2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Berlin: Obavijest biračima o predsjedničkim izborima 2019. godine

Datum:

Berlin: Obavijest biračima o predsjedničkim izborima 2019. godine.
Veleposlanstvo Republike  Hrvatske u SR Njemačkoj poslalo je „Objavu o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača za predstojeće izbore za Predsjednika Republike Hrvatske, koji će se u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu održati 22. prosinca 2019. godine, i u mogućem drugom krugu glasovanja 05. siječnja 2020. godine, kao i primjerak obrasca zahtjeva za prethodnu i aktivnu registraciju birača.


Berlinski magazin donosi i objavljuje upute i potrebne materijale glede Objave i zahtjeva za prethodnu i aktivnu registracije u suradnji i uputama iz veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu.

PODNOŠENJE ZAHTJEVA DO SRIJEDE 11.12.2019.

Najkasnije do srijede, 11. prosinca 2019. birači mogu podnijeti zahtjev za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.   
Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske. Izbori  će se održati u nedjelju 22. prosinca 2019.
 
Birači mogu pregledati te zatražiti dopunu ili ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu svog prebivališta svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, a u subotu 7. prosinca 2019. u vremenu od 8:00 do 14:00 sati. Detaljnije obavijesti bit će objavljene na internetskim stranicama nadležnih ureda.
 
Zahtjeve za dopunu ili ispravak podataka te zahtjeve za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju birači mogu podnositi najkasnije do srijede 11. prosinca 2019.

OVDJE  MOŽETE POGLEDATI OBJAVU BIRAČIMA:
https://uprava.gov.hr/UserDocsImages//Izbori/Predsjedni%C4%8Dki%202019//1%20OBJAVA%20BIRA%C4%8CIMA.pdf

DETALJNIJE INFORMACIJE MOŽETE PRONAĆI OVDJE.
https://uprava.gov.hr/predsjednicki-izbori-2019/13319

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...

VIDEO/ FOTO Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine – Hrvatski ministar Grlić Radman predstavlja Hrvatsku

Berlin: Međunarodna konferencija za obnovu Ukrajine 3. Konferencija o obnovi...

VIDEO/FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata uz pozdravne riječi veleposlanika Gordana Bakote

VIDEO/FOTO "Vatrene" u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata Hrvatska nogometna reprezentacija...