2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

(Video – Foto) Razgovor Robert Pocrnić trener SD Croatia Berlin.

Datum:

(Video – Foto) Razgovor Robert Pocrnić trener SD Croatia Berlin.
Gospodine Pocrnić, Vi ste trener SD Croatia Berlin. Možete li nam reći koja je ovo sezona da ste trener SD Croatia Berlin?
Ovo mi je druga sezona da sam tu u SD Croatia Berlin.
Došao sam prošlu godinu pa smo pokušali nešto novo da krenemo, novi put, mislim isto da dugo nije bio možda naš trener ovdje, pošto imam veliku prošlost u SD Croatia Berlin i Stipo Vroljak mi se pridružio kao pomoćni trener, tako da je za nas bilo jednostavno da krenemo ovdje. Ovo nam je druga sezona, i nadamo se da će ova godina biti malo bolja i jača nego prošla i uvjeti su ovdje odlični, tako da smo puni nade i vjerujemo da ćemo imati dobre rezultate.

Spomenuli ste dugu povijest u SD Croatia Berlin, kada ste to došli u SD Croatia Berlin?
Došao sam, ja mislim 95.-te godine u Croatia Berlin s 21 godinu. Ušao sam s SD Croatiom iz Landeslige u Verbandsligu, Berlinligu, onda u Oberligu, te u Regionaligu. Igrali smo Cup finale kao Landes ligaš. Znači imao sam ovdje sjajne godine, tako da su me čak iz Tennis Borusie uspjeli da odvedu odavde. Znači to  sve zahvaljujem Croatia Berlin. Oni su mi omogućili ove prve korake u nogometu, tako da je na kraju normalno da se vratim u SD Croatia Berlin.

Gdje ste igrali kao igrač, u kojoj ligi, najvišoj u Njemačkoj?
Pa igrao sam u 3. ligi, bio sam u kadru druge lige u Tennis Borusia, nisam imao tamo puno šansi normalno, radio sam kao policajac pa ne možeš baš igrati profesionalno, igrao u sam u FC Dinamu u 3. ligi. Igrao sam u turskom klubu isto u trećoj ligi u SV Yeşilyurt Berlin.
To je turski klub ovdje, koji je imao velike ciljeve, ali ništa nismo mogli uspjeti, na kraju nestalo je isto novaca ko i kod drugih klubova, tako da sam par klubova prošao…

Sigurno ste se s srcem vratili za trenera u SD Croatia Berlin. Iz uprave kluba mi isto govore da su ponosni na vas obadvojicu?
To je velika čast, dok sam nosio dres kao igrač za SD Croatiu Berlin, to je uvijek bilo, bilo je nešto fenomenalno, bilo je veliko društvo, bilo je stvarna velika zajednica ovdje, i sada kao trener ovdje se vratiti, to je isto za mene velika čast. Jako sam zahvalan ljudima da su to omogućili, da su mi dali tu priliku da Croatiu treniram.
VIDEO – Razgovor Robert Pocrnić trener SD Croatia Berlin.


Kako slušaju igrači SD Croatia, evo kažete malo prije u privatnom životu Vi ste njemački policajac?
Pa, slušaju me! Znači mi ovdje uvijek imamo oko 25-26 igrača na treningu, znači to od prošle godine, momci znaju da jako dosta volim disciplinu, ne samo što sam policajac, nego ja mislim svuda gdje se nađu ljudi mora biti disciplina, mora biti neki red, da svako zna o čemu se govori i momci su to prihvatili, manje više, neki su u tom fazonu već godinama, njima je teže malo izbiti iz te oaze, iz te komfort zone, ali uspjeli smo većinu da probudimo.

Evo kad spominjemo njemačku policiju, možemo reći da je i Vaš pomoćnik isto njemački policajac?
Da i Stipo Vrdoljak, mi se znamo 30 godina, znači tu među nas ne stane ni jedan list, mi znamo kako obadvojica mislimo, i to je mislim jedna velika prednost i obadvojica volimo disciplinu, i ja mislim, samo to može biti cilj. Ako još imate strani klub kao, uvijek se zna da je ovim „balkancima“ i „Turcima“ malo teže s disciplinom ali kad se to uvede, ja mislim da su momci u stanju da naprave velike stvari.

Gospodine Pocrnić, evo imate iza leđa veliki kadar u ovoj sezonu koja je počela. Možete li nam reći jeste li zadovoljni kadrom, što očekujete od ove sezone?
Ja sam maksimalno zadovoljan. Znači, Igor Čaktaš je odradio veliki, veliki posao. Stvarno nam je omogućio i doveo igrače i tako da imamo stvarno veliki i kvalitetni kadar što će biti bitno u ovoj sezoni. 40 utakmica, pet zamjena smije se napraviti. Znači ako ja znam i ako mogu uvesti pet puta kvalitetu, a protivnik samo dva kvalitetna igrača, znači to može biti velika prednost.

Kako motivirate igrače, tu je možda 30-ak igrača u kadru?
Pa normalno, momci imaju priliku od ponedjeljka do petka da se ovdje dokažu, ja nikog ne postavljam, svako sam sebe postavlja. Znači nijedan trener na svijetu neće staviti igrača koji je „zaslužio“, nego koji je jači od  drugog. Znači momci mogu da rade, da treniraju u super uvjetima, stalno ovdje većinom na travi. Na kraju nam je teška odluka. Bolje tako teška odluka nego da nemamo igrače.

Koji je Vaš omiljeni način igre, taktike koju primjenjujete s igračima?
To se uvijek mora gledati po igračima, meni je uvijek u cilju da dobijemo utakmicu.

Je li volite napadački nogomet ili obrambeni, u tom smislu mislim?
Ja volim 1:0, ja obožavam 1:0, ako je 7:0 isto dobro, ali najgore mi je kada primimo gol, jer mislim da je lakše braniti nego dati, i ako naša defanziva bude stabilnija nego prošlu sezonu, onda sam ubijeđen da ćemo biti tu negdje u gornjem dijelu ljestvice.

Kako motivirate igrače u ovom korona vremenu, zasigurno bez navijača sigurno možda ima i depresije malo na terenu?
Pa to se mora znati, znači uvijek smo u kontaktu, imamo tu isto naše grupe „Whatscap“, tu ima malo zafrkancije, nisam ni ja kamen i samo disciplina, nego ja se znam i našaliti, nije to da sam ja neki veliki, neko veliko čudovište, nego momci znaju može se sa mnom sve, mogu sa mnom uvijek u razgovor da krenu, ja mislim da momci to isto cijene, da sam iskren da ne lažem ništa, da ne obećavam ništa, uvijek se vidi na kraju tjedna ko je šta odradio i tako ja postavim uvjete.

SD Croatia ima bogatu nogometnu prošlost. Sjećate li se još rado tih starih vremena.
Možete li izdvojiti neke igrače, neke Vaše suigrače koji su ostavili po Vama neki poseban dojam u SD Croatia?
Pa normalno! Tu su kao prvo i prvo Cante, legendardna desetka, čudan igrač, ali uvijek je odradio velike stvari, pogotovo kasnije kao trener, vidjelo se tek što zna i koliko je bio moćan igrač na terenu, koliko je znao napraviti za ekipu, on možda, možda Slaven Čaljkušić, veliki napadač u SD Croatia, mislim takvog napadača, takvu devetku teško je više naći u ovim ligama, s fenomenalnom završnicom, to znači ako on dobije loptu u šesnaestercu to je gol. Možda još Željko Milčić koji je igrao u mojim prvim godinama. On je meni bio kao veliki brat kada sam došao u SD Croatiu, uvijek je pomagao mladim igračima. Tu je naravno i Stipo Vrdoljak, s njim sam se uvijek od početka znao družiti, i danas se nađemo. To su možda četiri igrača koja ja mogu sada izdvojiti.

Možete li nam reći, evo Vi ste se ja mislim rodili u Njemačkoj, odakle su došli Vaši roditelji u Njemačku?
Pa mama mi je došla iz Slavonije, iz Slatine, blizu jedno selo Soplje, tata mi je iz Like, znači Ličanin. Upoznali su se u Berlinu. Tata mi je radio 40 godina u Mercedesu, mama isto tu u restoranima, pa isto u bolnici je radila. Ja sam krenuo u drugom pravcu, policija, ali zadovoljan sam.

Što očekujete od ovo momčadi, na prvom poluvremenu, na polugodištu ove sezone. Imate li neki zacrtani cilj?
Ja imam cilj da se stabiliziramo u ovoj sezoni. Mislim, nikome neće biti laka ova sezona, korona, nitko ne zna hoće li se odigrati do kraja, šta će biti, bit će opet bolesnika, možda će opet ukinuti sezonu, bit će prekida možda dva-tri tjedna, pa će se opet igrati, to nitko ne zna. Meni je bitno, ili nama je bitno isto kao klubu da to koliko se može, to vrijeme da skratimo, ako se to dogodi i da stvarno krenemo s dobrim rezultatima i da budemo u vrhu ljestvice.

21 momčad je u ovoj ligi, u ovoj skupini Berlinske lige, ima li favorita?
Ima favorita, mislim Mahlsdorf to je jasno, doveli su 6-7 igrača iz Regionalne lige, znači s tom ekipom se mora računati, za njih je cilj samo ulazak, za njih je sve drugo samo katastrofa, SV Sparta Lichtenberg, normalno oni su uvijek gore u vrhu, imaju uigranu ekipu, mnogo kvalitete, Füchse Berlin Reinickendorf su doveli dobre igrače 5-6 iz Ober i Regional lige, znači to su sve pojačane momčadi. Naš cilj nije samo dovesti neke velike igrače, nego mlade igrače. Mislim sada smo u prvoj utakmica imali među prvih 11 igrača 4-5 igrača koji su odigrali prvu utakmicu za jednu prvu momčad, i fenomenalno su se držali.

Je li imate nekih igrača koje bi mogli našim, čitateljim naglasiti, koji su Vama ekstra klasa?
Ja mislim, ekipa je ekstra klasa, momci su ekstra klasa, mislim međusobna podrška je ekstra klasa. Sad je još dosta rano da se govori tko je ekstra klasa. Naravno da se radujem što su se vratili jedan Christopher Bräuer, jedan Erkut Ergiligür, što su ovdje igrali dugo godina, oni isto imaju svoju klasu, kvalitetu, isto da vode tu ekipu, naravno Ivica Vukadin je tu, Ivo je isto tu godinama.

Vukadin je isto veliki motiv sigurno?
Ima veliki motiv, normalno, on tu igra, tu je kapetan, on zna isto da se brine o igračima.

Hvala Vam lijepa!
Nema na čemu. Hvala Vama.
FOTO – Razgovor Robert Pocrnić trener SD Croatia Berlin.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb,...

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na konferenciji „Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji“ (BETD)

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na 10. konferenciji „Berlinski dijalog...

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2024 – Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača

Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača Predsjednik Republike Hrvatske...

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina pontifikata pape Franje

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina...