2000. - 2024.
Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

2000. - 2024.

Najstariji mjesečnik u Njemačkoj
24 godine s Vama!

Ministar Grlić Radman u službenom posjetu Gruziji

Datum:

Ministar Grlić Radman u službenom posjetu Gruziji

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman započeo je u četvrtak, 9. veljače 2023. godine, službeni posjet Gruziji. Riječ je o prvom takvom posjetu jednog ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gruziji.

Tijekom službenog posjeta ministar Grlić Radman susreo se s gruzijskim kolegom, ministrom Ilijom Darchiashvilijem, s kojim je razgovarao o nastavku intenziviranja političkog dijaloga Hrvatske i Gruzije, kao i o snaženju suradnje u područjima gospodarstva, trgovine, turizma, energetike i kulture.

,,Ponovio sam ministru Darchiashviliju punu potporu Hrvatske europskom putu Gruzije. Gruzija napreduje prema statusu kandidatkinje i spremni smo pomoći na tom putu – iz vlastitog iskustva znamo da je to dugo putovanje, ali itekako korisno te pozdravljamo reformske napore i predanost procesu pristupanja EU-u”, rekao je ministar Grlić Radman te dodao kako Hrvatska podržava europski put Gruzije, kao i suverenitet i teritorijalnu cjelovitost Gruzije unutar njenih međunarodno priznatih granica te podupire mirno rješenje sukoba.

Ministri su nakon sastanka potpisali Memorandum o razumijevanju u području diplomatske izobrazbe. Ministar Grlić Radman pozdravio je nedavno otvaranje Veleposlanstva Gruzije u Zagrebu, kao i konzulata u Puli, što će zasigurno unaprijediti naše bilateralne odnose.

Ministar Grlić Radman susreo se, također, s predsjednikom Vlade Iraklijem Garibashvilijem, kao i potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva i održivog razvoja Levanom Davitashvilijem s kojim je potpisao Ugovor dviju vlada o gospodarskoj suradnji.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti Berlinski magazin i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Podijelite vijest:

spot_img

Najčitanije

Povezane vijesti
Povezano

Video/Foto SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća.

SREBRENI JUBILEJ: Proslava 25. godišnjice biskupstva nuncija Nikole Eterovća. Apostolski...

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore 2024. do 23.07.2024. godine

Registracija birača izvan Bosne i Hercegovine za lokalne izbore...

(VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija i izložbom skulptura šest hrvatskih velikana

VIDEO/FOTO) U Neuruppinu predstavljena hrvatska turistička ponuda izložbom fotografija...