2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Humanitarna pomoć Grada Hamburga područjima pogođenim potresom u Hrvatskoj

Datum:

Humanitarna pomoć Grada Hamburga područjima pogođenim potresom u Hrvatskoj, krenula je u četvrtak, 04.02.2021. prema Hrvatskoj.
Ministarstvo unutarnjih poslova grada Hamburga doniralo je humanitarnu opremu i vozilo hitne pomoći.
Kako je Senat Grada Hamburga izvjestio u svojem priopćenju za medije, Grad Hamburg, reagirajući na poziv za pomoć potresom pogođenim područjima, uputio je humanitarni konvoj u Hrvatsku. Navedena pomoć obuhavaća između ostalog vojne šatore, sanitarne kontejnere, vojne krevete, dječije krevete, ormare, građevinske tranpformatore za struju i dr. Gradonačelnik Dr. Peter Tschentscher se osvrnuo na katastrofalne posljedice potresa koji je uz ogromna razaranja odnio i ljudske živote. Izrazio je nadu kako će se pored dodatno otežane situcaije zbog COVIDa-, stanovništvu uspjeti brzo pružiti potrebna pomoć.
 
Senator za unutarnje poslove grada Hamburga, Andy Grote
Hamburg djeluje kad su drugi u nevolji. Mediji su jako brzo prestali izvješćivati o aktualnom stanju Hrvatskoj. Međutim još uvijek je veliki broj ljudi, kojima je potrebna žurna pomoć i potpora. Na zamolbu naše EU- partnerske zemlje, bez odgađanja smo reagirali te pokazali našu europsku solidarnost u nastaloj krizi.  
 
Generalni konzul RH u Hamburgu Kristijan Tušek svoju zahvalnost uputio je preko gradončelnika Grada Hamburga, dr. Petera Tschentschera te hamburškog senatora za unutarnje poslove Andya Grotea, svim sudionicima koji su svojim angažmanom omogućili da se ovaj humanitarni konvoj uputi u Hrvatsku u područja pogođena potresom.

Posebno je istaknuo izuzetno dobru suradnju s djelatnicima Senata i Ministarstva unutarnjih poslova te Vatrogasne službe Grada Hamburga, koja je donirala potpuno opremljeno vozilo hitne pomoći. Isto tako zahvalio se Hrvatima poduzetnicima u Hamburgu  te članovima inicijative hrvatskih iseljenika “Hamburg pomaže Hrvatskoj”, koji su svojim radom i donacijama pomogli realizaciju ovog projekta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH u Berlinu 2024.

VIDEO/FOTO Proslava Dan državnosti i Dana Oružanih snaga RH...

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup Nikola Eteroviće veleposlanik pape Franje u SR Njemačkoj

VIDEO/FOTO Turističke predstavnike otoka Brača u Berlinu primio nadbiskup...

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu

VIDEO/FOTO – Turistička prezentacija otoka Brača u Berlinu. Predstavništvo Hrvatske...