2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Ministar Grlić Radman održao sastanak sa zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem

Datum:

Ministar Grlić Radman održao sastanak sa zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u utorak, 17. studenoga 2020. godine, u službeni posjet zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića.

Glavne teme ovog razgovora bili su netom održani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, nadolazeći lokalni izbori u Mostaru, ali i trenutačne političke aktualnosti u Bosni i Hercegovini. Tijekom razgovora obojica sugovornika izrazili su zadovoljstvo što su lokalni izbori provedeni prema najvišim demokratskim standardima, unatoč nezapamćenoj globalnoj zdravstvenoj krizi uzrokovanoj pandemijom COVID-19. Također su obojica istaknuli kako je iznimno važno da se i lokalni izbori u Mostaru održe u demokratskoj i tolerantnoj atmosferi, s obzirom na činjenicu da su zadnji put održani prije 12 godina.
 
Ministar Grlić Radman je isto tako čestitao svim izabranim lokalnim čelnicima iz redova hrvatskog naroda, naglasivši pritom kako je i na ovoj razini vlasti biranje legitimnih političkih predstavnika prvorazredni interes hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Također je izrazio nadu da će hrvatski narod u Bosni i Hercegovini moći slobodno i demokratski izabrati svoje legitimne političke predstavnike na sljedećim parlamentarnim izborima, kao i na izborima za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
 
Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović zahvalio je ministru Grliću Radmanu na kontinuiranoj potpori Republike Hrvatske Hrvatima u Bosni i Hercegovini u očuvanju njihovih političkih prava kao konstitutivnog naroda, ali i na financijskoj pomoći važnim društvenim institucijama koje svojim radom jamče opstojnost i ravnopravni položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

1,14 milijuna tražitelja azila u Europi.Trećina svih migranata koji dolaze u EU odlazi u Njemačku.

Broj tražitelja azila u Europi prošle je godine znatno...

Moguće granične kontrole tijekom Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj

U najmnogoljudnijoj njemačkoj saveznoj državi (Nordrhein-Westfalen NRW) Sjeverna Rajna-Vestfalija...

Novi broj – Berlinski magazin BM 247

Novi broj Berlinski magazin BM 247 Prosinac /Dezember 2023 Sadržaj Berlinski...