2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić gost emisije Kompas RTV HB

Datum:

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić za emisiju Kompas RTVHB: Ako bude na predviđenoj lokaciji odgovorno tvrdim da će Mostar za moga mandata dobiti sportsku dvoranu
„Ako rezultati pokažu opravdanost sadašnje lokacije odgovorno tvrdim da će Mostar još za moga mandata dobiti sportsku dvoranu“, obećao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg Bosne gradonačelnik Mostara Mario Kordić.


„Uzeli smo taj projekt i pretresli sve što se događalo. Nismo odustali od stare lokacije kod Mepasa. Projektnom timu smo poslali svu dokumentaciju kako bi se vidjela moguća tehnička rješenja. U petak imamo sastanak s tim timom. Tada ćemo znati i cijenu. Ovu godinu možemo početi s nastavkom radova. Radi se o projektu vrijednom nekoliko desetina milijuna KM i zato moramo napraviti javnu raspravu kako bi građani iskazali svoje mišljenje.

Ukoliko se odlučimo za drugi model i drugu lokaciji ide ponovno cijela priča oko dokumentacije i tu se ne bih usudio iznositi prognoze. Ipak priželjkujem da to bude već predviđena lokacija. I to trebamo završiti“, poručio je Kordić.
https://www.youtube.com/watch?v=v=YNw7fijuys4&t=1356s

Rekao je da je Mostar primjer kako bi Bosna i Hercegovina mogla izgledati. „Pokazali smo u Gradu da kada se donesu konkretni sporazumi, kada su svi zaštićeni na izvjestan način te kada svi mogu komunicirati svoje želje i ideje da to može funkcionirati.“

Ministar obrazovanja u Vladi Srednjobosanske županije Bojan Domić u emisiji Kompas je istaknuo kako Travnik već duže vrijeme traži da dobije, po uzoru na Mostar sličan statut. „Ova dva grada su slična i zašto ne bi imali sličan politički model koji nije izmišljen. Ne tražimo ništa što nije viđeno. Zašto nešto u Mostaru može, a ne u drugim gradovima i općinama koji su mu slični. Pokrenuli smo inicijativu u tom smjeru“, rekao je Domić.

Kada je u pitanju parking u Mostaru gradonačelnik Kordić ističe da je situacija kaotična i kako je krajnje vrijeme da se pokrene Mo Parking te da se napravi reda. Podijeljen je u dvije zone. Prvu zonu čini 15 posto, a drugu 85 posto parkinga. „Svi Mostarci imaju mogućnost kupiti godišnju, mjesečnu ili neku drugu kartu u drugoj zoni. Pravo na kupnju karte u prvoj zoni imaju mještani te zone i pravni subjekti koji imaju registrirane firme u prvoj zoni“, objasnio je gradonačelnik Kordić.

Naplata parkinga u Mostaru počinje od 7. veljače, a već je omogućena kupnja karata te Kordić poziva sve da kupe karte kako bi izbjegli gužve u veljači. „Ovo bi trebalo uvesti više reda i više parkinga. Bit će muka, ali svi gradovi su prošli ovaj proces proći ćemo ga i mi. Sav prihod od parkinga će se koristiti za osiguravanje dodatnih parkirnih mjesta.“

Na pitanje voditelja i urednika emisije Miroslava Vasilja kako riješiti problem nečistoće grada Kordić je naveo kako komunalnim djelatnicima treba što prije nabaviti čistilice i opremu kojom se održava grad, a to je preduvjet kako bi se vidjeli rezultati. „Također povećat će se broj onih koji će čistiti ulice i stambena naselja“, poručio je gradonačelnik Kordić. Više o svemu u videoprilogu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb, Beograd i Italiju

Iz Mostara krajem travnja direktni zrakoplovni letovi za München,Zagreb,...

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na konferenciji „Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji“ (BETD)

(Video-Foto) BERLIN Ministar Habijan na 10. konferenciji „Berlinski dijalog...

Izbori za zastupnike u Hrvatski sabor 2024 – Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača

Objava o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača Predsjednik Republike Hrvatske...

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina pontifikata pape Franje

(VIDEO-FOTO) Berlin: Prijem nadbiskupa Nikole Eterovića povodom 11 godina...