 76. Bili su to prvi nogomtni koraci registracije društva i istrčavanja prve momčadi na berlinski nogometni teren.

Među realizatorima ideje osnivanja NK Bugojno u Berlinu tada su bili: Vedran Pranjić, Marijo i Igor Pocrnja, Josip Marić, Perica Mišura, Ivan Kunkić i Nikica Marković. N.K. Bugojno u samo par mjeseci od osnivačke skupštine imao je već zavidan broj članova kluba. Prvi predsjednik kluba bio je Vedran Pranjić koji je danas počasni predsjednik NK Bugojno i koji još i danas obuče dres NK Bugojna, te kao kapetan momčadi zaigra u prvenstvenom i Cup natjecanju.

Nogometaše NK Bugojno posjetili smo i ove godine na ovosezonskoj ljetnoj fešti i ostavili su dojam ozbiljne sportske momčadi. Od igrača koji se trude i daju sve od sebe na sportskom terenu, do sponzora i prijatelja kluba. Mali kolektiv velikog srca ne posustaje i iz tjedna u tjedan pored svakotjednih obveza, već 18 sezonu u nizu, odmjeravaju nogometne vještine i promoviraju ime svoga rodnog kraja u njemačkoj metropoli Berlinu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...